Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség, magas vérnyomás?...

Terhesség, magas vérnyomás? Merjem vállalni?

Figyelt kérdés
kb.6 hónapja magas lett a vérnyomásom,ami gyógyszer bevétele előtt akár 170/100 is tud lenni,valamint enyhe szívritmus zavar,és persze refluxom is van a poén kedvéért!Ja 27 éves vagyok mindössze.Szeretnénk egy 2.babát de ezekből kiindulva merjek e vállalni??Van itt olyan aki hasonló dolgokkal teljesen probléma mentes terhességen és szülésen van túl??
2012. dec. 2. 08:59
 1/7 A kérdező kommentje:
Nem szeretném a 9 hónapot kórházba tölteni,vagy császármetszést,vagy esetleg koraszülést.vagy így az egészet együtt!Az elsővel semmi bajom nem volt.
2012. dec. 2. 09:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Elvileg a terhesség alatt a szövetek puhábbak, jobban nyúlnak, így inkább az alacsony vérnyomás a jellemző (táguló erek). És csak a vége felé, amikor nyomás van már a szerveken jelentkezik a magas vérnyomás, de akkor már van annyira fejlett a baba, hogy szükség esetén egy gyors császármetszéssel segítsenek. Egyébként meg létezik nem magazatkárosító vérnyomáscsökkentő, ilyet lehet szedni a terhesség alatt.
2012. dec. 2. 09:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Beszéld meg az orvosaiddal a lehetőségeket. Én súlyos cukorbeteg vagyok, mégis vállaltam gyereket. A szabályokat végig betartottam és makk egészséges kislányom született, igaz császármetszéssel, amire Te is esélyes lennél szerintem. Az én terhességem nem volt problémamentes, voltam is kórházban 3 hetet, de nem az alapbetegségem miatt.
2012. dec. 2. 09:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Hat veszelyes dolog lehet pre existetiele hypertensie(terhesseg elott mar fennallo magas vernyomas.) legtobb esetben sulyosbodik a terhesseg alatt tobb gyogyszerre van szugseg stb.Sokszor a PEH atcsap terhessei mergezesbe es igen hosszu korhazi kezeles a koraszules lehet az eredmeny.Egy kismama magas RR ugye akkor rosszabbak az erek allapitai igy a placenta is silanyabb lehet ez sorvadast okozhat.

Mielott teherbe akarsz esni keresd feol a nogyogyaszt es a kezelo orvosodat beszeld meg veluk mire szamithatsz.

2012. dec. 2. 09:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia!!Az én történetem:14 éves korom óta kezelnek magas vérnyomással.Az eslő babámat 23 évesen vállaltam,a terhesség alatt végig emelkedett volt a vérnyomásom,de 150 fölé soha nem ment.A terhesség 32.hetében megduplázták a napi gyógyszeradagomat,mert a baba szíve állandóan 160-180 között vert.Ez végig kísért a terhesség 41.hetéig,állandóan szédelegtem,heves szívdobogás kísért,vizesedtem minden irányban...nagyon nem éreztem jól maga.Az utolsó 10 napot töltöttem bent a kórházban,addig nem fektettek be.Végül december 23-án megoperáltak relatív téraránytalanság miat,tehát nem a vérnyomásom miatt.A lányom 4330 grammal látta meg a napvilágot.Ezután szépen lecsökkentették ismét napi 1 tabira a gyógyszeradagom.Most lesz a nagylányom 6 éves.Tavaly úgy gondoltunk,belevágunk a tesóprojektbe.Amint pozi lett a tesztem,rögtön mentem belgyógyászhoz,aki a frászt hozta rám,miszerint ezzel a gyógyszerrel nem lehet babát vállalni,magzakárosító hatása is lehet.Azonnal leállította a gyógyszert,kaptam helyette napi 1 tasak Magnosolv-t.És láss csodát:az egész terhességem alett egyszer sem ment 140 fölé a vérnyomásom,egy szem vérnyomás csökkentőt nem vettem be,persze folymatosa ellenőrzés alatt voltam,de nem kellett befeküdnöm sem,voltam genetikán,1-2 % esélyt mondtak,hogy estleg baja lehet ababának.Március 15-én született,császármetszéssel,de szintén a súlya miatt:4050 grammal jött a világra,teljesen egészségesen.Most lesz 9 hónapos,még szopik,azóta sem vettem be egyetlen szem gyógyszert.Nincsen semmilyen tünetem,jól vagyok,a vérnyomásom max.130 szokott lenni.Valószínűleg a tehesség pozitív hatással volt a szervezetemre.Szóval a kérdésedre a válaszom:igen,én vállalnám a babát,persze a belgyógyásszal egyeztetve,mert ha gyógyszer szükséges is,akkor is vannak már nagyon jók,amik nem ártalmasak a babára nézve.Üdv:2 kislány anyukája
2012. dec. 2. 09:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Tinédzser korom óta magas volt a vérnyomásom, de a terhesség helyre tette. Bár terhességi mérgezéssel indítottak 38+4-nél, akkor már magas volt a vérnyomásom. Végül császár lett rossz szívhang miatt. Azóta sincs gond a vérnyomásommal, gyógyszert sem szedek.
2012. dec. 2. 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt a belgyógyásszal/kardiológussal és a nőgyógyásszal kell megbeszélni. Minden eset más.
2012. dec. 2. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!