Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Unatkozol? Ez nem kérdés lesz...

Unatkozol? Ez nem kérdés lesz inkább egy üzenet azokhoz akik magányosak/depressziósak...

Figyelt kérdés

Pár nappal ezelőtt olvasgattam azoknak a kérdéseit akik magányosak/depressziósak és nagyon elszomorított, hogy ennyi ember van aki, így érez. Én is tettem fel egy kérdést, de nem igazán segített, pedig most nagyon jól vagyok, céljaim vannak és remélem meg is valósulnak. A lényeg az ha nagyon egyedül is érzed magad gondolkozz el azon, hogy min szeretnél változtatni és változtass rajta. Volt aki másoknak azt írta, hogy csináljanak valamit ami leköti őket, ami nagyon nehéz, hát szerintem ez az, változni a legnehezebb. Nem jön majd egy jótündér és mindent megváltoztat ahogy te azt szeretnéd. Ezt neked kell.

Nekem az a célom, hogy ne legyek zárkózott, ne legyek félénk, merjek kiállni mások elé és kimondani azokat amiket gondolok. Nem lesz könnyű, mivel nem volt önbizalmam és most sincs, de hiszek benne hogy lesz és úgy érzem, hogy jó úton járok.

Ha elolvastad ne csak gondolj rá, hogy megváltozol hanem tedd is meg. Ne félj beszélgetni másokkal, mert nincs mit veszítened, legfeljebb hülyének néznek, de ennél rosszabb már nem lehet.

Ha elolvastad és kérdésed van tedd fel itt vagy ha beszélgetni szeretnél valakivel írj. Ja és jó lenne ha olyanok is írnának akiknek okos ötleteik vannak és szivesen beszélgetnének másokkal.

Köszönöm.

2009. júl. 18. 09:44
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Oh bocsi kicsit ostoba vagyok, de olyan jó lenne valakivel beszélgetni, mert hiányzik a társaság:(((
2009. júl. 19. 19:20
 12/28 anonim ***** válasza:
Én is magányos vagyok, és az utóbbi időben elég lehangolt... szívesen beszélgetnék valakivel, aki hasonlóan érez.
2009. júl. 19. 23:31
 13/28 anonim ***** válasza:
88%

A 17.18-as választ akár én is írhattam volna, annyi különbséggel, hogy nekem mindig sikerül néhány MÚLÓ barátságot összekaparnom, aminek hamar vége szakadt. Nem tudok kapcsolatot tartani. Párom is volt egy-kettő, akik közül egy csúnyán meglopott, egy titkos kapcsolat volt, egy idióta, most viszont van párom, meg egy kisbabám, ez adja az erőt az élethez. De nem is tudom hogy sikerült ilyen jó embert találnom, és megtartani mint a kedvesem. De most is folyamatosan félelmeim vannak, nehezen megyek emberek közé, pedig a kislányom miatt muszáj lesz játszótérre, óvodás, iskolás összejövetelekre menni (SOS!)

Eszem ágában sincs anyukákkal ismerkedni, jól megvagyok nélkülük. De nem adom fel, bújom a pszichológiai témájú könyveket, weboldalakat, agykontrollozni szeretnék megint, mert már sokszor elkezdtem, és feladtam. Másik nagy félelmem, hogy megint dolgoznom kell majd valahol, emberek közt, és semmi kedvem hozzá, pedig szeretek dolgozni, mindig jól csináltam azt amit éppen kellett, csak munkatársak ne lennének :-( Az állatokat és is nagyon szeretem, és legszívesebben csak rajtuk segítenék egyfolytában, ha lenne pénzem, állatmenhelyeket nyitnék én is :-) Mert ők megérdemlik! Van is egy kutyusom, nagyon szeretem.

Hát most ennyi jutott eszembe, örülök hogy leírhattam. Minden jót az eddigi válaszadóknak is! Nina

2009. júl. 20. 20:29
 14/28 anonim ***** válasza:
17:18-as vagyok! Kedves kérdezo, muszáj, hogy legyen valami célod, ÉLETCÉLOD! Ez nélkul nem jutsz sehova... De ha van egy célod, akkor majd látod, hogy kozelebb kerulsz hozzá vagy távolabb, és el tudod bírálni a saját életed, hogy helyesen élsz-e. Nem jó, ha az ember a szurke hétkoznapokban él és nem tud kiszakadni onnan. Mindenképpen tuzz magad elé egy célt, amit tényleg szívbol akarsz! Akkor fogsz igazán orulni, ha minden nap látod, hogy egyre kozelebb és kozelebb vagy hozzá :) A végén meg eléred, és akkor már nem fog számítani, hogy mennyi munka, fáradtság kellett hozzá. Orulni fogsz, hogy nem csak úgy készpénzként kaptad a jutalmad! Sok sikert hozzá!
2009. júl. 20. 21:25
 15/28 anonim válasza:
91%

Tök rendes tőled hogy így bátorítasz mindenkit!

