A kóla okozhat függőséget?
Figyelt kérdés
Elmúltam 40 éves. Gyerekkoromban nem volt akkora választék üdítőkből mint manapság. Volt a Kóla meg a narancs. A narancsot soha nem tudtam meginni, tehát 8-10 évesen kóláztam. A lényeg annyi lenne, hogy néha úgy érzem hiányzik a kóla. Azt nem tudom, hogy az íze miatt vagy valami függőség az oka. Nagyon szeretem az ízét. tehát lehet, hogy csak ezért kívánom. Ja, és nem iszok nagy mennyiséget, kb. fél litert, esetleg 1 litert / nap.2012. jún. 30. 06:21
1/10 anonim válasza:
tapasztalatból mondom, hogy igen. én 15 éve iszom napi szinten, és ha netán kihagynok 1-1 napot, már érzem a hiányát és minden bajom van.
2/10 anonim válasza:
Én is az íze miatt vagyok oda. Viszont nekem most már a koffein miatt elvonási tüneteim vannak, ha nem iszom. Fáj a fejem pár napig és nagyon álmos vagyok. Nagyon igyekszem, h ne igyak napi rendszerességgel, max hétvégén egy kicsit.
3/10 anonim válasza:
Sajnos okozhat függőséget.Én is van hogy nem iszok aztán délutánra vagy a nap végére már fáj a fejem is..
4/10 anonim válasza:
Nekem nem okozott, párommal egy pár évig rengeteg kólát ittunk, aztán leszoktunk róla, nem éreztem semmilyen mellékhatást. Most már csak ünnepi alkalmakkor veszünk.
5/10 anonim válasza:
Okozhat függőséget, de legfőképp nem az íze, hanem a benne lévő koffein miatt. Még egy kísérletet is végeztek egy fiún, és a fent említett tüneteket produkálta. (Pl. erős fejfájás.)
6/10 anonim válasza:
Miután koffein van benne, ezért nyilván igen? Mint a kv.
7/10 A kérdező kommentje:
Konkrétan nem is a koffeinre gondoltam, hanem valahol hallottam olyan városi legendát, miszerint van valami köze a koka levélhez. Mítosz, vagy eltitkolt igazság? Valami alapja lehet mert a fogyasztást legjobban úgy lehet növelni ha rászoktatják a fogyasztót.
2012. jún. 30. 13:07
8/10 anonim válasza:
ezt már csak Colombo tudná kinyomozni...
9/10 anonim válasza:
Már ő sem. :) R.I.P. :( Peter Falk.
10/10 anonim válasza:
Volt benne cocain, de már réges régen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!