Erre mit fog mondani a pszichológus? (hosszú. )
Azt nem említettem, hogy néha a kialvatlanságtól már hallucinálni is szoktam, ilyen furcsa mozgó dolgokat látok a szemem sarkából, meg régebben volt egy durvább hallucinációm, ami után pánikrohamot kaptam.(akkor kb. 48 órája voltam ébren)
Még az is eszembe jutott, hogyha mondjuk nagy stressz ér, vagy ilyesmi, akkor nagyon furán kezd dobogni a szívem, nem kapok levegőt, és utána sírógörcsöm szokott lenni.
A barátodra kellene támaszkodni.
Pszichiáter jobb
Pánikbeteg vagy, a környezeteden kellene módosítani, a barátoddal összeköltözni, anyukádékat lekoptatni, úgy látom, hogy részben ő tehet erről a helyzetről.
Nincs nagy bajod, de nagyobb lehet.
Nem akarok még barátommal összeköltözni, egyrészt szerintem még fiatalok vagyunk hozzá, másrészt akkor az anyukája háztartásában kéne élnem, és mivel felé, meg a barátom apukája felé is megfelelési kényszerem van (vagy hasonló), nem szeretnék a terhükre lenni. Ha hétköznap ott vagyok náluk, és az "anyós" dolgozik, akkor kb. én gondoskodom arról, hogy a barátom meg a húga elmenjenek a suliba rendesen. Meg mindig próbálok neki segíteni mindenben, de most pl. oda se merek menni, pénteken jöttem haza tőlük, és amíg ott voltam, állandóan csak aludtam...Itthon valamiért nem tudok, lehet, hogy a stressz miatt, tegnap du. 3kor keltem, most reggel 7óra lesz (pár percen belül), én meg itt vergődök, fáj a fejem, meg rohadtul álmos vagyok, de nem merek elaludni mert tudom hogy akkor 1.) későn kelek fel
2.) megint rémálmaim lesznek...
szakemberhez mindenképpen menj el, és szerintem beutalnak a pszichiátriára is, az öngyilkossági kísérletek miatt. eléggé kiosztott az élet, sajnos, és ezzel nem tudsz egyedül megbirkózni. a barátoddal is beszélgethetnél, illetve támogatom az első hozzászólót, hogy költözz el otthonról, mert ha a barátodéknál tudsz aludni, ahogy írtad, otthon pedig nem, akkor a probléma egyértelműen otthon keresendő. nincs valami rokonod aki befogadna egy időre? a költözést ne úgy fogd fel, hogy elmenekülsz a probléma elől! de ha tartasz egy kis szünetet, talán jobban átlátod. a te döntésed. viszont pszichológushoz tényleg menj el!
sok sikert, remélem megoldod és rendbe jössz! :)
A pszihológus saját tapasztalat szerint nem érnek semmit, meghallgatnak adnak tanácsot aztán ha felmerül az öngyilkosság beutalnak kórházba és isten tudja mikor fogsz onnan kijönni,és még rosszabb lesz minden.
Szerintem a lelki dolgokat saját magadnak kéne rendbehozni. Meditálás, terápia, de olyan terápia amiben nem szerepel az orvos....
Velem is megtörténtek hasonlók mind veled,csak én annyi hogy eltudom folytani a dolgokat,mert a pszihológusok tönkrevágtak. Szerintem gondold át,és keress inkább lelkibékét meditálás által.
Pszichoterápiára tessék menni és ne hagyd, h gyógyszerezzenek, mert azzal csak még egy problémát vennél a válladra a már meglévők mellé.
A stílusod alapján egy okos, értelmes lány vagy, csak igen meggyötört. Ennek ellenére erősnek és összeszedettnek tűnsz.
A pszichoterápia akkor fog használni, ha valóban változtatni akarsz a sz*r helyzeteden. Mert az inkább amolyan katalizátor... nem az változtat meg, hanem csak segít gyorsítani a változást, amit te indítasz el és te viszel végbe. És hosszú időt vesz igénybe ez a változás, hiszen a helyzeted is hosszú időn keresztül vált olyanná, amilyen most.
Én látom benned a lehetőséget és a változtatni akarást. Szerintem a pszichológus is látni fogja. Sok sikert és kitartást kívánok meg egy boldogabb jövőt. :)
Elolvasva a kérdésedet úgy látom hogy a éhségérzet csökkenését, alvászavarokat, rémálmokat lelki eredetű gondok okozzák. Vannak gyógyszerek melyekkel ezt csökkenteni lehet, ezt csak pszichiáter írhatja fel.
A pszichológus meg nem fog mondani semmit, nem fog ezért lenézni kinevetni, hanem megpróbál terápiával segíteni neked. Attól függetlenül, hogy most nem vagy a mélyponton, érdemes lenne elmennek egy pszichológushoz.
Ha úgy érzed, nem tudsz elmondani feleannyit se amit akarsz akkor írd le előre add oda neki (pl amit itt írtál) és ő ez alapján reálisabb képet lát rólad.
Elköltözés: Abban van valami hogy könnyebb a gyógyulás, ha nem kell nap mint nap szembesülni a dolgokkal. Ez nem menekülés hogy 1-2 hétre vagy akár hónapra összeköltözöl a barátoddal amennyiben ez lehetséges. Esetleg azt is meg lehet próbálni, hogy a hétből pár napot náluk töltesz. És lehet hogy furcsa az, hogy a barátodnál állandóan csak alszol (hát hogyne, mert a szervezeted akkor próbálja a kimaradt alvást pótolni), de ha megmondod ezt a barátod szüleinek és próbálsz ébren is maradni és beszélgetni vagy segíteni nekik akkor biztos könnyebben tolerálják a magas alvásigényed.
Mindenesetre javaslom, hogy fordulsz szakemberhez (pszichológus /pszichiáter)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!