Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Önbántalmazásért pszichológushoz?

Önbántalmazásért pszichológushoz?

Figyelt kérdés
Rendszeresen (több mint 11 éve) bántom magam, fizikálisan, amikor szomorú vagyok vagy valami olyan helyzet van amit nem tudok kezelni. Egyre durvul a helyzet. Kicsit olyan mintha mazoista lennék de párkapcsolatban nincs ilyen csak ha maszturbálok (de általában minden szexualitástól mentes a dolog, csak az a lényeg hogy nagyon fájjon mert az valahogy megold mindent). Úgy érzem így ki tudom adni magamból a belső fájdalmakat, mert azoknak nem tudnék máshogy véget vetni a testi fájdalmak meg maguktól elmúlnak egy idő után. Külvilág semmit nem tud erről, könnyen el tudom titkolni. El kéne mennem pszichológushoz? Ha igen, van ahová ingyen tudok menni? Oda hogy lehet bekerülni? És egyáltalán van valaki aki érzett már hasonlóan mint én??:( Nem merem senkinek se elmondani... :s

2012. szept. 21. 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Hogy érted, hogy bántod magad? Hogyan? Vagdosod magad, vagy vered a falba az öklöd? Tb-s pszichológushoz tudsz ingyen menni, vagy háziorvosodtól érdeklődsz. Mindenképpen menj el pszichológushoz!
2012. szept. 21. 11:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát, nagyjából... Vagdosom a hasamat borotvapengével vagy erős csipeszeket teszek a bőrömre, van hogy vérhólyagos lesz tőle, de a leggyakoribb hogy hegyesebb kemény tárgyakra fekszem rá hogy azok a gyomorszájamat ingereljék és hányingerem legyen... nem akarom a többit részletezni... az a gond igazából hogy nem akarom hogy látszódjon majd a kartonomban hogy jártam pszichiátriai kezelésre... Jó lenne megoldani ezt a problémát magamtól de nem tudom hogyan kezdhetnék neki:(:S
2012. szept. 21. 14:21
 3/4 anonim ***** válasza:
AZ már jó lépés, hogy segítséget keresel. Hány éves vagy? Ha fiatal, akkor iskolapszichológushoz elmehetsz, ingyenes, s nem fog írni semmilyen papírt. Már ajánlottam a TB-s pszichológust, keress rá a interneten, az Eszter Alapítványra, ott van ilyen lehetőség. Nem tudom mennyire vagy vallásos, vagy ismered az ilyen dolgokat, de nekem van egy pap ismerősöm, vele szoktam beszélni, és nagyon sokat segít. Próbálkozz, s határozd el magad a változásra. Pszichológus sem tud rajtad segíteni, ha te sem akarsz magadon. Én 4 éve vagdosom magam, most kezdek kikerülni valamennyire belőle, ha kell valami írj nyugodtan privátot, próbálok segíteni.
2012. szept. 21. 14:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy egészségügyben szeretnék dolgozni felnőttként és félek hogy egy ilyen papír olyankor rosszul sülhet ki... Írok neked privit:)
2012. szept. 21. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!