Mit tennél ha észrevennéd, hogy a gyermeked vagdossa magát?
Pszichológus AZONNAL!!!!
Amúgy ezt csak figyelemfelhívásként csinálják!!!!!!!! De akkor is érdemes szakemberhez fordulni.
Nem mindenkinek van borderline személyiségzavara, aki vagdossa magát, azért ez nem ilyen egyszerű.
Egyébként gondolom, hogy én is pszichológussal próbálkoznék, bár azért első körben a gyerekkel beszélnék erről. Nem szeretném, hogy azt érezze, hogy azonnal áthárítom egy idegenre. Persze ha ez nem használ, akkor vinném pszichológushoz.
Mondjuk ezt én is csináltam tizenévesen, aztán abbahagytam. Igazából ez egy hibás feszültséglevezetési technika sok gyerek esetében. Általában a belső fájdalmat próbálják semlegesíteni fizikai fájdalommal. Nekem anno észrevette anyukám, akkor szóba került, hogy pszichológushoz kell mennem, de megígértem, hogy nem csinálom tovább. Oké, egy darabig még csináltam, csak onnantól kezdve jobban rejtegettem, de nem sokkal később tényleg abbahagytam.
5. vagyok.
Ez pedig az lesz szerintem. Mi másért törölgetné le a vért, és fotózná le a "művét", és teszi fel a netre? Ezek csak felületi karcolások...
Tiniként én is csináltam, aztán abbahagytam. Nekem sincs borderline személyiségzavarom.
Azért is írtam, hogy szakemberhez fordulnék, ha a lányomon ilyet látnék, mert nem mindenki egyforma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!