Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mihez kezdjek a pszichiáteremmel?

Mihez kezdjek a pszichiáteremmel?

Figyelt kérdés
Már lassan 3 éve van egy pszichiáterem, ő úgy gondolja bipoláis zavarom van. Eleinte én is elhittem ezt a bipoláris, meg mániás-depresssziós dolgot, tényleg voltam mind mániás, mind depresssziós. zóta sok idő eltelt, gyógyszert kaptam, nem szedem rendszeresen, attól függetlenül nincsenek már olyan nagy kilengéseim. Egyáltalán nem vagyok őszinte az áterhez, nem is tudok, mert tudom hogy ő "hivatalból" beszélget velem és hallgat meg kéthetente, előre eltervezett időpontokban, ami részben azért nem jó nagyon, mert mert mindig mások az érzéseim, és elég nehéz elkapni egy-egy hangulatot, amikor igazán meg lehetne látni mi is van bennem. Mert csak akkor tudok róla beszélni, ha éppen benne vagyok. Telefonon "beszélgetni" nem hívom fel, nem is szeretném. A másik az, hogy még ha épp ki akarom nyírni magam, őelőtte ( meg mások előtt is) álcát öltök, és simán elhitetem vele hogy mennyire jól érzem magam. Ezt az elhitetést, színjátszást nem annyira tudatosan csinálom, inkább olyan magától értetődően, ösztönösen jön. Mit csináljak?
2009. júl. 30. 09:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem kanyarítanék köré nagy összeesküvés elméletes maszlagot, de bizonyos szempontból igaza van annak a válaszadónak, aki tagadja a bipoláris depresszió létét. Úgy gondolom, hogy a betegségtudat kialakítása semmiképpen nem tesz jót az embernek, így nem tud azonosulni a saját lelkével. Holott, nincs zökkenőmentes út, mindenki küzd valamivel. És valóban: mi van, ha részben a gyógyszerek eladására megy ki a játék?

De a kérdésre reagálva, hagyd ott a pszichiátered. Mindenképp. Hiszen, a szavaidból kitűnik, hogy egyértelműen nem figyel rád, ahogy a környezeted sem elég alaposan - ez nem biztos, hogy rosszindulatból fakad. (Kirkegaard szerint a bűn=tudatlanság.) Te maradj őszinte magadhoz, esetleg keress másik pszichiátert, vagy papot, vagy egyszerűen csak egy barátot.

2009. aug. 2. 20:45
 12/13 anonim válasza:

A 2009-08-01 04:23-as hozzászólóval felesleges vitatkozni, szcientológus a szentem! =)

Agymosott szektatag. Ők azok, akik vitaminokkal tömik a súlyos depressziós embert, amíg aztán az illető megöli magát (megtörtént eset!). Mindezt súlyos pénzekért, mert nekik csak az számít.

Ja, és a belinkelt oldalakat szintén ők hozták létre.

Az utolsó link pedig riport Szendi Gáborral, aki szintén egy közülük. Ahogy vitaminos Lenkei. És a Vitaminkirály (igen, ezen a néven árusít!=) ).

Németországban, Franciaországban már láncra verték őket, ott felismerték, micsoda egy kártékony pszichoszekta ez! Csak a magyar ilyen birka...

2010. okt. 28. 23:41
 13/13 anonim ***** válasza:

LOL, mellé lőttél te ny0m0rult, nem vagyok egyáltalán vallásos, igen erős ateista vagyok. A többihez meg el kellene szemellenző nélkül olvasni ami azokon a qurva oldalakon van, és értelmezni, nem rákenni hogy 'ó biztos szektás, akkor tuti nem igaz'. Nem tudok sokat Szendiről, mert attól hogy olvasgattam egy keveset az oldalon, pár napos 'múló szeszély' volt, nem vált mániámmá, de igen hülye embernek kell lenni hozzá, hogy a kapott információt nem a valósághoz(vagy legalább tapasztalathoz&józan észhez) méred, hanem emberhez, akitől kapod.

Ezért kár volt kommentálnod. (nem, nem idegesít fel aki ennyire reménytelenül nagy butaságokat ír, csak semmi hasznosat nem produkáltál + elvett 2 percet az életemből mire visszaírtam)

2010. okt. 29. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!