Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak magammal, hogy...

Doryka1234 kérdése:

Mit csináljak magammal, hogy kicsit feltöltődjek?

Figyelt kérdés
Szeptemberben általában fel vagyok töltődve energiával, van kedvem suliba menni, tanulni stb. De most rám jött valami depis érzés, nincs kedvem semmihez, nem akarok bemenni suliba. 20 éves vagyok, érettségiztem, most szakmát tanulok, közben itthon nagy gondok vannak, folyton ezen kattog az agyam, hogy mi lesz itthon...Próbálok kitartó lenni és küzdeni, de most épp nagyon rossz. Keresem a kifogásokat, hogy miért maradjak itthon. Jó volna egy kis lelkesítés. :)
2012. okt. 1. 11:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Találj ki új programokat szabadidődben. Olyasmit ami lelkesít, feldob, örömet okoz. :) És fontos, hogy sportolj, mozogj, ez nagyon sok energiával tölt fel, testileg-lelkileg. Olyasmit válassz amit szívesen csinálnál.

használd ki a jó időt, ha épp süt a nap, menj ki a szabadba., lehetőleg zöld környezetbe. Az sok energiával tölt fel. Ha borúsabb, akkor is érdemes kimozdulni, nyugisabb zöldövezetbe, kellőn felöltözve, a friss levegő nagyon jót tesz.

Ha úgy érzed sok a gondod, akkor vonulj el egy kicsit egy nyugisabb helyre, próbááld meg kikapcsolni az agyadnak azt a részét amelyik kattog a gondokon :)) Lassan de biztosan sikerülni fog. Fogyaszthatsz gyógyteákat is, amik megnyugtatnak, ellazítanak ilyenkor. (Pl. citromfű, kamilla, vagy orbáncfű-ez utóbbit szokták kifejezetten rossz kedélyállapotra használni, de ha fogamzásgátlót szedsz, akkor inkább ne használd) Gondolj inkább olyasmikre ami felvidít... biztosan van ilyen. Nézz meg egy vidám filmet, olvass könyvet...

Ja és figyelj a megfelelő vitaminbevitelre, és táplálkozásra, ez is nagyon közrejátszik....fogyassz több B vitamint!! :)

2012. okt. 1. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!