Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van-e rajtam kívül ilyen...

Van-e rajtam kívül ilyen ember? 22/F

Figyelt kérdés
olyan mebereket keresek akik nem merik elhagyni a házat/lakást és teljesen elvonultan élnek! szorongásos betegség miatt vagy bármilyen okból.

2012. jún. 14. 11:14
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
kedves 19.-20. válaszoló ezt mind csinálom is 12 éves korom óta segítek minden munkában itthon takarítok, a kertben segítek, télen fát vágok, nyírom a füvet egy pár éve már 2 szintes a házunk mivel sokan vagyunk az emeletet szinte ketten húztuk fel Faterral de mindent a vizet mi kötöttük, a villanyt de még a gipszkartonozást is mi csináltuk szóval ez eddig is az életem része volt...és ettől még nem éreztem magam soha többnek itthon mert ez nekem természetes a mai napig is csak akkor megyek ki amióta már a cigiről is leszoktam h a füvet lenyírjam vagy most pl nemrég csináltunk Faterral egy ilyen nyári zuhanyzót az udvarra ilyesmi ha valamire megkérnek azt meg is csinálom....de én ilyen vagyok és ennyi
2012. jún. 24. 10:15
 22/23 A kérdező kommentje:
de emberek közé nem vagyok hajlandó menni mert kevesebbnek érzem magam és félek h elvesztem az önkontrollt és elszaladok meg ilyesmi....nehéz volt egyáltalán azt felismerni h beteg vagyok h nincs minden rendben a fejemmel és sajnos ez látszik is és ezért szégyenlem magam okoztam már elég csalódást itthon többet nem fogok még ha ehhez úgy is kell élnem mint egy "szerzetes"(ja nem mintha ez nem lenne egy nagy csalódás a szüleimnek h ilyen vagyok de talán még ez is jobb mintha folytatnám amit csináltam amit nagyon nem akarok) nekem eddig tartott a normál élet és ha jobban is leszek akkor is tudom h 6-7 hónap és megint ugyan ez van ha járok pszichológushoz ha nem.. én így gondolom
2012. jún. 24. 10:21
 23/23 anonim válasza:

Én hétvégente érzem úgy, hogy nem akarok látni senkit, meg néha, hogy jaj nem lépek ki az ajtón, mert akkor a szomszéd néni egyből megszólít, vagy a gyerekek lent az udvaron nekem dobják a labdát. Ez beteges. Ami nem jelenti, hogy ne lehetne leélni egy életet egy lakásban. Pszichiátriát javaslom, ha egyik nem segít mondjuk egy év után, akkor keress másikat. Ezek a legszebb éveid, kár lenne eltékozolni, szerintem. Van egy haverom, ő csak munkába jár, és onnan csak haza. Azzal hitegeti magát, hogy ő addig fog élni, amíg magától minden meg nem oldódik. Eddig nem jött be neki.

Van egy jópofa pszichiátriai módszer, a KIP, lehet, hogy az neked is segítene. Jakabos Hadassa pl. elég jól alkalmazza.

De ha van esetleg valami, ami érdekel a világból, akkor esetleg megpróbálhatnál valami ezzel foglalkozó közösséghez csatlakozni. Ez sok emberen segít.

Az öngyi meg, hát persze, de ha már kaptál egy lehetőséget, hogy élve születtél? Egyébként sokáig én sem hittem, hogy lehetséges kitörni ehhez hasonló helyzetből, nekem a Depresszió kognitív terápiája című könyv esetleírásai segítettek, azok segítettek, hogy képes legyek elképzelni, hogy lehet máshogy gondolkodni, illetve hogy hol hibás a gondolkodásom...

2012. okt. 11. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!