Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lesz az oviban a válogatós...

Mi lesz az oviban a válogatós gyerekemmel?

Figyelt kérdés

Nemsoká kezdjük az ovit, most kezdtük el a beszoktatást. A kisfiam mindig rossz evő volt, már akkor is, amikor csak szopizott.

Annyira hidegen hagyja az evés, hogy nem igaz, egyáltalán nem érdekli. Megvannak azok a bizonyos ételek amiket hajlandó megenni, de azokon túl semmit, még csak meg sem kóstolja; ha éppen valahogy a szájába kerül egy idegen íz, öklendezik. Mi lesz így az óvodában? Bár már felkészültem a legrosszabbra, hogy nem fog enni semmit...

És ami még szintén nagy probléma, hogy egyedül sem igazán hajlandó enni. Illetve elkezdi szépen, de nagyon hamar megunja, és ezután én adom neki, hogy egyen is valamit.

Ma viszont bekeményítettem: elhatároztam, hogy rászoktatom az önálló evésre: miután megunja az egyedül evést, nem adom tovább: az eredmény: tegnap este vacsorára kb fél tenyérnyi kenyér vajjal és sajttal, reggelire 1 falat vajas-mézes kenyér, fél dl kakaó, ebédre pár kanál (kb 6) borsóleves, fél db túrós derelye.

Teljesen kikészültem, ma mindkét étkezés közben hisztizett, és is bőgtem (persze nem látta), a reggelit kihányta annyira sírt. Nem azért sírt mert én nem akartam adni, csak éhes volt, de mégsem akart egyedül enni.

Mi lesz így? Folytassam? Lesz eredménye ennek a drasztikus megoldásnak? Már olyan gyomoridegem van, hogy én sem bírok enni. Légyszi segítsetek!

2011. okt. 7. 13:42
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Hidd el az oviban ez változni fog. Ott "csordaszellem" van. Ha a többi eszik ő is fog. lehet, hogy kevesebbet, de éhen nem fog halni sosem, mert ami kell a szervezetének azt megeszi. Ők ezt még érzik, mi rontjuk el.

Az én fiam állítólag min. 2 tányérral eszik az oviban, itthon meg szinte semmit. Hétvégén sem. Nem azért mert rosszul főzök vagy másképpen, mert a nagyiéknál sem. Nem tudom ez miért van, de nagyon sok szülőtől hallom. Ahogy nőnek, több energiára lesz szükségük, többet is fognak enni. Kitartás.

2011. okt. 7. 13:46
 2/9 anonim ***** válasza:

Rá fog kényszerülni, ne aggódj. Én egyszer kilestem egy ebédeltetést.

A fiam jóformán csak tésztákat és húsokat hajlandó megenni itthon. Ráadásul olyan, hogy két falat között fut két kört, nem bírom leültetni. Aznap valami főzelék volt. A drágám két perc alatt belapátolta a felét.

Meg mikor mondta még a bölcsiben a gondozónéni, hogy repetát kért a paradicsomos húsgombócból, hát ledöbbentem. mondom kipróbálom, és imádja, tényleg! Bár a főzeléket itthon ugyanúgy nem eszi meg, egyre több mindent megeszik.

2011. okt. 7. 13:51
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, én is hallottam már az ovi jótékony hatásairól, de annyira nehéz elképzelni, hogy az a gyerek, aki itthon csak a sült krumplit és a pirított burg-t hajlandó köretként megenni, enni fog a rizsből, tésztából, krumplipüréből...meg a főzelékek stb. meglátjuk mi lesz.

Szerintetek folytassam az "éheztetést"? Csak nem kéne feladni rögtön az elején...

2011. okt. 7. 14:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Enyém is ilyen: nem kóstol meg semmi újat, és muszáj hogy én etessem, különben ő pár falat után megáll.

Decemberben kezdi az ovit. Arra jutottunk családilag, hogy békén hagyjuk, majd az oviban megváltozik, ha éhes lesz, enni fog, ott úgysem fogják etetni, tehát kénytelen lesz egyedül enni, és mivel nem adnak neki mást, meg fogja enni azt is, amit eddig nem -- mivel ott lesz a sok kis barátja, nem akar majd kilógni a sorból.

Édesanyám óvónő, bár már nyugdíjas, de ő mindig azt mondja, hogy a gyerek csak az anyjának csinálja a fesztivált, az óvónéniknek soha.

Úgyhogy egy cipőben járunk, de nyugodj meg, most még etesd, aztán majd az oviban más lesz minden.

2011. okt. 7. 14:26
 5/9 anonim ***** válasza:

... csordaszellem ...

Ez tetszik! Az én kisfiam már legalább 1 éve nem eszik gyümölcsöt, zöldséget, nem eszi meg a paradicsomos dolgokat (paradicsomleves, töltött paprika), .... és még sorolhatnám. Van pár dolog amit szeret, egyfolytában azt enné, mást nem is hajlandó még csak megkóstolni sem.

Szeptemberben kezdtük az ovit, és láss csodát mire képes a csordaszellem. :) Megeszi a gyümölcsöt, az uzsonnához kapott zöldséget, paradicsomlevesből repetát kért. Itthon azóta sem eszi meg, ezért inkább minden héten viszek az oviba almát az egész csoportnak, úgyis jó lett a termés idén. Hétvégén megkérdeztem, miért nem eszed meg az almát, amikor az oviban megeszed? Azt mondta rá, hogy az oviban sokkal finomabbat kap mint amit én adok. :)))

2011. okt. 7. 14:45
 6/9 A kérdező kommentje:

jaj, nagyon köszi!! mindenkinek! tényleg hihetetlen, hogy milyenek! azt hiszem, ha felébred, akkor besegítek az evésnél...nem tudom csinálni, ez van..

írjatok még, ha van pozitív példátok! Negatív is jöhet, hadd készüljek fel!

2011. okt. 7. 14:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is etetem, mert különben semmit nem eszik, főzeléket két éve nem evett....nem birom, hogy visit éhen, de meg nem fogná a villát, poharat sem! Egy teljes napig volt étlen és szomjan, egész nap birta, de surt nagyon, ugyhogy befejeztem a drasztikus éheztetést. Októberben lesz 3.
2011. okt. 7. 15:21
 8/9 anonim ***** válasza:
71%

Olyan, mintha az én fiamról írtál volna:)

Azaz csak arról, hogy milyen volt ovikezdés idején, mert most már 6 éves nagycsoportos.

Kiscsoportban még etették az óvónénik. Aki kéri, annak segítettek még enni, és a fiam bizony igényelte. Nem mondom, hogy mindent eltüntetett, de általában megkóstolta az ételeket, és sokmindent ott szeretett meg. Most már nagy ínyenc vált belőle, itthon is szívesen megkóstol sok mindent, olyat is, amit a tesói nem. Viszont a mai napig nem eszik sokat. De sebaj, legalább nem fog elhízni:)

2011. okt. 7. 18:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is, sokat segítettetek! :)
2011. okt. 8. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!