Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyen (lent) esetben vehetek...

Ilyen (lent) esetben vehetek be nyugtatót?

Figyelt kérdés

Ha egyedülkell itthon maradon éjszakára, halálfélelmem van, és mindenféle hangtól teljesen beparázok. De nem betörőtől félek, hanem valami természetfeletti dologtól, amikben tulajdonképpen nem is hiszek igazán :S Ha például ilyen eset előfordulna, akkor vehetnék be egy szem nyugtatót? Mert tényleg teljesen beparázok néha remegek, meg nem merek semerre se nézni meg... na jó nem írom le, biztos értitek.

És milyen nyugtató lenne hatásos ilyen esetben? Nagyon ritkán fordul elő ilyen helyzet, tehát nem áll fenn annak a veszélye, hogy rászokom a nyugtatóra. Úgy tudom, a Xanax elég erős, nem nagyon merném bevenni...A lehetséges mellékhatásai miatt. De akkor meg milyet?

2009. júl. 11. 18:52
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
szia!én is szoktam ilyenektől félni,de inkább bekapcsolom a tvt.olyan érzés,mintha lenne mellettem valaki.semmi esetre se szedj be nyugtatót anélkül,hogy orvos ne mondaná.találj egy más módszert...sok sikert!:)
2009. júl. 11. 18:59
 2/35 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Sajna nekem ilyenko a TV nem segít.. És semmi más sem. Azért nem MINDIG olyan durva a helyzet, mikor egyedül vagyok, hogy nyugtató kelljen, de vannak olyan helyzetek, mikor már az jár a fejemben, hogy megölöm magam, csak nehogy megtámadjon az a Valami, amiről tudom, hogy nem létezik :S
2009. júl. 11. 19:02
 3/35 anonim ***** válasza:
68%

Most biztos le fognak pontozni, de a xanax nem egy erős gyógyszer, ennél sokkal durvábbak is vannak.

Tudom, én konzultáltam régebben orvosokkal, szóval már az egész patika a fejemben van :)

Én pl. tegnap este nem tudtam aludni 3 db 0,5 mg-os xanaxot vettem be, de akkor se aludtam, el még órákig fetrengtem... pedig nem voltam különösebben bepánikolva.

Volt amikor az orvos napi 3x3 xanaxot írt akkor is a 0,5ösből.

Nyugi, nem lesz tőle bajod. Bár azt nem árt tisztázni, ha először veszed be 1nél többet ne vegyél be nem lehet tudni nem-e vagy rá allergiás.

Egyébként 4et is bevehetsz, nem halsz meg max tovább alszol reggel.

Én most a 0,5osről beszélek de van még 0,25 és 1 mg-s is. De át lehet váltani könnyen.

Én vettem már be egyszerre 10 darab 0,5öset is, és semmi bajom nem lett csak utána aludtam kb. 9 órát egyfolytában. De ne vegyél be ennyit, csak engem szüleim nagyon kikészítettek megvertek és már nem bírtam, azért csináltam.

1-3 szemet nyugodtan bevehetsz, attól nem lesz semmi bajod.

De szerintem vegyél be este 1et, ha nem használ akkor legközelebb max2t. Megnyugtat az is, aztán ha nyugodtan fekszel idővel úgyis elalszol.

ja és, hogy mennyire veszélyes ez a gyógyszer. Van egy orvos ismerősöm, aki alkoholos itallal vette be múltkor, előttem.

2009. júl. 11. 19:04
 4/35 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó:

A beszámolódból kifelejtetted, hogy a te általad említett mennyiségek már függőséget okozhatnak! Igaz, hogy nem halsz bele, de van rá esélyed, hogy befeküdj a pszichiátriára. Úgyhogy ilyeneket azért nem kéne javasolni..

2009. júl. 11. 19:12
 5/35 A kérdező kommentje:
Köszi! Én biztosan nem foglak lepontozni. Hát én is csak 1et gondoltam bevenni :) Még azt se nagyon merem, de azt is éppen azért, mert egyedül lennék itthon, és ha mégis vmi bajom lenne tőle, akkor nem lenne aki segítsen. De Xanaxot csak receptre lehet kapni nem? Csakmert nekünk egész véletlenül van itthon, de ha elmegyek itthonról, azt nem vihetem magammal, mert ha anya észreveszi, abból rohadt nagy baj lenne, szóval nincs valami vénynélküli gyógyszer?
2009. júl. 11. 19:13
 6/35 A kérdező kommentje:
19:12 nyugi még egyet se merek bevenni, nemhogy tizet :D
2009. júl. 11. 19:13
 7/35 anonim ***** válasza:
Próbálkozz gyógynövényes készítményekkel, rengeteg félét lehet kapni, nekem pl. a Nervenpflege tabletta vált be.
2009. júl. 11. 19:22
 8/35 A kérdező kommentje:
Köszi! Na ilyet lehet hogy tudnék is venni!
2009. júl. 11. 19:25
 9/35 anonim ***** válasza:
Ezt a bizonyosat a DM.ben. Ha ilyen gondjaid vannak menj el dokihoz és mond el neki. Ő ad majd valamit , ha ritkán szeded nem szokhatsz rá. De azt nem írtad hány éves vagy. Lehet ha este futnál vagy sportolnál hamarabb álom jönne a szemedre.
2009. júl. 11. 19:43
 10/35 anonim ***** válasza:
49%

Én nem vagyok függő. Sőt nem is veszem be csak ha már annyira ideges vagyok, hogy a szívem nagyon dobog és a vérnyomásom felmegy. Muszáj, mert nem akarok szívrohamot kapni a stressz miatt.

De van amikor hónapokig egy szemet se veszek be.

De igazad van, valamit elfelejtettem: lehet, hogy az én szervezetem más, mert nekem egyik gyógyszernek sincs különösebb hatása, mintha c-vitamint vennék be, vagy cukorkát.

Nem azért, mert már hozzászokott a szervezetem, nekem a legelején is így volt.

De én azt akartam ezzel szemléltetni, hogy ha bevesz egy szemet nem kell aggódni, az nem lesz sok. Mert láttam, hogy még azt se meri bevenni, azért írtam! 2t is be lehet venni, attól nem lesz probléma.

Ha úgy van akkor először vegyél be egyet napközben, ha estig nem lesz semmi csak álmos leszel akkor máskor bevehetsz este is valószínűleg nem lesz probléma.

A xanax vényköteles, igen.

De próbáldm ki inkább a gyógynövényes dolgokat, bár nem tudom mennyit érnek, én is azzal kezdtem...

Ha nem használ fordulj orvoshoz és ő tud segíteni.

2009. júl. 11. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!