Ilyen esetben segíthet egy pszichológus? Vagy ezt magamban kell lerendeznem ennyi idő után?
Nyugodtan keress fel egy pszichológust. Sajnos, az emberek nagy része a legkisebb testi dologgal már dokihoz rohan, de, ha a léleknek kellene a segítség, azt elhanyagolják. Pedig, minden, ami a Te jó(l)léted szolgálja, az nem lehet hülyeség.
Átmeneti megoldásnak az sem lenne hülyeség, ha mondanád a dokidnak, hogy ne haragudjon, de kellemetlen kiskori emlékeid vannak, hidd el, találkozott ő már nehéz esetekkel, még az is lehet, hogy tud úgy változtatni a vizsgálat menetén, hogy elő sem jönnek többet a rossz érzések:)
Persze, hogy elmehetsz ezzel pszichológushoz. SŐT!
Nem tudom, hány éves vagy, de az a baleset, bár nem írtad le, mi volt, de nyilván a legintimebb részedet érintette, ami bizony a pszichében is nyomot hagy, és a nőiességgel kapcsolatban is okozhat gondokat. Párkapcsolat, szexualitás, terhesség, gyerekszülés... lehet, hogy ezeket is akadályozza.
Igen, pszichoterápia fontos.
Köszönöm a válaszokat!
Most vagyok 24, és ez 19 éve történt. Hát igen, lent sérültem meg. A hüvelyem, gátam, végbelem, elég hosszú műtét során tudtak összerakni, és a mai napig sem stimmel minden. Még gyűjtök erőt a pszichológushoz, mert igazság szerint félek, hogy kiröhög, hogy ilyen aprósággal keresem fel, amikor sokan depresszióval, öngyilkossági kísérlet után mennek el, én meg egy ilyen semmiséggel. Persze ez csak neki semmiség, nekem megkeseríti az életem. A szüléstől is rettegek. Ahogy belegondolok, hogy ott úgy kiterítve, kiszolgáltatotva meg minden, ááá nekem inkább örökbe kellene fogadnom egy gyereket...
Ne így állj hozzá. Az öngyilkossági kísérletek után pszichiátriai kezelést kapnak az emberek, az más. A pszichológus segít neked feldolgozni a gyakran feldolgozhatatlant, néha csak egy kis lökés kell, hogy helyreálljon benned az, amit kiskorodba felborított ez a trauma.
Nekem sokat segített a pszichológus, igaz, nem az első, nem is a második, csak a harmadik jött be. Mindegyiknek más a módszere, más a stílusa, de meg kell találnod a neked megfelelőt (ahogy nőgyógyászból is megtaláltad épp a normális fajtát). Nekem daganatos betegséget segített feldolgozni, rettegtem, hogy visszaesem újra. Féltem mindentől, még egy megfázástól is. Hidd el, nem véletlenül tanulnak hosszú-hosszú éveket:) Megéri elmenned.
Dehogy apróság, és dehogy nevetne ki bárki is. Ez nagyon komoly dolog, azt hiszem, ki is mondtad a kulcsmondatokat:
nekem megkeseríti az életem. A szüléstől is rettegek. Ahogy belegondolok, hogy ott úgy kiterítve, kiszolgáltatotva meg minden, ááá nekem inkább örökbe kellene fogadnom egy gyereket...
Ami megkeseríti az életedet és amitől rettegsz, az téma a pszichológusnál. Megérdemled, hogy végre feldolgozd ezt a traumát és legyen esélyed majd gyereket szülni...
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!