Elmenjek pszichológushoz? Segítene?
Vannak problémáim. Sokféle, és nem mindennapiak. Nem beszélhetek róla a barátaimnak, se szüleimnek. Nincs olyan, (KOROMBELI) akinek el tudnám mondani. Olyan felnőttet, meg nem ismerek, akibe megbízok.
Lassan nap mint nap, úgy érzem magam, mint aki felrobban. Akiben tódulnak az érzések fentről le, lentről fel. És nem tudom elmondani senkinek. Pedig el szeretném, szeretnék ebből az egészből kiutat. :( Pszichológusnak van értelme? 17.
Szerintem mindenképpen van.. ha úgy érzed, hogy másnak nem beszélhetsz a problémáidról, keress tényleg egy ismeretlen pszichológust, hiszen ha nem tudod senkivel megbeszélni, pedig szükséged lenne rá, biztosan nem lesz jobb, vagy könnyebb.
Amúgy esetleg ide leírhatod, hátha van aki szívesen beszélgetne veled. Ez egy anonim forum, nem lehet következménye..
igen.én tapasztalatból mondom,tényleg sokat segít.
16L
Szerintem ne szégyelld elmondani valakinek! Biztos van valaki a környezetedben, aki nem él vissza azzal, ha elmondod, sőt, megpróbál segíteni. Én is jártam már pszicho-dokinál, de engem spec. semennyire sem vitt előbbre. Miért? Mert a pszicho-doki nem ismer. Csak azt tudja szajkózni, ami a könyvekben van - akkor inkább keresek a neten valamit (könyv/cikk/fórum stb) amit az adott problémával foglalkozik. Amúgy is, magadnak kell megoldanod így is, úgy is - a pszichodoki legfeljebb orientálni tud.
Nekem is volt egy-két problémám, és senkivel nem tudtam róla beszélni, míg egyszercsak gondoltam egyet, és kiraktam facebook-ra próba-szerencse alapon. A nagynéném már másnap észrevette. Eleinte csodálkozott meg minden, viszont utána hosszasan beszélgettünk róla. Hatalmas segítség volt, hogy nem néz "hülyének", nem próbál megváltoztatni, inkább olyanokat kérdezett meg mondott ami elgondolkodtatott és előbbre vitt, vagy megnyugtatott. Akkor kerültem hozzá közel, és azóta is nagyon jó a kapcsolatunk - nyertem valakit, akivel bármit megbeszélhetek, bármikor, előzetes időpont-egyeztetés nélkül, ingyen - cserébe persze én is megteszem ugyanezt.
De persze megpróbálkozhatsz vele. Úgy hallottam, hogy minden suliban van iskolapszichológus. Kérdezd meg az ofődet, mikor vagy hogyan tudod elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!