Sorozatfordítást be merjem vállalni?
Van egy-két sorozat, ami nemsokára indul Amerikában és le lehet foglalni ezeket feliratos oldalakon, hogy te fordíthasd. Szívesen csinálnám, bár ez lenne az első. Mármint 'hivatalos', mert itthon, magamnak/magunknak már egy pár sorozatot fordítottam, mikor épp elakadt az aktuális sorozat magyar feliratának elkészítése az eredeti feltöltőnél. Angollal úgy állok, hogy a középfokú nyelvvizsgám megvan, de azt még 3 éve szereztem meg azóta is használom a nyelvet, szerintem feljebb vagyok már, mint középszint (angolul nézek minden sorozatot, angolul levelezek külföldiekkel, stb.). Szerintetek bele merjek vágni? Mert ugye ez egyfajta felelősség, hogy miként fordítom, adom át a szöveget. Persze biztos lennének hibáim, mert minden kifejezést, idiómát, pop-kult utalást nem értek, de utána lehet nézni...
A válaszokat előre is köszönöm!
Vágj bele .
De csak akkor ha közben nem adod fel .
naná :)
még ha közben fel is adod, mindent ki kell próbálni :) ha nem válik be, akkor nem válik be :)
Köszönöm szépen a pozitív visszajelzéseket! :)
Arra, hogy egy 1 hét alatt kész kéne lennem vele...sajnos ezzel rossz tapasztalataim vannak. Úgy értem mások felé. Nem egyszer fordult már elő, hogy elkezdtem nézni egy sorozatot, aztán egyszer csak a következő részhez nem volt magyar felirat úgy, hogy az új rész angol felirata már 1 hónapja fent volt az oldalon. Nemrég is ez történt. Volt a sorozatnak fordítója, de az már 1 hónapja nem csinált semmit vele, mégis megtűrik.
De szerintem megpróbálom. :)
Én se úgy terveztem, hogy rajta ülök 1 hétig. :)
Eddig a Legit-et és a Banshee-t néztem ki, de még nézem, hogy mik jönnek. Persze csak egyet akarok elvállalni.
Ti melyiket ajánlanátok, ha ismeritek esetleg?
Nyugodtan!Vannak,akik életükben egyszer nyitották ki az angol szótárat és azzal a "nyelvtudással" fordítgatnak filmeket,teljesen hibásan,de te a leírtak alapján nyugodtan csináld csak :)
Egy dologra figyelmeztetlek,ha bevállalod,akkor csináld is meg!Jól gondold át,mert én is jártam úgy,hogy elvállaltam,aztán egy idő után semmi kedvem(időm) nem volt...dehát muszáj volt megcsinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!