A vagdosás is függőség?
Hát én sok mindent el tudok fogadni, de ez a vagdosás tényleg nevetséges. Miért van az, hogy 20 éves kora után senki sem vagdossa magát? vannak hasonló elmeállapotú emberek 35 évesen is, csak azok észre veszik, hogy ezzel a viselkedéssel semmilyen tiszteletet/sajnálatot nem tudnak kiváltani az ismerőseiktől. ez egy tipikusan kistinikre jellemző OSTOBASÁG. biztos vagyok benne, hogy ha nem hinnék, hogy ezzel felkeltik mások figyelmét, nem csinálnák.
szereted a fájdalmat, a kellemetlen érzéseket? igen? akkor talán dolgozzál, vagy gyúrjál. hidd el abban is kiélheted a mazochista hajlamaid.
teljesen elfogadhatatlan ez a vagdosás. ja hogy túl érzéktelen vagyok velük szemben? amennyire csak tudok. nem szabad engednünk, hogy bárki ebben lássa a kis problémáinak a megoldását.
ha valaki kiemelt figyelmet szeretne, azt kiemelkedő teljesítménnyel érheti el, vagy pedig szerezzen barátokat akik megértik és törődnek vele.
És igen ha valakinek örömet okoz, akkor bizony függőséget is okozhat. de mégegyszer: ha valakinek mazochista hajlamai vannak, annak van elfogadható megoldása is, hogy például gyúr, dolgozik, vagy tanul. de pszichológushoz elmenni se lenne utolsó. az önvagdosás viszont semmilyen formában sem elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!