Hogy derült ki, hogy asztmás a gyermeked? Mik voltak a tünetek?
Nálunk is ugyanígy volt. 11 hónaposan került kruppal kórházba, aztán havonta volt kruppos és hörgőgyulladásos.
3 éves volt, mire végre beutaltak a pulmonológiára.
Flixotide-t, singulairt és ventolint kap, utóbbit szerencsére már régen kellett használni. Még csak 5,5 éves, ő még nem nőtte ki.
Ja, nekünk van párásító inhalátorunk salvus vízzel, az nagyon jó!
10 hónapos korában kezdődött a lányomnak, először kruppos rohammal, majd 1,5 hét múlva asztmatikus hörghuruttal volt kórházban. Ezután hetente, kéthetente előjött a krupp, 2-3 tünetmentes napnál több nem volt egyhuzamban, és többször sípolt is a tüdeje.
Mi a héten voltunk pulmonológián, és ott azt mondták, ez MÉG nem asztma, de jó úton halad afelé. Most Flixotide-t használunk naponta 2x, és ha fulladna akkor van otthon Ventolin. 1,5 hónap múlva kel l menni újra, akkor lesznek vizsgálatok és megnézik, hogy reagál a gyógyszerre. Most a papírjára az van írva diagnózisként, hogy asztma ill obstruktív bronchitis.
És még nincs 1 éves. Remélem Ti nem juttok el idáig. Én is el akartam vinni magán gy. tüdőgyógyászhoz, de aztán úgy döntöttem megvárjuk mit mondanak a pulmonológián, és majd akkor eldöntöm. Március közepén kaptuk az időpontot április 24-re. Most nyugalom van, nincs semmi gondja, úgy néz ki a szteroidos Flixotide szinten tartja.
05.02-án ismét befulladt a gyerek, ma jöhettünk haza a kórházból. Ott azt mondták, hogy ekkora gyereket nem fognak asztmára vizsgálni, mert lehetetlen, nem tud utasításra szívni ill. fújni... Ilyenkor mi van? Itthonra már csak spiropentet kell használni (szokás szerint) és ha ismét befullad, nem kap rendesen levegőt, akkor ventolint kell neki adni és újra visszavinni a kórházba...
Nem tudom hova kellene elvinnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!