Hogy hívják azt ha valaki vagdossa magát?
Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok hogy mi a neve annak a "betegségnek" aki vagdossa magát. (nem kérek ide illő válaszokat!)2012. jún. 7. 21:11
2/12 anonim válasza:
azt hiszem az emósok szokták.. meg a hülyék..:D
4/12 anonim válasza:
Ez nem betegség, tehát olyan kényszeresség nincs, hogy az ember vagdosni fogja magát önkéntelenül is.
Saját elhatározásából szokták az emberek ezt csinálni, leginkább a nem kimondott segítségkérés egyik formája, vagy az emberek saját büntetése. Ez esetben az állapot neve mazochizmus.
Más esetben az első válaszoló írja: hülye.
5/12 anonim válasza:
mazochista
Aki abban talál élvezetet, ha valaki megalázza vagy fájdalmat okoz neki.
nem bünteti magát, csak élvezi a fájdalmat:P ha ez nem betegség, akkor nem tudom mi :D
6/12 anonim válasza:
Nem betegség, hanem parafília (rendellenes szexuális viselkedés, mivel a szenvedésnek itt élvezeti értéke van). Bár a legtöbb parafília mentális zavarként van számon tartva.
7/12 anonim válasza:
Nem tudom, én régebben amikor rosszul éreztem magam (voltak gondjaim) akkor gyakran vágdostam magam, aminek sajnos ott is maradt az oka. Egyszerűen nem tudtam miben örömömet lelni és nem tudtam mivel lenyugtatni magam. Ez volt az egyetlen megoldás ami segített. A vérző karom látványa szinte teljes megkönnyebbüléssel töltött el, egyszerűen jó volt nézni hogy kárt tettem magamban és ömlik belőlem a vér, másrészt pedig jó volt érezni azt a fájdalmat.
9/12 anonim válasza:
Nem kérsz ide illő válaszokat? :D
Amúgy általában a borderline nevű személyiségzavar egyik tünetének nyilvánítják, de nyilván vannak kivételek.
10/12 anonim válasza:
Borderline személyiségzavar a neve (BPD=Borderline Personal Disorder).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!