Melyik a jobb nyugtatótszer, xanax, frontin, rivotril? Melyik az, amelyik jobban tompít?
Mindre rá lehet szokni,függésre hajlamosaknak pedig pláne.Egyébként mindhárom ugyanaza atrágy,a rivotril talán másabb,de ugyanaz a benzodizaepim alapanyagú mind,kissé módosított változatban.Az elvonási tüneteik pedig ezeknek a kemikáléknak kb olyan elviselhetetlen,mint a heroinnak.Egyszerűen ráragad az idegsejtekre és ha hirtelen megvonásba kerül valaki,akkor GM rohamot is kaphat tőle,de be is delirálhat,majdnem úgy,mint az alkoholtól.
HA LEHET JAVASOLNI,ÉN EGYIKET SEM JAVASLOM.
frontin ua. mint a xanax
mint minden gyógyszer ez is egyén és betegség függő, illetve az sem mindegy, hogy szedsz-e mellettük más gyógyszert
ÁLTALÁNOSSÁGBAn az a vélemény, hogy a xanax az rövidebb ideig hat (3-4 óra) és inkább nyugtató, a rivotril ezzel szemben komplexebb gyógyszer, 6-8 óráig hat és inkább szorongásoldó.
én súlyos szorongásra próbáltam mindkettőt. a betegségem sajnos nem olyan szinten van, hogy közösségben feszengek, vagy nehezen utazom tömegközlekedési eszközön, hanem konkrétan a lakásból kimenni probléma, vagy egyedül maradni itthon... szóval én szedtem mindkettőt, nekem a xanax sokkal jobban bevált (ezt szedem most is), a rivotril, nem hogy gyengébb, hanem konkrétan semmi hatással nem volt rám, pedig uo. dózisban szedtem. a rivotril kb annyit ért mint egy homeopátiás cukorkagolyó. mellékhatás egyiknél sem volt.
függés kérdéshez: ha nem háziorvos írja fel és nem marékszámra szeded ahogy a kedved tartja + folyamatosan felügyel egy SZAKORVOS (hetente, kéthetente)akkor nincs gond sem a rászokással, sem a leszokással. az sem feltétlenül igaz, hogy egyre nagyobb dózisok kellenek, én 3-4 éve szedem, és most is pont ua. szedek mint az első napon. az elhagyás sem gond, ha betartod a SZAKORVOS utasítását és hetek alatt csökkented nullára.
igazából ez a két gyógyszer azért veszélyes, mert sokan egyrészt feleslegesen szedik, másrészt kontrollálatlanul, harmadrészt, pedig sokan ha már jó vannak akkor egyik napról a másikra leteszik, amitől persze sz*rul lesznek és jönnek a netre szétfújni a rémtörténeteiket. egyébként ha rajtam múlna, az összes benzodiazepin származékot betiltatnám háziorvosi felírásra és csak pszichiáternek engedélyezném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!