Összeszedtem minden gondolatomat és leírtam az összes elentkező tűnetet. Terhesség és szorongás?
Nagyon sajnállak, szörnyű napokat éltél/élsz át.
Én jártam ebben a "cipőben". Ám amikor várandós lettem, elmúltak ezek a tüneteim.
Megpróbálok segíteni, de lenne néhány észrevételem, kérdésem, amit jó volna, ha átgondolnál. Nem kell, hogy itt kiírd. Csak gondolkozzál el ezeken.
1. Nem írsz a férjedről, a párodról, csak anyukádról. Párkapcsolatotokban a helyeden érzed-e magadat?
2. Meg tudod-e körülbelül - magadnak - fogalmazni, hogy vajon mitől szorongsz?
3. Örülsz-e, és a környezetedben örül-e mindenki annak, hogy gyermeked lesz? Vagy a jövő miatt aggódsz?
4. Miért félsz a szüléstől, ezt tisztázd magadban! Legjobb, ha minden, ehhez szükséges ismeretet megszerzel! Remélem, rájössz, ez egy természetes - és örömmel teli - dolog, amire testileg, szellemileg fel lehet és fel kell készülni.
javulást, jobbulást.
:-)
Szia,Természetesen nem sértettél meg a kérdésekkel, sőt örülök, hogy rákérdeztél ezekre a dolgokra. :)
Vissza kell térnem két évvel visszább.
Akkor még érettségire jártam és felhozódott, hogy bioszból valamilyen témával kapcsolatban írni kellett a vizsgára. A tanár felvetette a halál témáját is. Elkezdtem utánna olvasni és megijesztett. Inkább abbahagytam. Akkor hunyt el nagybátyám is autoimmun betegségben. És nagyon sokat gondolkoztam pláne lefekvés után (mikor barátom már elaludt) a halálon. Ez kb. márciustól tartott júniusig. Tudni kell, hogy barátommal együtt laktunk egy darabig, de ugyanebbe az évbe költözött haza (pénzügyi gondok miatt) még márciusba. Azzal a tudattal voltam nyáron, hogy ritkán jött udvarolni, hogy mivel uborkával és állattartással foglalkoznak biztos dolgozik. Hónap fordulónkor (aug 14)elmentünk egy város napra. Egésznap csörgette egy szám, azt mondta uncsi tesója. Megnéztem a telefonszámot és lekértem tudakozón. Persze nem az uncsitesója volt, hanem egy csaj akivel ő azon a nyáron foglalkozott. Megtudtam, kiakadtam nagyon is. Nagynehezen kibékültünk, én voltam akkor, aki nyalizott neki. Másik év: Munkaügyin keresztül tanfolyamra jártam, ő még suliba gond mentesnek tünt minden. Vége volt a tanfolyamnak és augusztusba jött a roham. Akkor kérdezték is, hogy nem e a tavalyi megcsalás miatt. Fogalmam nincs. Amikor rám tört és itt volt, akkor ő aludt. Felkeltettem és azt mondta bebeszélem magamnak. Vagy volt olyan is, hogy azt mondta biztos ő miatta van. A korázba ugyan elkisért, de akkor is azt éreztem, hogy "nyűg" vagyok neki. Amugy is ő alapból egy furcsa természet. ÉS innen kezdtem el gondolkozni, hogy mi miatt alakulhatott ki a betegség. : A halál téma miatt, ő miatta, vagy az hogy hirtelen hogy megszünt az iskola és a tanfolyam is. Nem tudom.
De most nagyon rossz. Félek a szüléstől, de attól, hogy meghalok, mert, hogy sovány vagyok...meg ilyenek.
Tehát :
1. komoly párkapcsolati gondjaid voltak, vannak.
2. elbizonytalanodtál, alul értékeled magadat a párkapcsolatodban. Lehet, hogy van alapja de az is lehet, hogy már nincs. Hiszen gyermeket vártok! Nem így van?
3. átgondoltad-e, vajon miért voltál egészségileg jobban, amikor tanfolyamra jártál?! Nem amiatt-e, hogy ott megtaláltad a „helyed”?! Azaz: az önértékelésed, a mások általi vélt vagy valós megbecsültséged nem volt-e jobb?!
Ezek itt mind lelki okok!.
És most idéznék valakitől (GYIK-os) egy igen találó gondolatot:
„A pánikroham a lélek segítségkérése a testeden keresztül: így jelzi, hogy azonnal ki akarsz kerülni abból a helyzetből, ha kell, rohammentővel, de vigyenek el onnan. Segítsenek!”
Elsősorban Nagyon Köszönöm a segítséget!!!
Ez mind így igaz ahogy leírtad. Változott a kapcsolatunk, mert bele mertünk vágni és érkezik a baba. Hamarosan szeretnénk összeköltözni, ha összejön a hitel neki és megtudja venni a házat. Addig meg amikor tud akkor itt van velem.
