Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mihez kezdjek a pszichiáteremmel?

Mihez kezdjek a pszichiáteremmel?

Figyelt kérdés
Már lassan 3 éve van egy pszichiáterem, ő úgy gondolja bipoláis zavarom van. Eleinte én is elhittem ezt a bipoláris, meg mániás-depresssziós dolgot, tényleg voltam mind mániás, mind depresssziós. zóta sok idő eltelt, gyógyszert kaptam, nem szedem rendszeresen, attól függetlenül nincsenek már olyan nagy kilengéseim. Egyáltalán nem vagyok őszinte az áterhez, nem is tudok, mert tudom hogy ő "hivatalból" beszélget velem és hallgat meg kéthetente, előre eltervezett időpontokban, ami részben azért nem jó nagyon, mert mert mindig mások az érzéseim, és elég nehéz elkapni egy-egy hangulatot, amikor igazán meg lehetne látni mi is van bennem. Mert csak akkor tudok róla beszélni, ha éppen benne vagyok. Telefonon "beszélgetni" nem hívom fel, nem is szeretném. A másik az, hogy még ha épp ki akarom nyírni magam, őelőtte ( meg mások előtt is) álcát öltök, és simán elhitetem vele hogy mennyire jól érzem magam. Ezt az elhitetést, színjátszást nem annyira tudatosan csinálom, inkább olyan magától értetődően, ösztönösen jön. Mit csináljak?
2009. júl. 30. 09:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

Én pszichológus vagyok, és szerintem még mindig beteg vagy, és ha igazán meg akarsz gyógyulni, akkor mondd el a pszichiáterednek azt, amit itt leírtál! Szerintem meg fogja érteni, mert akármilyen hihetetlen, ő is ugyanolyan ember, mint bárki más! És mindenképpen járj el továbbra is hozzá!

Ebből a szövegből úgy vettem ki, hogy a barátaid előtt sem nyílsz meg. Ezen igazán változtathatnál, úgy neked is könnyebb lenne. És ne akard "kinyírni" magad, mert biztosan van még miért élned! :)

2009. júl. 30. 09:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Keres egy olyan szakembert, akiben megbízol. Ha a doki előttt is játszol, hazudsz, akkor teljesen felesleges hozzá járnod, csak az ő és a saját idődet pocsékolod (és ha még fizetsz is érte, akkor ez extra nagy pénzkidobás, de az idő amúgy is pénz). Más szakemberben sem tudnál megbízni? Én is járok pszichológushoz, de amikor felmerült bennem, hgy ennek semmi értelme, akkor elmondtam neki és együtt kigubancoltuk, hogy miért érzem így. Őszinteség nélkül kár egy ilyen kapcsolatot fenntartani.
2009. júl. 30. 09:56
 3/13 anonim ***** válasza:
72%
Megjátszani betegen a tökéletes egészséges embert annyi mint ha hátizsákkal ugornánk ki egy repülö gépböl !!
2009. júl. 31. 16:56
 4/13 anonim ***** válasza:
43%

hát vagyok a szavak embere, és biztos nem fogsz kedvelni attól amit mondani fogok, de lényegre térek: a bipoláris zavar egy totál kamu. nem betegség, egyik se amit leírtál, természetes emberi viselkedés. olyan mint hogy pisilned sem betegség miatt kell hanem mert ittál. egyszer jó kedved vagy egyszer meg rossz, ez mitől lenne betegség, az hogy nálad más mértékben van még nem jelent betegséget, a gyógyszerek meg hát... nem varázsszer, többnyire mint placebo. (ami a hangulatra, viselkedésre hivatott hatni). Nagy üzlet ám ez...

Most ne érezze magát sértve senki, főleg ne pszihiáterek, nem hibáztatom őket, de ha másért nem, csak a játék kedvéért gondolkodjatok el rajta, hogy mivan ha nem igaz amit eddig úgy gondoltunk, akkor is ha logikusnak hittünk... és nézzétek meg a "pszihiátria: halálos profitszerzés" dokumentumfilmet. Ha másért nem, legalább h tudjátok h nincs igazam, mert így csak az úgymond hivatalos igazságokat ismeritek, azt a megközelítést.

