Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok! Ha távol...

Ancseszkava kérdése:

Pánikbeteg vagyok! Ha távol utazom az otthonomtól, azonnal rámjön a pánik, vajon miért van ez?

Figyelt kérdés
Ilyenkor mindig azt hiszem,hogy ahol vagyok nem tudnak majd rajtam segíteni,és hogy meghalok,elájulok! Izomfeszüléseim vannak,gombóc a torkomban,belső nagy mértékű félelem.. lever a víz,jéghideg a kezem,úgy érzem,mintha nem is ebben a világban lennék,nagyon rossz érzés...volt már valaki igy?
2012. szept. 28. 12:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinél használ a gyógyszer...engem például egy tea sokkal jobban lenyugtat, mint akármilyen tabletta. Ez emberfüggő és ha csak tehetem a természetes utat választom.

Akik gyógyszeresek, minden bizonnyal nem kell kipróbálniuk az "imát" (amúgy nem tudom ki imádkozik itt xD, mert amiket írtam az korántsem ima, távol vagyok minden vallástól, fanatizmustól), mert mentális erejük olyan gyenge, hogy saját maguktól nem képesek meggyógyulni. Támogassátok csak a gyógyszermaffiát xD

2012. okt. 5. 15:18
 22/29 A kérdező kommentje:
Nekem bevált az ima is,mert hiszek a Teremtő erejében....de hosszútávon mégsem megoldás!
2012. okt. 6. 15:06
 23/29 anonim ***** válasza:

01.23-as vagyok ismét. A gyógynövényekből készült teák is hatékonyak, de nem egy aktív szorongásos roham alkalmával. Kisebb feszültség esetén hatékony pl. a citromfű tea, de szedtem már macskagyökeret is ilyen kisebb esetekben (ezt tabletta formában lehet kapni, vény nélkül.)

Én viszonylag enyhe gyógyszereket kaptam. A betegségem elején másfél évig mindennap kellett reggel és este nyugatót és antidepresszánst is szednem (nem használt persze), de a doki sosem cserélte le. Amikor orvost váltottam kiderült, hogy nekem az a hatóanyag nem vált be és másik antidepresszánstkaptam. Ettől a naptól nem kellett szednem a nyugtatót állandó jelleggel, sokkal jobban voltam. Simán le lehet rakni, ahogyan az antidepresszánst is biztosan le lehet. Aki ellenzi a gyógyszereket, annak annyit mondanék, hogy van olyan pszichés állapot, betegség, amikor már muszáj a gyógyszeres kezelés, valamint én inkább szeretnék 60 évet leélni nyugalomban, kiegyensúlyozottan, minthogy 90 évet stresszben, pánikban, rettegésben.

Ui.: a gyógyszeres kezelés mellett nem árt a szorongás, depresszió kiváltó oktá is felfedezni, vagy szakemerrel megvitatni.

Remélem segítettem. :)

2012. okt. 8. 22:12
 24/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat,nagyon hasznosnak bizonyul. A gyógynövények sajnos nem oldják az erős szorongásomat,már próbáltam! Egy időben a cipralex antidepit szedtem a frontinnal,nem volt rossz,de a személyiségem nagyon megváltozott tőle! Jó lenne,ha gyógyszer nélkül tudnék gyógyulni ebből a helyzetből!!!! Köszönöm a hasznos tanácsokat!
2012. okt. 9. 14:24
 25/29 A kérdező kommentje:
Valakinek még ötlete,jótanácsa?????
2012. okt. 24. 08:00
 26/29 anonim ***** válasza:

Háziorvos>szakorvos>gyógyszer

cca 3 hónap és elfelejted az egészet. Ezerszer le lett itt írva. Lehet imádkozni, jógázni, gyógyteázni. De egy háromgyerekes anyukának már tudnia illene, hogy a betegségre orvos kell. Ha nem a saját érdekedben, akkor a gyerekeid érdekében gyógyítsd meg magadat. De orvossal.

2012. okt. 25. 11:37
 27/29 A kérdező kommentje:
És mi lesz a sok mellékhatással?
2012. okt. 25. 20:22
 28/29 anonim ***** válasza:

kedves kérdező.

NE szedj gyógyszert.

nem tudom mi lehet a megoldás, én is nagyon szeretnék már meggyógyulni.

3 gyermekes anyuka vagy, szóval én ezért sem kezdenék el a helyedben semmi bogyót. én a szorongásos sz@rjaim mellett most még a gyógyszerleszokással is szívok. és így milliószor elviselhetetlenebb ez az egész és olyan tüneteim is vannak, amik soha nem voltak előtte.

csak ennyit szerettem volna írni.. sok szerencsét, gyógyulj meg mihamarabb!:)

2012. nov. 3. 20:47
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitségeteket,azt hiszem,hogy egy jó pszihoterápia tudna nekem igazán segiteni! Ahol megtanulhatnám,hogy hogyan kell legyőzni a rohamokat! Sőt átkódolni az egész agyamat,hogy no para!!!!!!:)
2012. nov. 6. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!