Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyen (lent) esetben vehetek...

Ilyen (lent) esetben vehetek be nyugtatót?

Figyelt kérdés

Ha egyedülkell itthon maradon éjszakára, halálfélelmem van, és mindenféle hangtól teljesen beparázok. De nem betörőtől félek, hanem valami természetfeletti dologtól, amikben tulajdonképpen nem is hiszek igazán :S Ha például ilyen eset előfordulna, akkor vehetnék be egy szem nyugtatót? Mert tényleg teljesen beparázok néha remegek, meg nem merek semerre se nézni meg... na jó nem írom le, biztos értitek.

És milyen nyugtató lenne hatásos ilyen esetben? Nagyon ritkán fordul elő ilyen helyzet, tehát nem áll fenn annak a veszélye, hogy rászokom a nyugtatóra. Úgy tudom, a Xanax elég erős, nem nagyon merném bevenni...A lehetséges mellékhatásai miatt. De akkor meg milyet?

2009. júl. 11. 18:52
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Mért kell neked fiatalon egyedül aludnod éjszaka? Anyukád dolgozik? Más családtag? Ilyenkor hívj meg inkább egy barátodat, rokonodat éjszakára vagy menj el te valakihez aludni. Egyedül éjszaka mindenki fél, amíg meg nem szokja. De ha komolyabb szorongásos tüneteid vannak, menj pszichológushoz. A Xanax nem nyugtató, hanem antidepresszáns, kizárólag orvosi előírásra.
2009. júl. 11. 19:52
 12/35 anonim ***** válasza:

De tudom javasolni, hogy aludj nyitott ablaknál.

Nekem is volt ilyen pánikolós időszakom és elkezdtem fulladni, mert folyton azt éreztem hogy áll mögöttem valaki. Ráadásul nekem szuper hallásom van, ha egy papírzacskó megmozdul vagy leesik egy vattapamacs azt is meghallom és felkelek megnézem mi az.

De ha kinyitom az alakot kissé megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül és ha bármi van tudok sikítani is amit valaki biztos meghall és majd lesz valami.

Vagy ha az a probléma, hogy minden kis zajtól megijedsz akkor kapcsold be a tv-t és úgy aludj. Én pl. átrakom a viasat3ra éjjel akkor már nincs adás csak megnyugtató zene megy.

Esetleg kapcsolj fel egy lámpát. Idővel nem fogsz félni és akkor majd lekapcsolod.

Vagy tegyél a párnád alá egy kést, ha az megnyugtat :)

Vagy tedd magad mellé a telefont és tedd gyorshívóra anyukádat vagy a rendőrséget vagy valakit. Én ezeket mind megcsináltam nekem használtak.

2009. júl. 11. 19:53
 13/35 anonim ***** válasza:

A xanax pánikbetegségre, szorongásra és stresszre is van. De amúgy antidepresszáns, viszont nyugtató is. És altató hatású.

De én sem ajánlom így most már, mert neked hosszabb távú kezelésre lenne szükséged.

2009. júl. 11. 19:54
 14/35 anonim ***** válasza:
Xanax se nem erős, se nem nyugtató, szorongásoldó és néha nagyobb szorongást idéz elő, mint amit amúgy éreznél. Legalábbis nálam.
2009. júl. 11. 20:18
 15/35 anonim ***** válasza:
A gyógynövényes izéktől, alvási paralízisem lett. Rossz, mint egy pánikroham.
2009. júl. 11. 20:19
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Én fél évig szedtem nyugtatót,nagyon nehéz volt abbahagyni.xanaxot szedtem,meg rivotrilt,de attól pörögtem,hangulatingadozásaim voltak,nem volt jó.Ne szokj rá könyörgöm.Tudom mit érzel,mert én is mindig ugyanettől rettegek.

Ha már mindenképp bogyó,akkor homeopátiás.Érdeklődj gyógyszertárban.

2009. júl. 11. 21:17
 17/35 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Már 18 éves vagyok, és mondom, tényleg nagyon ritkán kell egyedül aludnom, és igen, van, amikor áthívok inkább valami barátnőd, de ez nem mindig megoldható, szóval néha MUSZÁJ egyedül lennem.

Alvási paralízis???? ÚRISTEN!!!!! Na akkor már semmi homeopátiás szert se vehetek be???????? Mármint tudom, h ettől még bevehetnék, de az alvási paralízis a legszarabb dolog, amit valaha átéltem....

2009. júl. 12. 00:55
 18/35 A kérdező kommentje:
19:53 sajnos az ablakomat nem lehet kinyitni :( És amúgyis félek a bogaraktól :))
2009. júl. 12. 00:56
 19/35 A kérdező kommentje:
19:54 hosszútávú kezelésre?!
2009. júl. 12. 00:57
 20/35 A kérdező kommentje:
21:17 Semmiképp nem szoknék rá hidd el!:) Kábé félévente egyszer kerülök olyan helyzetbe, hogy kéne... Mármint mikor egyedül vagyok, nem mindig jönnek elő a hülyeségeim! Én az ilyen bogyóktól csak attól félek, hogy mi van, ha mégrosszabb lesz tőel?? Mint ahogy írtátok:szorongás, alvási paralízis...
2009. júl. 12. 01:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!