Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A vagdosás is függőség?

A vagdosás is függőség?

Figyelt kérdés
2012. júl. 28. 21:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Függőség minden olyan tevékenység, melynek elhagyása lelki vagy testi elvonási tünetet okoz. Ha nem bírod megállni hogy újra vagdosd magad mert kényszert érzel, akkor függő vagy.
2012. júl. 28. 21:12
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
agybaj
2012. júl. 28. 23:07
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Igen, az.
2012. júl. 29. 00:56
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
agybaj vagy te, kedves hülye válaszadó, fogadjunk azt se tudod mi az :/
2012. júl. 29. 01:39
 5/12 anonim ***** válasza:
4%
dehogynem, volt egy vagdosos ismerosom, 2éve elmegyogyintézetben van, mi az ha nem agybaj?!
2012. júl. 29. 08:22
 6/12 anonim ***** válasza:
80%
De pofánvágnám az ilyeneket. Akikben nincs semmi empátia. Kérdező, az első válaszadó pontos választ adott, csak ugyanazt tudom mondani.
2012. júl. 29. 13:02
 7/12 anonim ***** válasza:
6%

Hát én sok mindent el tudok fogadni, de ez a vagdosás tényleg nevetséges. Miért van az, hogy 20 éves kora után senki sem vagdossa magát? vannak hasonló elmeállapotú emberek 35 évesen is, csak azok észre veszik, hogy ezzel a viselkedéssel semmilyen tiszteletet/sajnálatot nem tudnak kiváltani az ismerőseiktől. ez egy tipikusan kistinikre jellemző OSTOBASÁG. biztos vagyok benne, hogy ha nem hinnék, hogy ezzel felkeltik mások figyelmét, nem csinálnák.

szereted a fájdalmat, a kellemetlen érzéseket? igen? akkor talán dolgozzál, vagy gyúrjál. hidd el abban is kiélheted a mazochista hajlamaid.

teljesen elfogadhatatlan ez a vagdosás. ja hogy túl érzéktelen vagyok velük szemben? amennyire csak tudok. nem szabad engednünk, hogy bárki ebben lássa a kis problémáinak a megoldását.

ha valaki kiemelt figyelmet szeretne, azt kiemelkedő teljesítménnyel érheti el, vagy pedig szerezzen barátokat akik megértik és törődnek vele.

És igen ha valakinek örömet okoz, akkor bizony függőséget is okozhat. de mégegyszer: ha valakinek mazochista hajlamai vannak, annak van elfogadható megoldása is, hogy például gyúr, dolgozik, vagy tanul. de pszichológushoz elmenni se lenne utolsó. az önvagdosás viszont semmilyen formában sem elfogadható.

2012. júl. 30. 03:26
 8/12 anonim ***** válasza:
88%
Ne haragudj, utolsó, de te nem tudod, miről beszélsz. Vannak felnőttek is, huszonévesek, sőt harmincon felüliek is, akik vagdossák magukat, az ismerőseim között többen is. Ez valamilyen mentális betegség tünete, a beteg embereket meg nem szokás hülyézni, mert nem tehetnek arról, ami a bajuk - és többnyire nem is mazochizmus, bár biztos van olyan is. Az igazság az, hogy számos oka van, ahány ember, annyiféleképp magyarázná, ő miért csinálja, és igen, függőség, csak hogy az alapkérdésre is válaszoljak. Ez egy megküzdőmechanizmus, nem egészséges, de aki csinálja sem gondolja annak, mégis, lehet, hogy őt ez tudja megmenteni attól, hogy épp megölje magát, így vezeti le azt a feszültséget, amit sehogy máshogy nem tud, és remek, hogy te egészséges vagy és máshogy is megy, vagy benned nincs annyi, mnit bennük, de vannak, akik nem találnak más módot. Ne nézz oda, törődj a magad dolgával, ha együttérzésre nem vagy képes, de ne bántsd azt, akinek amúgy is megvan a maga baja. Azt hittem, ez alap dolog.
2012. júl. 30. 11:11
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
Az előző válaszolóval csak kezet rázni tudok. Én mindig azt mondom, hogy aki nem csinálta, az nem is érti. És ez így van. Nézd nem kell senkinek együttérzést tanúsítania egy ilyen ember iránt, de akkor ne bántsa, ha megérteni/elfogadni nem tudja. A vagdosás az egy olyan dolog, hogy amit akkor érzel, miközben csinálod, semmihez sem hasonlítható. Ha valaki egyszer megérzi milyen ideiglenes menedéket tud nyújtani a vagdosás, akkor azonnal abba kapaszkodik, és a fájdalmat amit a penge (vagy bármi más) okoz, nem fogja helyettesíteni sem a munka, sem a küzdősport. Előző előtti válaszoló: És, ha valaki a te környezetedben is elkezdi ezt? Le fogod hurrogni, hogy hogy lehet ilyen idióta? És még jobban belesüllyed? Kötelességünk segíteni a másiknak, és amíg elfogadni sem próbálod, hogy "igen, ez jelen van manapság", addig csak értetlenül és vádlóan fogod kezelni..és ez csak a te saját primitívségedről ad bizonyítékot.
2012. júl. 30. 13:38
 10/12 A kérdező kommentje:
Konkrétan az volt a kérdésem, hogy függőség-e. Viszont nagyon megdöbbentem néhány válaszoló reakcióján. El kell ítélni akik ezt csinálják? Rendben, akkor ők is elítélendő az is, hogy 90%-otokban nincs semmi empátia. Akik ítélkeznek mások felett, látszik, hogy semmiért nem kellett megküzdeniük/vagy nem éltek át rosszabbnál rosszabb dolgokat. Ez szép... és felháborít engem.
2012. júl. 30. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!