Hogyan altatod el, alszik el 4 éves gyermeked-et?
Délelőtt vagy délután?
Délután nem altatom, ebéd, kézmosás, pisi, fogmosás, stb, és utána pizsibe átöltözés, puszi, és alszik.
EEste vacsi, fürdés, átöltözés pizsibe, meseolvasás, elöször a férjem, aztán én olvasok, együtt énekelünk, megbeszéljük, h kinek mi volt jó vagy épp rossz azon a napon, aztán "adok" álmokat a kis kezébe, puszi, és alvás.
Este engedem neki, hogy nézzen tv-t. Közben valamikor lefürdetem, ez változó, hol fél 8, hol 8 óra. Pontosan 9 órakor van vége minden nap a Rózsaszín Párduc című mesének. Ekkor kikapcsolom a tv-t, ő kiválasztja a mesekönyvből a mesét, én felolvasom, betakarom, megpuszilom, szép álmokat kívánok neki és otthagyom a szobájában.
Reggel jön, amikor felébred.
És ezt következetesen minden nap így csinálom.
31hkm
Ha itthon van és nem oviban akkor nem alszik délután. Este egészen addig amíg meg nem született a tesó elaludt egyedül egy kis mese+éneklés után.
Miután meglett a tesó sírt, hogy maradjon ott valaki mellette és fogja a kezét...megszántam így lassan 2 éve ez a napirend este:
Fürdés olyan 7-7/30 felé, utána mese (tesó közben elmegy egyedül aludni) majd fogmosás+pisi és ott ücsörgök a szobában amíg el nem alszik. Ha nem aludt délután akkor max 5 percet, de ha lenyomott az oviban egy nagyobb szunyát akkor van, hogy 40 percet is :x
Nyáron akarom leszoktatni erről...nehogy a tesó is vérszemet kapjon :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!