Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyermek pszichológus vagy...

Gyermek pszichológus vagy pszichiáter?

Figyelt kérdés
Mi a különbség a kettő között? Én az hallottam a pszichiáter gyógyszert ír, míg a pszichológus csak meghallgat, vagy ő is írhat gyógyszert, ha szükségesnek látja?
2013. ápr. 14. 15:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak a pszichiáter írhat fel gyógyszert, mert ős orvos. A pszichiáter csak tanácsot adhat, és ha kell, akkor irányít az orvodhoz.
2013. ápr. 14. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
kedves válaszoló, egy kissé elírtad :D
2013. ápr. 14. 20:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Nos, a pszihológus bölcsész szakon végzett, alapvető anatómiai ismeretekkel rendelkezik. Hatásköre a diagnózis felállítása, valamint terápiás kezelés. Pszihiáter viszont alap orvosi után pszihiáternek szakosodott, tehát egy teljes értékü orvos, így írhat fel gyógyszereket, diagnózist állíthat, valamint ha van rá képesítése akkor terápiákat is tarthat. Ezen kívül a pszihiáterek általában neurológusok is, tehát más jellegü problémákkal is tudnak mit kezdeni. Viszont általánosságban elmondható, hogy egy pszihiáter így viselkedik itthon.

Üdv mi a baja? xyxyxyxy oké, akkor rivót kérsz vagy xanaxot?! És ennyi.

2013. ápr. 15. 09:15
 4/8 anonim ***** válasza:
utolsó, jót nevettem :D
2013. ápr. 15. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát de nem? Kedvencem még az önjelölt pszihomókus háziorvos

-Üdv doktor úr, képzelje! Már legalább 1 napja nem tudok fél perc alatt elaludni!

-ÚJJJ JAJJ HÁT mit is tegyünk? Egy kis frontint, drága? Persze tájékoztatás elmarad, a drága páciens elkezdi szedni, jajj de könnyü aludni így, gondolja magában! Megeszi az első köcsöggel, aztán minden hónapban jár érte, a kedves doktor úr már azt is elfelejtette miért is írta fel, de úgy nagyon persze nem is érdekli.

2013. ápr. 15. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:

:D de

asszem a 4. pszichiáter volt az, akiket felkerestem, aki terápiát is végzett. de aki keres, talál!

2013. ápr. 15. 14:33
 7/8 anonim ***** válasza:
48%

Aztán vannak még az okos páciensek is, pl.

Szar az élete, éppen meghalt az egész családja autóbalesetben, aztán persze depressziósnak nyilvánítja magát (mert ugye a depresszió az a rossz kedv, nem? Tök mind1, hogy esetleg van oka, rossz a kedvem, akkor depis vok!)

Kap rá SSRI-t, meg persze rivót, az öreg kihagyhatatlan rigót, eszi eszi serényen, aztán kell még 1 kis mesterséges melatonin is altató formályában. Mire a kedves páciens kiheverné a történteket lesz belőle egy full romba döntött agykémia ami nem képes többet szerotonint ellőállítani magának, nyista melatonin, meg persze tövig benzo függő.

És ezek az elsarkított, de élő példák azok amik mások szemében nevetségessé tesznek olyan, egyébként létező betegségeket, mint a szorongás, pánik, depresszió. Mert olyan emberektől hallja azt, hogy neki xy baja van, akinek amúgy nem is lenne.

Mert így megy ám a magán pszihiátereknél, és most egy itteni forumozót idézek, persze nem szó szerint.

"Maga fizet, maga a főnök"

Aka, üdv doki kéne ez, meg ez.

2013. ápr. 15. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Na hát ez igaz, amit a 25%-os ír. Nekem is a háziorvos írta fel rendszeresen a frontint (20 éves fiatalnak...) annak tudatában, hogy többször is kiütöttem magam vele! A lényeg az, hogy a páciens kussoljon, és minél hamarabb kint egyen a rendelőből :)
2013. ápr. 16. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!