Kényszerbetegségem van mit csináljak?
Az van, hogy többször leellenőrzöm, hogy ajtó, kapu be van e zárva, csap el van e zárva, telefonon az ébresztő be van e kapcsolva, hűtőajtó be van e zárva. Sokszor mikor aludnék el beugrik valami, hogy az a tárgy nem fog leesni az asztalról, elég közel van a széléhez, és odamegyek megigazítani. De inkább, az ajtó bezárással, villanylekapcsolásnál ilyeneknél jön elő. Mit tegyek?
De nem 1-2x nézem meg még utána, hanem többször 5-6x is akár. Mit tegyek?
F/17
Nekem csak az szokott lenni, hogy ha elmegyek nem tudom bezártam e az ajtót. Nekem egy elég fura dolog működött, de működött, amúgy egy filmben láttam.
Annyi az egész, hogy ha olyan dolgot csinálsz amire tudod, hogy emlékezni kéne, akkor elénekled miközben csinálod, pl.:Becsuktam az ajtóóót sálálálálááááá .
Így tuti megmarad, hogy már megcsináltad, megnézted.
hm :)
érdekes és tényleg furi, de remélem működni fog :D
Ellenőrizd egyszer, aztán nem menj vissza többé. Az éneklés is jó ötletnek tűnik :-) És ha már ellenőrizted (egyszer szerintem nem gáz, sokszor én is elfelejtem, hol is tartok), akkor bármi történjék is, ne nézd meg még egyszer. 1-2 nap eltelik és azt fogod látni, hogy nem történt semmi baj: nem esett le, nem nyílt ki, nem lopták el, nem maradt égve, minden csendes és békés. Hátha utána csillapodik a kényszer. Egyébként meg kérdezz meg erről egy pszichológust, akár ingyenes fórumon, biztosan vannak jó módszerek, melyek egyszerűek és hamar eredményt hoznak.
Jobbulást! :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!