Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha megtudnád, hogy a saját...

Ha megtudnád, hogy a saját gyermeket szenved, de nem hagyja hogy segíts mit tennél?

Figyelt kérdés
Például észrevennél hegeket az alkarján.

2013. ápr. 13. 09:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

a pszichológus milyen?

jónak tűnik? vagy érdemesebb lenne váltani? (óriási különbségek vannak pszichológus és pszichológus között)

2013. ápr. 15. 04:53
 22/25 anonim ***** válasza:
Ha szenved, akkor az azt jelenti, hogy már régóta bántja valami, valami nem stimmel az életében, családjában.Valamit eddig nem vettél észre, valamit eddig nem jól kezeltél.Most pedig meg kell keresned, mivel volt a gond.Legyél kedves, feltétel nélkül szerető, türelmes, véletlenül se hibáztasd és próbálj sokat beszélgetni vele,de diszkréten, ne tolakodón.Hagyd a pszichológussal!Az csak elmélyíti benne azt a gondolatot, hogy baj van vele és az nagyon nagyon rossz.Naponta többször is, biztasd, dicsérd.
2013. ápr. 15. 08:55
 23/25 anonim ***** válasza:
Egyébként lehet, hogy a régi bántásokon nem tudja túltenni magát.az is lehet, hogy újra bántja valaki, csak szégyelli bevallani..Az emberek változnak.Most már idősebb, öntudatosabb, nyilván nehezebb neki ezekről a sérelmeiről beszélni.Ha beszédbe elegyedni nehéz vele, írhatnál neki egy kedves levelet,amiben leírhatnád őszintén, mennyire szeretnél segíteni neki és milyen fontos ő neked.És persze a jó tulajdonságait se felejtsd el felsorolni, az most nagyon fontos.Ha eddig bizalmas jó kapcsolat volt köztetek, akkor úgyis hozzád fog majd fordulni.
2013. ápr. 15. 09:05
 24/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nem őt kellene egyedül elküldözgetni 'dilidokihoz', mert abból azt is levonhatja következtetésnek, hogy ő a "dilis" a családban, akivel valami baj van, az ő hibája ez a helyzet stb, stb.

Szerintem inkább családterápiával próbálkozzatok, hátha, ha azt látja, hogy te nem csak rajta, de a családod kommunikációján szeretnél javítani, akkor jobban megnyílik... talán..

Nekem is látta a hegeket anyám a karomon, de sosem tette szóvá, de én nem is bántam. Ő nem tudom, miért vagdossa magát, én azért csináltam ezt akkoriban, mert iszonyú sok feszültség volt bennem, és egyszerűen ezzel vezettem le.

Esetleg szervezz közös programot, menjetek el vásárolni, fagyizni, és ne erőltesd nagyon a beszélgetést, hátha egy idő múlva (A közeledésedre) magától is beszélni fog.

21/L

2013. ápr. 15. 19:54
 25/25 anonim válasza:

Én kb. 2-2,5 hete kezdek kikerülni egy elég komoly és hosszú depresszióból,bár még 15 éves vagyok egy világ zuhant össze bennem.Én sem tudtam mindig,hogy pontosan miért csinálom azt,amit,de nem szerettem,ha beszélni akartak velem a dolgaimról.A baráti társaságomban is egyre kevésbé éreztem jól magam.Az én hegeimre úgy derült fény,hogy az egyik tanárom meglátta és szólt az ofőmnek. Talán beszélhetnél a tanáraival. Az én esetemben is főképp a kedvenc tanáraim segítettek,és bár még mindig vannak negatív gondolataim,próbálok minél hamarabb helyrerázódni.Írok ide néhány okot,hátha sikerül megoldani a problémát:

1.családtag halála

2.barátok/legjobb barát/pasi elvesztése

3.maximalista,és ezért magasra teszi a lécet,azonban nem tudja megugrani és ezért összetörik (nálam is volt egy pár ilyen helyzet,és mióta a tanáraim tudnak erről agyon dicsérnek,ami már néha kicsit sok,de örülök,ha így látják )

Szerintem nem szükséges pszihológus/pszihiáter, hisz én is azok segítsége nélkül jöttem vissza,pedig nem is egyszer átfutott az agyamon,hogy talán jobb lenne mindenkinek nélkülem,úgysem hiányolna senki.

Persze mikor kiderült,hogy miket csinálok rengeteg barátom lett és még az is mellém állt,akivel csak piszkáltuk egymást.

Ne kérdezd,ha beszélni akar megnyílik magától is!Hétvégén,ha látod hogy unatkozik adj neki házimunkát.Lehet hogy abban a pillanatban és még egy kis ideig utálni fog érte,de hidd el: meghálálja majd.

Az én szüleim is úgy álltak a dologhoz,hogy akkor vonjuk el a gyerek figyelmét a hülyeségtől és nem nagy dolgokat,de mondjuk nekem kellett kiteregetni,felmosni a padlót meg ilyenek (ha veszélyes tárgy közelében van azért figyelj!)

Ha bármiben tudok segíteni,kérdésed van,tedd fel és ha tudok segítek :)

Egy 15 éves lány

2013. máj. 2. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!