Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 16 évesen folyton azon gondolk...

16 évesen folyton azon gondolkozok, hogy milyen lesz ha egyszer meghalok, ez normális?

Figyelt kérdés

Folyton az jár a fejemben, hogy milyen lesz az amikor meghalok. Ezek a gondolatok általában akkor törnek rám amikor egyedül vagyok, leggyakrabban lefekvés előtt.

Szinte félek amikor belegondolok, hogy egyszer az én életem is véget ér, és hogy egyszer meg fogok halni.

Próbálom erről elterelni a gondolataimat, de nem megy, folyton ez jár a fejemben.

Ez normális ebben a korban? 16 éves fiú vagyok. Egyébként nem vagyok szomorkodós típus. Épp ellenkezőleg, társaságban én vagyok a nevettető figura, sokak szerint jó a humorérzékem stb

2013. ápr. 4. 18:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Addig jó, míg félsz a haláltól, és nem vágyódsz rá. Szimplán élni akarsz, ez jó dolog.
2013. ápr. 4. 18:13
 2/14 A kérdező kommentje:
persze azzal ez idáig normális, csak azt nem érzem normálisnak, hogy folyton ezen kattog az agyam. Szeretném valahogy elterelni erről a gondolataimat, de nem megy
2013. ápr. 4. 18:15
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem is eszembejut mostanság és nemtudom miért. Legyél sokszor társaságba vagy hobbi! 16/L
2013. ápr. 4. 18:20
 4/14 anonim ***** válasza:
Inkább csináld azt, hogy átirányítod a gondolkodásodat a fejedben a lét megélésére való rácsodálkozásra, mint egy kisgyerek. Hogy , hogyan is létezem én, hogy-hogy én vagyok? Próbáld kívülről szemlélni a dolgot. Nekem ez gyerekkoromban jól ment, de sajnos ezt a jóga-szerű, -(alfába lemenni állapotot- képességet )- felnőttkoromra elveszítettem. A "fő" az volt ,sose felejtem el, hogy kikapcsoltam a tudatot. A végén úgy kellett visszaerőltetnem magam a jelenbe, a valóságos életbe. KIcsit borzongtató is volt, de nem féltem a haláltól.
2013. ápr. 4. 22:43
 5/14 Skywalker33 ***** válasza:
100%

Szia,

teljesen OK amit csinálsz. Az nem OK ha az ember egy ilyen kérdésben semmit sem halad egész élete során.

A halál az élet legizgalmasabb pillanata. Főleg azért mert nem halsz meg, sőt jobban élsz majd mind valaha.

A testi nyavalyák megszűnnek, a tudatod kitisztul jelentősen. Találkozol a láthatatlan világ lényeivel és erőivel és elmúlik a mostani amnéziád ami miatt most nem emlékszel rá hogy számtalanszor éltél már és hogy mi célból is születsz meg.

Ez a valóság, nem filozófia meg elmélkedés.

Aki nem jár utánna ezeknek a dolgoknak az elherdálta az életét.

Hajrá :)

T.

2013. ápr. 5. 09:12
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek meg van a saját hite, hogy mi történik halál után:) Én az újjászületésben hiszek. Tiszta elme új test. Erről szól az egész. Ezelőtt is éltél már nagyon sokszor, szóval ne törődj azzal, ha meghalsz. Ha nem halnánk meg soha, annyi emlékünk lenne, hogy minden ember a pszihiátrián tengődne, mert nem tudná feldolgozni az agya amit átélt. Különben is, ha nem halnának az emberek mi se születtünk volna meg, mert már hely se lenne a földön:D
2013. ápr. 5. 10:26
 7/14 anonim ***** válasza:

Ezotéria...:D

Vallás, csak azért létezik, mert az emberi képzelőerő korlátos, régen az emberek nehezen tudták elképzelni a "megszűnést", erre valami magyarázat kellett amire egy olyan dolgot hoztak létre amihez kevesebb képzelőerő is elegendő, a vallást. Érdekes, hogy tényleg alig tudják elképzelni, a halált, szimplán megszűnik a működés, kikapcsolsz, nem gondolkodsz, nem érzel semmit, ezeket néhány embernek valahogy nehezükre esik felfogni. Legalábbis ezt gondolom én. Nem ítélkezem emiatt. Sőt attól függetlenül, hogy én miben hiszek, a vallásos emberek nagy része, sokkal becsületesebb, rendesebb, mint a nem hívők többsége.

2013. ápr. 5. 14:32
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

normális, ha eszébe jut egy embernek az ilyesmi:) ajánlom, hogy olvass utána a halálközeli élményeknek, és hogy mik az ezt megélt emberek tapasztalatai. megnyugtató:)

érdekes tény, hogy akik már "visszajöttek" a halálból, gyakran beiratkoztak egyetemre koruktól függetlenül, és sokkal nyugodtabbak, szeretetteljesebbek lettek.

jó dolog ha belegondolsz, hogy nem szabad csak úgy elpazarolni az életet, mert egyszer vége lesz, de azért ne vidd túlzásba!

Egyébként a haláltól túlzottan azok félnek, akik elégedetlenek a saját életükkel kapcsolatban. gondolkodj el ezen:)

2013. ápr. 5. 14:45
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a haláltól túlzottan azok félnek, akik elégedetlenek a saját életükkel kapcsolatban."

Én valahogy fordítva gondolom, pl.: én utálom az életem(nem az életet), cseppet se félek a haláltól. Az isten félők(vallásosok) sem félnek. Szerintem az fél a haláltól akinek van mit féltenie tőle, szerintem ez csak azt bizonyítja, hogy szeret élni összességében. Habár annyi ember, annyi variáció, ki tudja.

2013. ápr. 5. 14:58
 10/14 anonim válasza:
ó nekem pont az ellenkezője a problémám. nemrég kezdtem el egy öngyilkossági tervemet, egyedül a páromat fogom hiányolni. 16L
2013. ápr. 7. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!