Pszichiáter Rivotrlit írt fel, hogy tudjak aludni, beszedjem? 21/l
Depresszióm és szociális fóbiám van, Olwexyát szedek, és heti egyszer járok pszichológushoz (pszichiáterhez a gyógyszer miatt pedig háromhetente).
Az állapotom nagyon sokat javult, viszont még mindig nem tudok rendesen aludni, ezért az Olwexya mellé Rivotrilt írt fel. Csakhogy én annyi negatívat olvastam róla, hogy hozzászokás, meg nem jó meg stb, hogy nem tudom mi legyen, az antidepresszánsnak sem örültem túlzottan...
Nincs valakinek jobb ötlete? (próbáltam már gyógyteát, langyos tejet stb, nem használnak)
Jó lenne kicsit többet tudni, de:
Ha elmész az orvoshoz és mondod neki, hogy nem tudsz aludni, akkor az orvos ír fel neked gyógyszert. Ha te nem szeretnél altatót szedni, akkor azt az orvossal beszéld meg ne itt. Ha valamelyik gyógyszer neked nem megfelelő, akkor van lehetőség váltani, más lehetőség után nézni.
Gondolom a betegséget miatt otthon vagy. Írtad, hogy nincsek barátaid és nem tudsz sportolni. Ha sokat vagy otthon és tv-zel, gépelsz, akkor hiába vagy fáradt az nem egészen ugyanolyan fáradság, mint amikor az ember reggel felkell elmegy dolgozni stb.. Fontos lenne, hogy ne boruljon fel a normális napi rutin. Ébredj korán, még ha eleinte nagyon nehéz is. Max. 7-kor már kellj ki az ágyból, egyél egy könnyű reggelit aztán nyitott ablak mellett jógázz, csinálj tornagyakorlatokat stb (sportolni otthon is lehet, You Tube-on van egy halom videó ami segítségedre lesz). Utánna reggelizz meg rendesen. Délelőtt ha tudsz mozdulj ki otthonról. Ha nem akkor tv-é, számítógép helyett inkább tanulj, pl. nyelveket. Egyél rendesen ebédet aztán pedig pihenj egy kicsit (de ne aludj). Kis tv-é netezés belefér, aztán gondolom van hobbyd olvasás vagy valami, próbáld lekötni magad . Este pedig 10-körül már menj aludni. Ha beáll a napi ritmus, akkor nem fogod magad fáradtnak érezni.
(remélem jól értelmeztem, hogy otthon vagy ha nem akkor bocsánat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!