Az is igaz, hogy míg iskolába és utánna tanfolyamra jàrtam kutyabajom se volt. Utánna kezdődtek a gondok, hogy én itthol ragadtam munka (kiv. napszám) és nagyobb társaság nélkül. Munkahely nem akadt mondván nincs tapasztalatom, Pestre is felmentem,hogy hátha ott akad munka, de semmi. Párom fiatalabb mégis hamarabb lett munkahelye.Természetesen ennek örülök, hogy legalább neki van. Köszönöm az idézetet nagyon igaz! Szerinted ezeken, hogy tudok túl jutni?
Az előző válaszoló vagyok.
Orvosról-orvosra jártál, de nekem úgy tűnik, nem találtad meg a megfelelő személyt. Tüneti kezelésekkel csak ideig-óráig tudnak rajtad segíteni.
Addig is, amíg a megfelelő szakembert megtalálod, ezeket üzenem neked is, ahogyan azt egy sorstársadnak az imént írtam.
Te magad is tudsz magadon segíteni! Ezekkel:
1. ha megismered ennek a betegségnek a "működését", a lényegét, akkor már tettél egy lépést a gyógyulásod irányába..
- A működésének lényege: az ún. vegetatív idegrendszer (gerincvelői..) átveszi a hatalmat a központi idegrendszertől. Rátelepszik. Uralkodni kezd felette.
- Emiatt van az, hogy olyan külső ingerekre, amelyekre egy egészséges munkamegosztású idegrendszer rá sem ránt, (mert a szervezet észre sem veszi őket), a pánikbetegnél ezek az ingerek elérik, hogy egy menekülési reakció alakuljon ki. Megnő a pulzusszám, a lélegzés felgyorsul, futhatnékja, menekülhetjéke támad az embernek, felugrik a vérnyomása, izzad, remeg, minden szerve azon igyekezik, hogy a vészhelyzetből kikerüljön. Pedig dehogyis van vészhelyzet! Ezért a pánikbetegség magyar neve a VAKRÉMÜLET-betegség...
2. Hogyan tudod visszaállítani a kétféle idegrendszer közötti helyes munkamegosztást?
- erre alkalmas pl. a erősen savanyú íz bevitele a szádba, (pl Rutascorbin tabletta elszopogatása) vagy valamilyen hasonlóan erőteljes ingerhatás, ami egy kicsit visszarántja az embert a "valóságba"
- a pánikroham megkezdődésekor a TUDATOS LÉGZÉSLASSÍTÁS is segít. Hogyan? Ha a légzésünket lassítjuk, (a kilégzés ideje hosszabb, mint a belégzés ideje, egy kicsi szünetet tartunk az újabb belégzés előtt) lassul a szívverésünk. Az ördögi kört, amelybe egy roham beleviszi a szenvedőt, megszakítható.. Ez is egy újabb "fegyver" a kezedben!
- az izmaink fölötti "rendelkezés": ÉN akarom megfeszíteni pl. az arcizmaimat, az ÉN TUDATOM akarja ezt, és nem a vegetatív idegrendszerem. ÉN akarom elernyeszteni azt, stb.. Ezt a láb, kéz, kar izmaival meg lehet tenni, ezt be lehet gyakorolni.
Az más káposzta, hogy bizony jó lenne külső SZAKMAI segítséget igénybe venned! (erre szakosodott lélekgyógyász és/vagy ideggyógyász)
- A családtagoknak, barátoknak való lelki kibeszélés általában nem jó! Sokan meg sem értik, mi történik veled! Az értetlenkedés, különösen a szeretett lény irányából, újabb önleértékelést idéz elő benned. Csak az érti ezt meg, aki vagy szakmailag felkészült, vagy aki ezen a betegségen úrrá lett.
- Igen, vannak ennek gyógyszerei, de nem első sorban a nyugtatók, hanem azok a gyógyszerek kellenek ide, amelyek megakadályozzák, hogy a külső ingerek eljuthassanak az eddigi ingerfelfogókhoz, "receptorokhoz". Azaz: jön az inger, de az ingerfelfogóhoz már hozzákapcsolódott valami (a gyógyszer: pl. Anxiron) oszt az inger "koppan egyet", jelenléte értelmét veszíti, a roham vagy a rossz érzés elmúlik.
Rajta, kezdd el, segíts magadon!
Ez nagyon sokat segít nekem! Nagyon Szépen Köszönöm!!!
Minden erőmmel és akaratommal azon leszek ha lesz segítségem, akkor azzal is vagy a nélkül is, hogy felülkerekedjek a belső énemen!
A tanácsokat és mindent Nagyon Szépen Köszönöm mégegyszer!!!
Ha megszületett a kisbabátok, küldenél-e róla majd egy fényképet a "priváton"? Vagy ha fényképet nem is, de egy értesítést?!
Várom!
:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!