Hogy kell magammal törődni?
Figyelt kérdés
Barátnőim folyton azzal piszkálnak, hogy figyelhetnék magamra. Ahogy ők mondják "Benned nemhogy egészséges mennyiségű önzés sincs, benned egyáltalán nincs." Valóban mindig előrébb valóbb volt barátaim és párom gondjainak megoldása, azokon való segítség, mint a saját problémáim. Általában elnyavajgok rajtuk heti 3 percet, és ezen kívül nem történik semmi.2012. febr. 18. 20:53
1/4 anonim válasza:
Szakíts időt magadra is, a saját testi és leki egészségedre is. Legyen az egy fodrász, sport, kikapcsolódás, egy nyugtató fürdő, bármi ami jólesik! Te is nyugodtan kérj tanácsot, segítséget másoktól, a párodtól, a barátaidtól, hisz nekik is szükségük van rád, neked miért ne lehetne rájuk. Másrészt viszont nem feltétlenül baj, ha nem süppedsz bele a problémáidba, és nem "tapicskolsz" bennük, az ilyen emberek mindig sokkal "frissebb" hatásúak, jobban keresik más emberek a társaságukat, mint akik folyton a saját problémáikkal traktálják a másikat. Ez persze csak akkor igaz, ha emellett a mások problémáiba sem fulladsz bele. Más a megértő, segítőkész ember és más a mártír.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :-)
Igazából a legnagyobb gond, hogy tele vagyok lelki problémákkal, amikkel tisztában vagyok, tudom, hogy nagy gáz van. Ez néha kitör és akkor meneküljön mindenki, mert teljesen kiborultam.
Néha még azok az emberek sem veszik észre, hogy baj van, akivel együtt lakom, mert nem is nagyon mutatom. Érdekes módon az a barátnőm, akivel csak chaten tudok beszélni, előbb veszi észre. Nem szeretem kimutatni a bajaimat. A legtöbben vidám segítőkész embernek ismernek, rabszolgalélekkel.
2012. febr. 18. 21:09
3/4 anonim válasza:
Nos, akkor többet kellene törődnöd magaddal:D Tehát tényleg szakíts magadra, a pihenésedre, és azoknak a problémáknak a megoldására, vagy legalább megzabolázására is egy kis időt, és energiát! És ne félj segítséget kérni, sokszor az is nagyon sokat segít, ha elmondhatja valakinek az ember a gondjait, nem jó, ha mindent magadba fojtasz és hamis kiegyensúlyozottságot mutatsz kifelé. Szóval az arny középút:) Se elhygni nem jó magát az embernek, se szupermen szerepbe paszírozni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!