Hogy értessem meg 16 éves gyerekemmel hogy pszichiáterre van szüksége?
nyugtatót csak azért szedi h nehogy rátörjön a nemlétező roham, ugyanis 100ból 80gyerek csak tetteti és azt gondolja divatos h a vágásokkal megbámulják és mindent hisznek róla, sztem a gyerek kényeskedik és feltünési viszketetsége van.
a karcolgatások meg vagdosások nem jelentenek 1ből komoly pszichés zavart, csak mára már ezt is csinálja boldog boldogtalan
arról nem írtál, h mien gondok vannak vele?
A gyereked nem emo?
Bocsánat,ha nem.
Én a lányomat úgy vittem el,hogy azt mondtam neki,hogy látogatóba megyünk egy ismerőshöz.
Persze pszichiáterhez vittem.Amikor benn volt nagyon ellenkezett,de miután a pszichiáter mondott néhány mondatot úgy ledöbbent,hogy szóhoz sem jutott.
Szerintem próbáld meg elcsalni valahová és úgy vidd el.
Egy anyuka
14:51-es vagyok, amúgy 15-16 évesen én is vagdostam magam (akkor még nem volt olyan, hogy emo), meg velem is voltak gondok, ezt persze azóta teljesen kinőttem, normális 22 éves nő vagyok. Ettől függetlenül egy JÓ pszichológus nem árthat, de becsapni nem kell a gyereket, mert akkor aztán végképp nem fog benned bízni. Engem is elvitt anyukám annak idején, igaz, akkor már 17 voltam, a vagdosásról akkorra már leszoktam, más gondok voltak (suli, meg hogy úgy nagyjából mindent lesz*rtam), én sem akartam menni, de végül azért mégis hajlandó voltam rá.
A vagdosásnál gázabb, hogy Xanaxot szed, ráadásul gondolom nem orvos írta fel neki. Kamasz koromban én is szedtem - havertól kaptam -, mit ne mondjak, nagy hiba volt, elég erős függőséget tud okozni, és többek elmondása alapján olyan voltam ez idő alatt mint egy idióta, zombi, stb, szóval nagyon nem kéne.
elhiszem, hogy aggódsz a gyerekedért.de hiába akarod elvinni, ha ő nem akarja..hiszem a pszichiáter az nem a beteg helyett oldja meg a problémát..hanem segít a betegnek, lehetőségeket, ajánlatokat ad, melyet ha elfogad a beteg, akkor a saját erejéből felépülhet.
ülj le vele beszélgetni, mint egy felnőttel.mondd meg neki, hogy nem vagy az ellensége, segíteni szeretnél neki, mert szereted.de mindenekelőtt kérdezd meg, hogy tényleg saját akaratából csinálja ezeket, vagy mert ez most a menő.
MYV
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!