A problémával sajnos neked kell megküzdened kedves kérdező, nincsenek varázsszerek, a pszihológus meg ahogy írtad csak a baj van vele(de lehet h találsz jobbat).

2009. aug. 1. 04:06
 5/13 anonim ***** válasza:
76%

*Akartam írni: Nem vagyok a szavak embere:)

És egyébként keveset írtam a témáról, olvasgass egy kicsit, de persze ne a hivatalos oldalokon, mert naná h nem írják h kamu vagy ilyesmi, a statisztikákat meg úgy ferdítik ahogy akarják.

Ajánlok linkeket, te döntsd el mit hiszel, nem akarlak meggyőzni, csak jóindulatból mondom h néz szét máshol is.

[link]

[link]

[link] - ezt még én sem olvastam végig de tanulságos :)

2009. aug. 1. 04:23
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

"a bipoláris zavar egy totál kamu. nem betegség,"

És a cukorbetegséget, szívinfarktust, fejfájást is csak azok a gonosz orosok találták ki... A bipoláris zavar BETEGSÉG! A "nincs is depresszió, csak nyavalyogsz", "szedd össze magad, ez csak hiszti" és hasonló mondatok egy depressziósnak csak rosszabbak, mert nem elég hogy beteg, azt is elég nehéz elfogadni, de rugdalják, hogy szedje össze magát, amire nem képes (egy gyomorfekélyes embernek sem múlik el attól a fájdalma, ha sokat mondogatják, hogy az nem is fájhat), ettől még rosszabbul érzi magát.

Ezt a depresszióra és a valóban depressziósokra írtam, nem a "olyan depiiiiii vagyooook" divatra, mert a kettő valóban nem ugyanaz.

2009. aug. 1. 08:28
 7/13 anonim ***** válasza:
12%

"És a cukorbetegséget, szívinfarktust, fejfájást is csak azok a gonosz orosok találták ki... A bipoláris zavar BETEGSÉG!" Hát most nagyon frappánsan megmondtad a tutit öregem vagy ecsém. Miért nem mindjárt lábtörést írtál? Hatásosabb lett volna...

Rossz nézni h milyen csőlátásúak bizonyos emberek, azért mert neki azt mondták + olvasta itt-ott.

Már csak egy költői kérdést teszek fel, eszem ágában sincs kilazítani más emberek rögeszméit.

Hogy lehet hogy több tízezer évig vígan eléldegéltek az emberek eddig is? Ha ez a bipoláris zavar olyan nagybetűs BETEGSÉG és egyre elterjedtebb ahogy olvassák az emberek "jééé én is bipoláris zavaros vagyok" olyan nincs h a pszihológuskönyvben akármilyen emberre ne találnának valami betegséget.

Azt meg honnan tudnád h milyen az én lelki állapotom... de azért mondod h át kell élni blabla. Olvasd el inkább amiket ajánlottam, nem a átverni akarok senkit vagy pánikot kelteni(a klasszikus értelemben:d).

bye

2009. aug. 1. 15:00
 8/13 anonim ***** válasza:

nem lehet az hogy csak a pontokért irnak egyesek baromságot

és egy két haver felpontozza?

de tényleg ezen a biopoláris dolgon én is elgondolkoztam

de van eghy betegség ami hasonló tüneteket idéz elő ezt ugy nevezik hogy ( achienusdilenipos)

2009. aug. 1. 20:30
 9/13 anonim ***** válasza:
37%

Bipoláris depressziióm van, szóval tudom mit beszélek. Nem hiszti, mert én lennék a legboldogabb nélküle.

Ha szerinted nincs ilyen betegség, akkor nem tudok mit tenni, aki meg van győződve róla, hog a fű kék, azt akkor sem lehet meggyőzni róla, hogy zöld, ha az orrát belenyomom.

2009. aug. 1. 20:32
 10/13 anonim ***** válasza:
48%

Rám is illenek a jellemzői és ennek tükrében tagadom a bipoláris kamut.

bye

2009. aug. 2. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!