Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítség. Mit csináljak? Sürgős!

Csapólégy kérdése:

Segítség. Mit csináljak? Sürgős!

Figyelt kérdés
Februárba kezdődött akkor kezdtem el magam körzővel szurkálni,belevéstem egy "K" betűt a kezembe.Meg is bántam..Mind1.Azóta lett még egy barátom.Úgy éreztem,hogy nem maradhat ott a "K" betű ezért az Ő kezdőbetűjét véstem bele "P" betűt.Ezeket csak divatból hordtam.Azonban a dolgok változtak kb. 2 hete nagyon összevesztem anyával és megvágtam belül a csuklóm nem vérzett de besebesődött.Másfél hét múlva megint összevesztem anyával és megint megvágtam magam,de most eléggé vérzett,beszéltem már pszichológussal,de nem találok itt a közelbe egyet sem.Anya nem tud semmiről megkérdezte miért van fásli a kezemen bementem a szobámba.Mit mondjak neki?Nem akarom az igazságot.Egyedül akarom legyőzni de nem akarom abbahagyni!EGYENLŐRE.Nem akarom,hogy megsajnáljon és csak ezért legyen velem kedves meg minden.Addig mit tudnék neki mondani?Előre is köszii!

2012. júl. 21. 23:53
 1/5 anonim ***** válasza:

"Egyedül akarom legyőzni de nem akarom abbahagyni!EGYENLŐRE."

De miért is kérdezel, ha le is írod mit akarsz?

Van olyan hölgyismerősöm, aki tizenévesen szintén vagdosta magát, szerencsére komoly baja nem lett (de lehetett volna). El sem tudod képzelni mennyire rejtegeti a hegeket a csuklóján: állandóan ezer karkötő van rajta, ami bizonyos helyzetekben elég furcsa (vagy kínos).

Szóval térj észhez és ne vagdosd magadat. Ha egyedül nem tudod abbahagyni, akkor esetleg fordulj szakemberhez, de amíg úgy állsz hozzá, hogy "nem akarom abbahagyni", addig még ő sem tud segíteni valószínűleg.

Remélem majd kinövöd, lehetőleg minél hamarabb.

Szívem szerint most linkelnék ide képeket elfertőződött sebekről, meg gyógyulni alig tudó nagy, csomós hegekről. Csak illusztrációként, hogy mi a legkevesebb amit okozhatsz magadnak ezzel. Azért nem teszem, mert a véletlenül idetévedők gyomrának nem tenne jót.

Szóval ne azon agyalj, hogy mivel terelj, hanem hagyd abba és kész. Lehet most "kúl" meg "frankó" meg mittudomén, még pár év és égő lesz. Főleg ha valami olyan munkád lesz, ahol emberekkel kell találkoznod/foglalkoznod. Bár ha már a felvételinél is látják, akkor tudni fogják, hogy nem vagy egy túl stabil lelkű személy, szóval csak a lehetőségeidet szűkíted.

(De inkább abbahagyom, mert reggelig tudnék gépelni folyamtosan...)

2012. júl. 22. 00:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Előző nagyon szépen leírt mindent,én még annyit fűznék hozzá,hogy én is sokszor akartam már megtenni (volt amikor már a kezemben volt...),de mindig legyőztem,mert nem akartam takargatni,meg magyarázkodni.Keresned kellene más szomorúság/düh kezelési módot.Mert ez tényleg iszonyat egészségtelen,és nyoma maradhat.Ha most már abba akarod hagyni,akkor hazudhatsz valamit anyádnak,hogy valami megvágott/megégetett vagy valami(ha nem veszed le a fáslit),de ha még mindig csinálni akarod,akkor mondd el neki az igazat,ő hátha rá tud venni,hogy hagyd abba.
2012. júl. 24. 08:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Már mindent tud anya.Levettem a fáslit tudja.Megbeszéltük mondta,hogy hagyjam abba,megpróbálom,remélem elég erős leszek!:)Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 24. 11:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Velem is ugyan ez van, volt pár vágás a kezemen arra bármit tudtam mondani, rájött anyukám és ő annyira nem fogadta jól inkább hülyének nézett, és ez nekem rosszul esett. Most már a combomon csinálom és olyan szinten, hogy akkor hagyom abba amikor már a fürdőkádban áll alattam a vér és akkor kezdek el gondolkozni, hogy na ez már brutális és hagyjam abba. Örülök neki hogy sikerült elmondanod és próbálod abba hagyni (én is csak ha olyan hangulatom van akkor nem), mert elfogsz jutni arra a szintre mint én. Én is így kezdtem először csak 1 vágás most meg 30-40 és ezek már eléggé mélyek is.
2012. júl. 24. 12:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Máshogy vezesd le a stresszt. Én például ököllel sorozom meg a falat. :D Felszakad a bőr néha, de akkor sem maradnak meg a sebek egy életen át, ráadásul a fájdalom eltereli a haragot.
2012. aug. 9. 13:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!