Elmenjek pszichologushoz?
Régen teljesen nyugodt, vidám, optimista voltam, tényleg olyan, akit mindenki csodált, hogy mindig mosolyog, viccelődik, jó humora van, életvidám, stb..
Az elmúlt időszakban (kb 1 éve) ez teljesen megváltozott..Fokozatosan veszett el az optimizmusom, elment az önbizalmam, nem szivesen ismerkedek (régen nagy társasági ember voltam), feszült vagyok, mindenkinek teljesíteni akarok, egyszerűen teljesen ki vagyok fordulva magamból, és már odáig jutott el a dolog, hogyha akármi negatívumot kapok, vagy kis dolog felidegesít, csapkodok, teljesen idegbeteg leszek..nagyon durva..A családomon kívül senki nem tud erről, mindenki azt hiszi minden a legnagyobb rendben, mert velük mindig próbálok "normális" lenni..viszont belül teljesen más a helyzet..Valószínűleg ezt az egészet pár magánéleti "csapás" hozta elő, és nem tudok vele mit kezdeni..Mi lett velem? hogy nyerhetném vissza régi önmagamat?
Pszicholgusra gondoltam már, anyával beszéltem, persze segítségemre van ebben, csak én meg nagyon szégyenlem ezt..rettegek attól is, hogy nehogy kiderüljön hogy pszichologushoz járok, plusz önbecsülésemnek sem tesz jót..végülis ez valamiféle emberi gyengeség..de valószínűleg elmegyek, megéri, ha tényleg visszaállít a régi kerékvágásba:)
Kérdésekre való választ előre is köszönöm, tapasztalatokat is várok esetleg!
18/F
Nyugodtan kérd pszichológus segítségét. Vele abban a tudatban beszélgethetsz bármiről, hogy nem adja tovább. Ez nem szégyen, és nem hiszem, hogy a környezeted ezt negatívan reagálná le. Legyél büszke magadra, hogy felismerted: beteg a lelked, és mersz szakemberhez fordulni. Hidd el, mennének sokan mások is, csak saját maguk előtt is titkolják, hogy segítségre van szükségük.
Jártam én is egy éven keresztül. Először nehezen nyíltam meg, de utána már vártam a heti beszélgetéseket. A problémámon sokat segített, ezt a környezetemben élők is észrevették. Én büszke voltam arra, hogy megtettem ezt a lépést a lelki egészségemért. Légy Te is az!!
de miert szegyen a pszichologus? ha fizikai bajod van akkor is elmesz orvoshoz, miert ne mehetnel el a lelkivel? amugy meg nagyfiu vagy, keresel egy orvost, kersz idopontot es elmesz. ha nem mondod el senkinek, ugyan honnan tudna meg mas?
tenyleg el kene menned kulonben, o majd elmagyarazza miert kell lesz.rni egeszseges mertekben hogy kinek hogy felel meg amit csinalsz, nekem evekbe telt mire magamtol rajottem, magadnak sporolod meg az idot ha elmesz most es figyelsz ra mit mond.
26/N
Menj el nyugodtan, én is voltam már és nagyon jól ellehet vele beszélgetni.
A 2-es meg hülyeségeket ír, hiszen a pszihológusnak TILOS felírnia bármilyen gyógyszert.
CSAK a pszihiáter írhat fel bármiféle gyógyszert, szóval nincs mitől tartanod. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!