Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy derült ki, hogy asztmás...

Hogy derült ki, hogy asztmás a gyermeked? Mik voltak a tünetek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 22 hós, már rengetegszer volt beteg és mindig hörgőgyulladás lett a vége, minden alkalommal Spiropentet kapott. 3 hete 1 éjszaka alatt jött ki neki, reggel hányás, köhögés és köhögés.... A háziorvos rögtön kórházba utalt. Ott ventolint kapott 1 hétig napi 5-ről folyamatosan csökkentve, mire hazajöttünk úgy nézett ki jól van, spiropentet kellett még használnunk. De azóta is fullad és köhög. Most kaptunk kúpot, amit asztmás és allergiás gyerekek szoktak kapni ezzel jobb a helyzet, de éjszaka még így is köhög (bár már nem úgy mint nélküle) ill. napközben terhelésre is jelentkezik ez a fulladás szerű köhögés. Asztma és allergia vizsgálatra május 23-ra van időpontunk (sürgőséggel!!!), de az nagyon messzinek tűnik. El akarjuk vinni magánrendelésre, de a háziorvosunk szerint felesleges, ha olyan súlyos lenne ő is küldött volna minket magánhoz. Ennek ellenére írt fel Ventolint és javasolta hogy vegyünk hozzá babyhalert...
2012. ápr. 27. 14:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Teljesen ugyanígy kezdődött de akkor még csak 1 éves volt a fiam. Most 10 éves és teljesen kinőtte. De még mindig frászban vagyok, hogy kijön-e még. Melyik városban laksz?
2012. ápr. 27. 14:36
 2/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugyanígy volt. 11 hónaposan került kruppal kórházba, aztán havonta volt kruppos és hörgőgyulladásos.

3 éves volt, mire végre beutaltak a pulmonológiára.

Flixotide-t, singulairt és ventolint kap, utóbbit szerencsére már régen kellett használni. Még csak 5,5 éves, ő még nem nőtte ki.

Ja, nekünk van párásító inhalátorunk salvus vízzel, az nagyon jó!

2012. ápr. 27. 16:16
 3/15 anonim ***** válasza:

10 hónapos korában kezdődött a lányomnak, először kruppos rohammal, majd 1,5 hét múlva asztmatikus hörghuruttal volt kórházban. Ezután hetente, kéthetente előjött a krupp, 2-3 tünetmentes napnál több nem volt egyhuzamban, és többször sípolt is a tüdeje.

Mi a héten voltunk pulmonológián, és ott azt mondták, ez MÉG nem asztma, de jó úton halad afelé. Most Flixotide-t használunk naponta 2x, és ha fulladna akkor van otthon Ventolin. 1,5 hónap múlva kel l menni újra, akkor lesznek vizsgálatok és megnézik, hogy reagál a gyógyszerre. Most a papírjára az van írva diagnózisként, hogy asztma ill obstruktív bronchitis.

És még nincs 1 éves. Remélem Ti nem juttok el idáig. Én is el akartam vinni magán gy. tüdőgyógyászhoz, de aztán úgy döntöttem megvárjuk mit mondanak a pulmonológián, és majd akkor eldöntöm. Március közepén kaptuk az időpontot április 24-re. Most nyugalom van, nincs semmi gondja, úgy néz ki a szteroidos Flixotide szinten tartja.

2012. ápr. 27. 17:33
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem kellett volna terhesen cigizni!
2012. ápr. 27. 18:54
 5/15 A kérdező kommentje:
A 4-es válaszoló nagyon okosat írt... 28 éves vagyok, soha egy szál cigit sem szívtam el. Erről ennyit.
2012. ápr. 27. 19:24
 6/15 anonim ***** válasza:
Én sem cigiztem!
2012. ápr. 27. 19:45
 7/15 anonim ***** válasza:
4-es válaszoló! TE MEKKORA EGY PARASZT VAGY!!! Fogalmad sincs mit éreznek a szülők ha ilyen gondjuk van a gyereküknek!!!
2012. ápr. 30. 22:06
 8/15 anonim ***** válasza:
Bunkó. Én sem cigiztem soha életemben.
2012. máj. 2. 21:43
 9/15 A kérdező kommentje:

05.02-án ismét befulladt a gyerek, ma jöhettünk haza a kórházból. Ott azt mondták, hogy ekkora gyereket nem fognak asztmára vizsgálni, mert lehetetlen, nem tud utasításra szívni ill. fújni... Ilyenkor mi van? Itthonra már csak spiropentet kell használni (szokás szerint) és ha ismét befullad, nem kap rendesen levegőt, akkor ventolint kell neki adni és újra visszavinni a kórházba...

Nem tudom hova kellene elvinnem.

2012. máj. 5. 18:22
 10/15 anonim ***** válasza:
Melyik városban laksz?
2012. máj. 7. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!