Én is megtenném, de semmi erőm:S Most nagyon összejött minden. Ma tetőzött és egyszerűen nem bírtam tovább, bőgtem vagy fél órát teljesen elhagytam magam. Tudom hogy erősnek kéne lennem, de tényleg nem tudom mihez kezdjek. Igazából nem vagyok magányos, csak semmi nem jön össze. Itthon unatkozom egész nyáron, nem találtam munkát, barátom sincs, barátnőimmel szinte nem is találkozok. Már nincs is kedvem kimozdulni itthonról. Ez lassan depresszió lesz:(

Tovább fokozza a dolgokat, hogy kb 3 hete elég rendesen hullik a hajam, és azért ez egy csajnak elég nagy trauma tud lenni:S utána akarok járni h miért van, de csak szeptemberre kaptam időpontot. És addig mi lesz, várjak mig kihullik?:(

Nem tudom mi lesz velem, de nem bírom! L/19

2009. júl. 20. 21:36
 16/28 A kérdező kommentje:

23:31 Ha szeretnél valakvel beszélgetni írj nekem én szivesen beszélgetek veled és megróbálnék segíteni.

20:29 Nem lesz olyan szörnyű szerintem emberek közé menni, igaz most nem vagy túl sokat idegenek közt, de ez majd elmúlik és megszokod. Anyukám is elég sokat volt itthon aztán szerzett munkát és viszonylag jól beilleszkedett. Ő sem tudta elképzelni, hogy milyen lesz és nagyon félt, de azoktól a dolgoktól mindig félünk amik nem megszokottak.

21:36 Megpróbálhatnál te is utánnajárni, hogy mitől lehet ez, a neten is rákereshetsz és máris csináltál valami hasznosat és legalább eltereled másfelé a gondolataidat. Ha már úgy érzed, hogy nem bírod tovább olvas könyveket, olyat ami leköt. 2 éve szinte egész nyáron olvastam és jól megvoltam, nem hiányoztak a barátok, szinte semmi gondom nem volt így nem is szerettem volna senkivel sem beszélni, ezért lehet most az, hogy ilyen visszahúzódó vagyok, de megpróbálom orvosolni. Ha van kedved írhatsz nekem.

2009. júl. 21. 10:17
 17/28 anonim ***** válasza:
90%
sziasztok. van egy betegségem. szívritmuszavarral jár. volt már 240 feletti pulzusom is. de ez is csak betegség volt mint a többi. és ha nem láttam volna be hogy erősebb vagyok nála, és hogy legyőzhetem, nem tudom hol tartanék ma. nagyon kevesen értik meg amire most gondolok. de jó ideje a mindent leszarok elvet vallom. meg kell találni a világ jó oldalát. célt keresni, és a fenébe is kit érdekel hogy valami parasztnak nem kellek. ezen nem kell bánkódni. inkább úgy felfogni hogy hülye ha az én csodás személyem nem érdekli... mindenben így kell. rájöttem hogy magányos, szomorú, dühös csak akkor vagyok ha az akarok lenni. van kiút. soha ne adjátok fel!nekem sikerült
2009. júl. 21. 11:48
 18/28 anonim ***** válasza:

2 éve egyre rosszabb a hangulatom.Egy nagyon jó barátnőm valamiért eltávolodott tőlem.Rengetegszer kérdeztem,hogy miért van ez,de ő csak hazudozott.Aztán elegem lett ebből és kiadtam az útját.Aztán ~fél évvel később próbáltam vele megint beszélni.Addig jutottunk,hogy bevallotta-amire magamtól is rájöttem-,ami érveket korábban felhozott,az mind kamu.

Azóta mindenkit ellöktem magamtól,és már nagyon magányos vagyok.Nem érdekel semmi,nem érzek semmit,nem tudok örülni semminek.Pl idén érettségiztem,és nem tudok örülni neki,nem is érdekel.Nekem ez inkább csalódás volt,mert teljesen össze omlottam a szóbelin,és egyáltalán nem vigasztal,hogy a legrosszabb is 2es lett.

Már a családtagjaimmal sem szoktam beszélgetni,nemhogy idegenekkel.Annyira útálok beszélni,hogy 2 perces telefonbeszélgetéseket-pl időpont egyeztetése-napokig halogatok.Lassan már beszélni is elfelejtek.

2009. júl. 22. 00:01
 19/28 A kérdező kommentje:

11:48 jó hallani olyanról, akinek sikerült talpra állnia és pozitívan gondolkodnia. csak így tovább!

00:01 csak azért mert csalódás ért nem szabad, hogy ez az egész életedet tönkretegye, íg minden jóról lemaradsz az életben és később nagyon fogod bánni. ha valakinek van valami mondanivalód azt ajánlom, hogy mondd el neki és így új kapcsolatokat alakíthatsz ki, de ha nincs járj el akárhová ahol emberek vesznek körül, nem kell rögtön barátkozni, csak vegyenek körül emberek vagy állatok. valakinek az állatok jelentik a megnyugvást, lehet, hogy neked is. akár vehetsz egy kisállatot magadnak, fontos, hogy ne legyél egyedül.

2009. júl. 22. 09:09
 20/28 anonim ***** válasza:
09:09 fiu vagy vagy lány? :D
2009. júl. 22. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!