Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kényszerbetegség 14 évesen!...

Kényszerbetegség 14 évesen! Most mit tegyek? Sürgős!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Végső elkeseredésemben írok ide, diszkomfortérzettel és fájdalmas emlékekkel... Szóval, az a helyzet, hogy lassan 5-6 éve kényszerbeteg vagyok. Tudom, mi váltotta ki, emlékszem a napra, és arra a mondatra, amivel kezdődött. Apukám hülyéskedésből elkezdte mondani, hogy elköltözünk, direkt vicceskedve, én meg komolyan vettem, és közöltem, hogy ha elköltözünk és meghalok én visszajövök kísérteni ide. Akkortájt halt meg az egyik közeli rokonunk, és innen jött a halálfélelem.

Azon az éjjelen nem aludtam, és 4-5 mondatot kényszeresen elkezdtem mondogatni, hogy meglegyen az a bizonyos komfortérzet, amit minden kényszerbeteg keres. Hát 1-2 percig sikerült is, aztán meg újra elkezdtem.

2 évig(!!!) tartott ezeknek a mondatoknak az ismételgetése, aztán másikakat kezdtem el mondani. Tulajdonképpen tönkretette ez a betegség 5 évem phszihéjét...

Egy időre leállt, aztán 3 éve más formában létrejött. Folyamatosan azt mondogattam, hogy nem akarok meghalni. Ezután persze megint leállt 2 évre, és tavaly visszajött. Nagyon rossz, mert a legelejétől kezdve társulnak kényszercselekvések a kényszergondolatokhoz, például 5-6×, de néha 20-szor(!!) kell becsuknom az ajtót, elolvasnom mondatot, szót, megnyitni egy ablakot a gépen, mert különben azt érzem, hogy most valami nagyon rossz fog történni.

Tulajdonképpen április táján tudatosult bennem, hogy ez kényszerbetegség.

Még rosszabb, hogy elkezdtem hinni a Vonzás Törvényében, és félek, hogy a kényszergondolataimmal bevonzom a rosszat.

Anyukámnak nem merem elmondani, de ez így csak rosszabb lesz... Tisztában vagyok vele, hogy a pszichológus segíthetne, de félek, Anyu hülyének nézne, és elküldene a fr*ncba, hogy nem hiszi el.

Hogyan mondjam el neki? Vagy otthon is lehet kezelni?

Kissé jobb, hogy most kiírtam magamból, és nyugodtabb is vagyok. Olvastam egyébként, hogy sok kénszerbetegnek az agya nem termeli a nyugalomért felelős hormonokat, és én ezt érzem... Segítsetek, kérlek! :(

2012. szept. 30. 12:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
nekem anyukámmal javult a kapcsolatom azóta amióta kiderült a betegségem. Addig a személyedben hiszik a probléma okát, és nem értenek meg, de ha felfogják, hogy orvosi esetről van szó, és gyógyulással lehet ebből kijönni akkor ők is megváltoznak talán. Magyarul nem hiszik azt többé hogy te vagy a kezelhetetlen rossz gyerek. Nálam így volt. remélem nálad is így lesz, ha megértik ezt.
2012. nov. 24. 21:49
 12/24 anonim ***** válasza:

Kérlek szépen ne szedj SEMMILYEN nyugtatót, ha nem orvos írja fel, főleg ne Xanaxot, mert istentelenül függővé válsz tőle! Menj el egyedül vagy egy ismerősöddel pszichológushoz, terápiával ezt száz százalékig kezelni lehet. A szüleidnek nincs joguk megtiltani neked, hogy terápiára járj, hiszen ez egy betegség és jogod van kezelést kapni, hogy neked is normális életed lehessen. Írd meg mi történt, drukkolok neked!

15/L, depressziós, pánikbeteg

2012. nov. 25. 15:30
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Végül is nem szedtem be semmit, mert rájöttem előtte, nem éri meg, nem tudni, milyen hatást váltana ki belőlem...

2012. dec. 4. 21:59
 14/24 A kérdező kommentje:
Új dolog: kezd átmenni a doolog depresszióba, és borzalmas érzés... Mit tegyek? Háziorvosnak ha elmondom, azt Anyu nem tudhatja meg, ugye? Elvégre titoktartás...
2012. dec. 11. 21:10
 15/24 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichológust (iskolapszichológust, például), és kérj tőle segítséget, megéri. Lesz ez még sokkal jobb is :) Kitartás! Bármit akarsz mondani vagy kérdezni, írj nyugodtan privit! Én 15 vagyok, nemrég voltam súlyos depressziós, és van egy szorongásos zavarom is, igaz, nem kényszerbetegség, hanem pánikzavar. Terápiára járok, és hidd el, nagyon sokat segít. Sok sikert! :D
2012. dec. 12. 16:39
 16/24 anonim válasza:
nekem régen olyan volt,hogy gondolatban magammal beszéltem.és...most mondok egy példát: (ülök az asztalnál).ha nem fogod meg a zöld radírt akkor meghalsz 1 nap múlva..tehát neked is ilyen volt/van?
2013. jan. 1. 18:05
 17/24 A kérdező kommentje:
Könyörgöm segítsetek, már saját magamat bántom... De nem vágás, hanem kéz ütése ököllel, mert senkit nem akarok mást bántani... Mit tegyek ez ellen?:'(
2013. febr. 9. 19:41
 18/24 anonim ***** válasza:
Hát én nem vagyok phsziológus, de írhatsz nekem, ha gondolod! :)Elkell mondanod ezt anyukádnak!
2013. febr. 10. 20:47
 19/24 anonim ***** válasza:
Orvosnál voltál már? Sürgősen menj el!!!!!
2013. febr. 10. 21:48
 20/24 anonim válasza:
Járj el templomba, mondd el valakinek feltètlenül a dolgot. Ne a padtársadnak, hanem annak az embernrk akiben megbìzol. Nagymamádnak v valakinek. Tesódnak ha van.
2013. febr. 10. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.