Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Beteges megfelelni akarás?

Beteges megfelelni akarás?

Figyelt kérdés
Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, depressziót állapoítottak meg nálam 4 hónapja. Hiába próbálom mutatni a szüleimnek meg a barátomnak, barátaimnak, hogy minden oké már velem, nagyon sokat sírok még mindig, a pszichológus se segít már. Betegesen érdekel mások véleménye, és hetekig nem tudok normálisan enni, gondolkodni ha valaki megharagszik rám, ha valaki leszól, próbálok olyan lenni, hogy megfeleljek neki, még annak is akit utálok, mert sokszor bántott lelkileg. Mindig kérdezgetem mindenkitől, hogy haragszik-e rám, de már ezzel is csak kikészítem az embereket. Mit tegyek, hogy ne tudjon érdekelni mások véleménye? 17L
2012. jún. 30. 17:26
 1/1 anonim ***** válasza:

Nyilván emögött valamiféle szorongás áll. Jó lenne komolyan venni a pszichológust,ő csak akkor nem tud segíteni, ha te magad nem akarsz kitörni ebből a helyzetből. A pszichológus ezt nem tudja megtenni helyetted, csak segíteni tud, "elkísér az úton".

Szóval valahogy rá kellene jönnöd, akár egyedül akár pszichológus segítségével,hogy mi okozza ezt a szorongást. (sztem olyan pszichológust keress aki dinamikus terápiával foglalkozik/gyógyít). Ha rájöttél akkor az már a gyógyulás kezdete.

Keress magadnak egy hobbit vagy többet, szerintem a műveszet lenne a legjobb, vegyél magadnak festéket és vásznat, papírt és fesdd le érzelmeid. Milyen érzés amikor valaki megbánt? Milyen az ha beszól valaki? Milyen színekkel formákkal ábrázolnád? Nem kell válaszolnod, csak fesdd le;)

2012. jún. 30. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!