Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit szólnál ha eszrevennéd,...

Mit szólnál ha eszrevennéd, hogy a lányod vagdossa magát?

Figyelt kérdés
2012. okt. 28. 20:12
1 2 3
 21/25 Ágens válasza:
100%

Nagy valószínűséggel a Borderline személyiségzavar (Borderline Personality Disorder, BPD) tünete, de lehet más oka is.

Elvétve ugyan, de szánalmas és ostoba divatjelenségként is előfordul egyes, nem túl magas értelmi színvonalon álló fiatalok között, akik egyfajta "hőstettet", saját keménységük bizonyítékát látják benne, és ezzel kérkednek egymás előtt. Esetleg érdemes lenne a gyerök baráti köre felől tájékozódnod.

De mivel mindenképpen valami komoly, feldolgozatlan lelki probléma áll a dolog hátterében (meg nem értettség, magány, önértékelési problémák), én segélykiáltásként értelmezném. A legfontosabb egy mielőbbi, őszinte, segítő szándékú beszélgetés, és közös megegyezéssel a pszichológus ill. gyermekpszichiáter felkeresése.

2012. nov. 5. 15:55
 22/25 anonim válasza:
100%
Nekem amikor elsőnek megtudta anya akkor leültünk beszélni csak én sírtam..megkérdezte,hogy miért csinálom mondtam,hogy elegem van az életből erre kiküldött arcot mosni és utána filmeztünk.nem nagyon érdekelte.. de talán ezért csinálom még mindig:(
2013. febr. 20. 14:00
 23/25 anonim ***** válasza:
Nekem mikor kiderült, anyám 7 óra hosszáig faggatott, hagyta, hogy elfújjak egy egész tekercs wc papírt, ameddig ki nem nyögtem, mi bajom. Cseppet sem akartam a figyelmüket, viszont minden nap leellenörizték a csuklómat, a mai napig, és azóta a combomon csinálom. Nem is akartak segíteni. Úgy fogták fel, hogy szégyent hozok a családra, és meg kell szüntetni...
2013. máj. 19. 00:51
 24/25 anonim válasza:

Nekem is észrevették a szüleim, de nem tudom...szóval meg sem szólaltam, ott ültem. Anya sírt, apa könnyezve kérdezte miért vágtam fel az ereimet, minduntalan megakarta nézni a kezemet. Nem engednem, nem is sírtam, összeszorítottam a számat, tömören megmondtam, hogy nem akartam megölni magamat, és nem csinálom többet.

Ezután egy ideig több figyelmet kaptam, utána újra semmi. Semmi esetben szabad elhinni, ha azt mondja a lány, hogy abbahagyja, az esetek többségében csak azért teszi, mert nem akar beszélni róla. Utólag visszagondolva én szívesen mentem volna pszichológushoz, talán vele megosztottam volna valamit, ilyen esetben én képtelen lennék a szüleimmel beszélni.

2013. nov. 12. 21:31
 25/25 anonim ***** válasza:

Nálam a szüleim, úgy tudták meg, hogy az osztályfőnököm felhívta őket. Én is azt mondtam, hogy abbahagyom, de azóta sem sikerült teljesen.

Nálam annyi cifra van, hogy anyukám hamarabb tudta meg, hogy öngyilkosságon gondolkoztam mint azt, hogy falcolok.

19L

2015. jan. 25. 00:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!