Van itt még rajtam kivül ilyen gyenge ember?
Már annyiszor de annyiszor neki álltam fogyózni,de mindig feladtam egy idő után.Idén tavasszal is neki álltam,de nem görcsösen,csak lazán és ment is,de hamar elhagyom magam,nagyon torkos vagyok:( Nem vagyok orbitálisan kövér sem,sőt sok férfinak bejövök,kapom a bókokat,emiatt megnőtt az önbizalma,elkezdtem magam elfogadni,de rájöttem hogy nem tudom.
kb.1 hete megint ettem össze-vissza,nem mozogtam,minden este megfogadom,hogy jó,akkor holnaptól újra és nem megy.Most itthon is vagyok(érettségi szünet) és ilyenkor még nehezebb.Pedig annyira le akarok fogyni legalább egy 5 kg-t.
Van itt még hasonló gyenge akaratú ember?
18/L
Igen a legtöbb ember ilyen szerintem. Én is általában, de azért évente sikerül rávennem magam egy komolyabb 4-5 hónapos szakaszra, amikor leadok 5-10 kilót.
Szerintem a legtöbb ember ott rontja el, hogy na akkor holnaptól és tényleg és keményen és tényleg nem eszek és még megyek futni is. És ez kb 3 napig tart, aztán 3. nap este jön a mi van a hűtőben és megeszik mindent, amit lát.
Ennek az az oka szerintem, hogy a szervezet most el van kényeztetve. Aztán, amikor te hirtelen elkezdesz diétázni és sportolni a szervezetednek meg nem szóltál, akkor jön az, hogy a szervezet pánikba esik, és "nanana álljunk csak meg, azonnal tartalékoljunk, mert itt se kaja nincs, és még plusz sportolunk is, hát hogy van ez". Harmadik napra már nagyon éhes vagy, mert a legtöbb gyors tartalék kiürült, jön az üzenet, hogy újra kell tölteni.
E helyett sokkal jobb az, ha átverjük a szervezetet, azzal, hogy úgy teszünk mintha minden a legnagyobb rendben lenne, csak folyamatosan csökkentjük a kalória bevitelt, gyakran eszünk kevesebbet. Éhezni pedig nem nagyon szabadna, mert akkor a szervezet arra reagál majd tartalékolással, anyagcsere lelassulással, ezt pedig szeretnénk elkerülni.
Én kb 3 hét alatt szoktam levinni az ajánlott diétás szintre a szénhidrátot. Pl eleinte az esti étkezésekbe több zöldség kerül, később már csak zöldség lesz benne (meg mondjuk csirke), stb.
Jó ötlet a számolás és a tervezés előre. Ha reálisan állítod össze a tervet, akkor nem nehéz betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!