Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Sorozatfordítást be merjem...

Sorozatfordítást be merjem vállalni?

Figyelt kérdés

Van egy-két sorozat, ami nemsokára indul Amerikában és le lehet foglalni ezeket feliratos oldalakon, hogy te fordíthasd. Szívesen csinálnám, bár ez lenne az első. Mármint 'hivatalos', mert itthon, magamnak/magunknak már egy pár sorozatot fordítottam, mikor épp elakadt az aktuális sorozat magyar feliratának elkészítése az eredeti feltöltőnél. Angollal úgy állok, hogy a középfokú nyelvvizsgám megvan, de azt még 3 éve szereztem meg azóta is használom a nyelvet, szerintem feljebb vagyok már, mint középszint (angolul nézek minden sorozatot, angolul levelezek külföldiekkel, stb.). Szerintetek bele merjek vágni? Mert ugye ez egyfajta felelősség, hogy miként fordítom, adom át a szöveget. Persze biztos lennének hibáim, mert minden kifejezést, idiómát, pop-kult utalást nem értek, de utána lehet nézni...

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. jan. 7. 16:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem vágj bele nyugodtan! A leírás alapján van már egy erős középszintű tudásod, ami elég táptalaj a fordításhoz, pláne úgy, hogy ha elakadsz, utána tudsz nézni. Sok sikert!
2013. jan. 7. 16:55
 2/11 anonim ***** válasza:

Vágj bele .

De csak akkor ha közben nem adod fel .

2013. jan. 7. 16:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
tudtommal kell próbafordítást beküldeni, és majd ők eldöntik h lehetsz-e a hivatalos fordító. de csak akkor vágj bele, ha van időd arra, h az angol felirat megjelenése után max 1 héttel kész legyen a felirat, tehát mire jön a következő rész.
2013. jan. 7. 17:13
 4/11 anonim ***** válasza:

naná :)

még ha közben fel is adod, mindent ki kell próbálni :) ha nem válik be, akkor nem válik be :)

2013. jan. 7. 17:17
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a pozitív visszajelzéseket! :)

Arra, hogy egy 1 hét alatt kész kéne lennem vele...sajnos ezzel rossz tapasztalataim vannak. Úgy értem mások felé. Nem egyszer fordult már elő, hogy elkezdtem nézni egy sorozatot, aztán egyszer csak a következő részhez nem volt magyar felirat úgy, hogy az új rész angol felirata már 1 hónapja fent volt az oldalon. Nemrég is ez történt. Volt a sorozatnak fordítója, de az már 1 hónapja nem csinált semmit vele, mégis megtűrik.

De szerintem megpróbálom. :)

2013. jan. 7. 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:
igen, de ha megnézed a leghírhedtebb, legnépszerűbb sorozatokhoz akár aznap, illetve 2-3 nap alatt megvan a felirat. akik rendesen és komolyan csinálják azok betartják az egy hetet. több olyanra, aki 1 hónap múlva se tud elkészülni vele, nincs szükség.
2013. jan. 7. 17:47
 7/11 anonim ***** válasza:
am melyik sorit akarod fordítani?
2013. jan. 7. 17:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Én se úgy terveztem, hogy rajta ülök 1 hétig. :)

Eddig a Legit-et és a Banshee-t néztem ki, de még nézem, hogy mik jönnek. Persze csak egyet akarok elvállalni.

Ti melyiket ajánlanátok, ha ismeritek esetleg?

2013. jan. 7. 18:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan!Vannak,akik életükben egyszer nyitották ki az angol szótárat és azzal a "nyelvtudással" fordítgatnak filmeket,teljesen hibásan,de te a leírtak alapján nyugodtan csináld csak :)

Egy dologra figyelmeztetlek,ha bevállalod,akkor csináld is meg!Jól gondold át,mert én is jártam úgy,hogy elvállaltam,aztán egy idő után semmi kedvem(időm) nem volt...dehát muszáj volt megcsinálni :)

2013. jan. 7. 19:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindenképp vágj bele! Egy hét egyébként rengeteg, ha ráfekszel, egy részt meg lehet csinálni simán maximum 7-8 óra alatt. Én franciáról fordítottam sorozatfeliratot, és azzal is gyorsan lehetett haladni, angollal meg annyiból még könnyebb hogy a legtöbb kifejezést ismeri az aki angolul néz filmeket.
2013. jan. 7. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!