A pszichológus/pszichiáter mindig tudja, ha a páciense hazudik neki?
Már hogy tudná mindig. A szociopaták pl a legjobb hazugságvizsgálókat is átverik, olyat pedig alapból sem tanítanak a pszichológusoknak
Ha valaki jól tud hazudni, nem biztos, hogy feltűnik az egy pszichológusnak, de ezért sem szoktak ilyen szempontból a betegre hallgatni, mert tudják, hogy az állásukkal játszanak.
Dehogy tudja mindig. Ha tudná, akkor elég lenne minden rendőrségi kihallgatásra beültetni egy agykurkászt.
A belgyógyász sem mindig tudja, mi a bajod, és én, aki pedagógus vagyok, sem tudom mindig, hogyan lenne jó bánni egy problémás gyerekkel.
De a kérdésben úgy szerepel, hogy "Pl. ha valaki azt mondja neki, hogy már jobban van", én ebből arra következtetek, hogy az illető jár hozzá, és idővel akar úgy csinálni, mintha meggyógyult volna miközben ugyanúgy szarul van. Szerintem ehhez elég ótvar pszichológusnak/pszichiáternek kell lenni, hogy át lehessen vágni.
Azt a felét elhiszem, hogy ha valami pszichopatát odalöknek a semmiből akkor van olyan szakember aki úgy látja minden rendben van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!