A vagdosás is függőség?
Ha felmerült benned, hogy függőség lehet, akkor valószínűleg tudod hogy nem kéne vagdosnod magad, de nem tudod, sőt valószínűleg nem is akarod abbahagyni. Jó érzést kelt benned, hogy levezeti a feszültséget.
Igen, ez függőség.
Az elítélő válaszokon ne lepődj meg. Elfelejtik hogy milyen volt kamasznak lenni. Függeni a szülőktől, a tanároktól, a barátoktól. Olyan gyorsan változni, hogy minden reggel egy idegen néz rád a tükörből. Az ok nélküli hangulatváltozások se a környezetedet készítik ki a legjobban, hanem téged.
Ők is ilyenek voltak, nekik is nehéz volt, csak elfelejtették.
Próbálj szakembert keresni aki segíthet, mert magától nem múlik el.
Valaki írta előttem, hogy csak a kiskamaszok szokása. Hát persze! Önpusztítani, érzelemüríteni nem tudnak másképp, csak köröm rágással, szájrágással, vagdosással. A felnőttek ezt megtehetik dohányzással, ivással, drogokkal, válogatás nélküli szex-szel, stb...
Keress segítséget mindenképp. Ez lehet szülő, barát, háziorvos, iskolapszichológus.
Abba KELL hagynod, mielőtt tönkretesz.
Ez nem figyelemfelkeltés. Nekem a saját családtagjaim sem vették észre évekig, nemhogy más. Én soha nem ittak egy kortyot sem, se drog, se cigi... Nem vagyok elmebeteg, sőt úgy gondolom, hogy túlságosan reálisan látom a világot. Amikor először 12 évesen megvágtam magam, persze szerelmi bánat miatt, nem tudtam, hogy más is csinál ilyet, soha nem hallottam róla. Csak egyszerűen olyan hatalmas belső fájdalmat éreztem, amit csak így tudtam csillapítani. Úgy, hogy a fizikai fájdalomra komcentrálok. Több mint 20 éves koromig, komolyan azt hittem, hogy én vagyok az egyetlen ilyen, mikor is láttam egy műsort, nem sokkal később pedig találkoztam valakivel,aki szintén vágta magát, ő már akkor 30 fölött volt...
Én magamtól szoktam le. 6 éve nem vágtam magam. Tudom, hogy nem jó dolog, de úgy van, ahogy fentebb valaki írta, hogy nem egyszer az öngyilkosságtól mentett meg.
Nagyon ritkán, ha lelkileg valami nagyon fáj, késztetést érzek, de tudatosan gondolok arra, hogy nem szabad.
A sors fintora, hogy 12 évre rá, hogy megvágtam magam a srác miatt, összejöttünk, már 6 éve élünk együtt és két kislányunk van. Így aki miatt elkezdtem, miatta fejeztem is be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!