Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik a jobb nyugtatótszer,...

Melyik a jobb nyugtatótszer, xanax, frontin, rivotril? Melyik az, amelyik jobban tompít?

Figyelt kérdés

2012. nov. 14. 17:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szedjed akkor, anelkul hogy tudataban lennel a dolgoknak.
2012. dec. 12. 03:44
 12/17 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalatom alapján nekem a Xanax és a Frontin nem vált be, csak a Rivotril, ha lehet választani, én azt ajánlanám.
2015. febr. 21. 02:41
 13/17 anonim válasza:
Én mindet szedtem, függtem tőlük. A frontin és a xanax ugyanaz, bár van, aki azt mondja, hogy a frontinra nem lehet rászokni, a xanaxra igen. Szerintem mindenre rálehet, de vannak emberek, akik egyszerűen nem lesznek függők. A rivotril keményebb ezeknél. Az én szervezetem annyira hozzászokott, hogy amikor életemben először egy 2 mg-osat bevettem, nagy hatással volt rám, imádtam, nagyon jó volt. Nagyon sokáig szedtem töménytelen mennyiségben. Volt majdnem 2 éves szünetem vele és újra bevettem belőle, és semmi hatása nem volt. Egyszer kipróbáltam 50 db 2 mg-ossal és az is alig hatott valamit. Nem vagyok orvos, de a rivotril szerintem vagy nem, vagy nagyon nehezen tisztul ki a szervezetből. Viszont, ha valaki normásilsan szedi, jó hatása van. Nem tiltanám be. A xanax és a frontin már jobb. Én már túl vagyok ezeken a függőségeken, tehát inkább alprazolam. A függésre hajlamosak ne szedjenek rivotrilt, ördögi kör lesz belőle.
2015. dec. 8. 10:29
 14/17 streetplayer válasza:

Mindre rá lehet szokni,függésre hajlamosaknak pedig pláne.Egyébként mindhárom ugyanaza atrágy,a rivotril talán másabb,de ugyanaz a benzodizaepim alapanyagú mind,kissé módosított változatban.Az elvonási tüneteik pedig ezeknek a kemikáléknak kb olyan elviselhetetlen,mint a heroinnak.Egyszerűen ráragad az idegsejtekre és ha hirtelen megvonásba kerül valaki,akkor GM rohamot is kaphat tőle,de be is delirálhat,majdnem úgy,mint az alkoholtól.

HA LEHET JAVASOLNI,ÉN EGYIKET SEM JAVASLOM.

2016. aug. 29. 01:57
 15/17 anonim ***** válasza:
2.5 éve szedek rivotrilt, 0.5 mg-ost, de már hozzászoktam, azt nem ajánlanám, elv. 2 hónap mulva fogom ellhagyni ha minden igaz. Nagyon hamar és könnyen alakít ki függőséget, most már többet árt mint használ, szedek még mellé antidepresszánst, meg B6 vitamint, hajvitamint. A rivotril nagyobb adagban letompít, élő zombivá tesz, hosszú távon nem jó, és nehéz lessz róla lejönni szakszerű segítség nélkül.Xanaxról nem tudok nyilatkozni, azt mama szed 0.5-ost, apum szedett rivotrilt anno, most frontint szed, de azt nem vágom hány mg.ost és hogy mire kapja. Azt biztosan ki merem jelenteni, hogy a Rivotril erősebb mind kettőnél, az nagyon tud tompítani. Mamám 3 Xanax helyett szed egyet, lefekvés előtt szedi be hogy tudjon aludni, ha 3-mat szedne, biztos nagyon letompítaná agyilag meg minden téren. A frontint kérdezd meg olyan ismerősödtől, aki szedi vagy szedte, én aput megkérdezném, de hagyom inkább a témát, mert nem szivesen beszél a gyógyszerekről. 20/L
2017. febr. 26. 10:23
 16/17 anonim ***** válasza:

frontin ua. mint a xanax

mint minden gyógyszer ez is egyén és betegség függő, illetve az sem mindegy, hogy szedsz-e mellettük más gyógyszert

ÁLTALÁNOSSÁGBAn az a vélemény, hogy a xanax az rövidebb ideig hat (3-4 óra) és inkább nyugtató, a rivotril ezzel szemben komplexebb gyógyszer, 6-8 óráig hat és inkább szorongásoldó.

én súlyos szorongásra próbáltam mindkettőt. a betegségem sajnos nem olyan szinten van, hogy közösségben feszengek, vagy nehezen utazom tömegközlekedési eszközön, hanem konkrétan a lakásból kimenni probléma, vagy egyedül maradni itthon... szóval én szedtem mindkettőt, nekem a xanax sokkal jobban bevált (ezt szedem most is), a rivotril, nem hogy gyengébb, hanem konkrétan semmi hatással nem volt rám, pedig uo. dózisban szedtem. a rivotril kb annyit ért mint egy homeopátiás cukorkagolyó. mellékhatás egyiknél sem volt.

függés kérdéshez: ha nem háziorvos írja fel és nem marékszámra szeded ahogy a kedved tartja + folyamatosan felügyel egy SZAKORVOS (hetente, kéthetente)akkor nincs gond sem a rászokással, sem a leszokással. az sem feltétlenül igaz, hogy egyre nagyobb dózisok kellenek, én 3-4 éve szedem, és most is pont ua. szedek mint az első napon. az elhagyás sem gond, ha betartod a SZAKORVOS utasítását és hetek alatt csökkented nullára.

igazából ez a két gyógyszer azért veszélyes, mert sokan egyrészt feleslegesen szedik, másrészt kontrollálatlanul, harmadrészt, pedig sokan ha már jó vannak akkor egyik napról a másikra leteszik, amitől persze sz*rul lesznek és jönnek a netre szétfújni a rémtörténeteiket. egyébként ha rajtam múlna, az összes benzodiazepin származékot betiltatnám háziorvosi felírásra és csak pszichiáternek engedélyezném.

2017. máj. 5. 10:33
 17/17 Kutyus70 ***** válasza:
# 9/16 Időpont 2012. dec. 3. 04:39 majdnem 30 éve szedem a Rivotrilt és ha nem szedném talán már nem is élnék haver....
2018. júl. 8. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!