Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? :S Így merjem...

Mit tegyek? :S Így merjem vállalni?

Figyelt kérdés
Pánikbeteg vagyok, hosszú ideje nem merek egyedül közlekedni, csak támogatással, (igyekszem magam szoktatni terápiával is magamat a gyógyszer mellett az önállósuláshoz)viszont lehet, hogy felvesznek egy héten belül egy munkahelyre. Elég sokszínű a munkakör, van, hogy tömegbe kell menni alkalmanként.. Mit tegyek, nagyon szeretném megkapni az állást, végre kezdeni valamit az életemmel, de mi van, ha egy éles helyzetben rámtör a pánik.. :S Nem szeretném, ha észrevegyék és emiatt kirúgjanak...

2013. márc. 8. 09:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindneképp vállald el ha megkapod. Ez is egy gyözelem a betegséggel szemben. Meg kell próbálni és nem arra gondolni mi van ha kirugnak, hanem csak arra öszpontosítani hogy legyőzd a rosszulléteket. Én ismerek pár ember aki kigyógyult a pánikbetegségből, nehéz volt de akarattal igenis ment. Az egyik ilyen ismerősöm már 2 éve nem is volt utcán amikor elege lett és azt mondta igenis nem hagyja hogy ez a fantom betegség irányítsa és tönkre tegye az életét. Ma már gyógyszer nélkül van és megtanulta legyözni a pánikot. Van hogy jön neki még az érzés de akkor nem engedi hogy az agya becsapja.
2013. márc. 8. 09:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató választ!
2013. márc. 8. 12:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Itt is a fokozatosság a lényeg, mint sok egyéb szellemi vagy testi fejlődésnél.

Nem tudom milyen szinten vagy, de biztos meg tudod találni, hogy mi az, ami kihívást jelent, de akaraterővel meg tudod csinálni. Ha egyedül nem mersz kimenni, akkor csak a házatok előtt sétálj párat, majd egyre messzebb.

Mikor ez már könnyebben megy, akkor olyan helyen mászkálj, ahol kevés ember van, és fokozatosan az egyre nagyobb tömegek közé menj.

2013. márc. 8. 21:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Oké, de ha valahová a Céggel el kell menni, akkor nem tudok válogatni, hogy inkább olyan helyre megyek ahol kevés az ember..
2013. márc. 8. 22:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Én még nem próbáltam a ház körül, (csak kutyával sétálni merek messzebb kicsit)... Ha menni kell majd állásügyben nagy tömegbe messzire, attól tartok, mivel még nem vagyok olyan szinten..
2013. márc. 8. 22:17
 6/8 anonim ***** válasza:

ha nem vállalod el az állást, az rosszat tesz az önbizalmadnak. utólag bánni fogod.

mindenképpen vállald, ha kirúgnak hát ez van. tedd magad próbára.

utazz el valahova ahol senki nem ismer és tegyél úgy mintha "normális" lennél. szerintem ez a legjobb módszer.

csak menj és élvezd az életet valami idegen helyen, és majd meglátod hogy mégiscsak van élet szorongás nélkül, és ez az állapot csak egy rossz beidegződés

2013. márc. 9. 14:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Milyen gyógyszert szedsz, és mióta kezelnek? Nem biztos az, hogy jó ötlet egyből belecsapni a lecsóba. Én biztos kivárnám, amíg kicsit magabiztosabb leszek.

2013. márc. 10. 13:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Lassan 10 éve a betegségnek, de ez idő alatt voltam kétszer tünetmentes pár évig.. Csak aztán sajnos mindig visszajöttek a tünetek és 2 éve ismét nem jártam egyedül az utcán.. Van ez a lehetőség, nekem már elegem van ebből az állapotból.. Már szeretném elkezdeni az önálló életem, nem a szüleimre rászorulni (anyagi téren értem)..A betegségem elején, az első pár évben homeopátiás szerrel próbáltak kigyógyítani, sikertelenül, szóval a gyógyszermentes mód nem vált be (mellesleg a p.betegség szervi baj is (agyi anyagcserezavar)), szóval inkább még lehet nincs meg rá a megfelelő gyógyszer.. Amit most szedek az a 3-ik féle... Terápia is van mellette, fokozatosan kell haladnom egyre messzebb, csak mivel nehezen tudom magam rávenni, elég lassan haladok vele... És ugye közbejött ez a munkalehetőség, nem szeretném veszni hagyni a dolgot..
2013. márc. 10. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!