Aki öngyilkos az erős vagy gyenge ember?
Erős hogy képes véget vetni az életének.
vagy inkább gyáva hogy elmenekül a gondok elől. és a lehető legkönnyebb de legrosszabb utat választja?!
Ami történik annak oka van.
Ha olyan anyagi helyzetbe kerül akk megértem mert senki nem akar nyomorban élni.
Különben még hány ien eset lesz, és ez mind az ország/kormány számlájára írható.
"Különben még hány ien eset lesz, és ez mind az ország/kormány számlájára írható."
Demagóg.
szerintem ez elég relatív , emberfüggő hogy ki mit gondol erről
én úgy gondolom hogy is-is
Mint valaki, akinek már volt sikertelen öngyilkossági kísérlete,azt mondom, aki nem élte át, az soha nem fogja tudni elképzelni mi zajlik akkor egy emberben, ezért fölösleges is erről elmélkednie/vitatkoznia.
Egész életemben az "öngyilkosság gyávaság és szégyen" -nézet híve voltam én is. Amióta velem történt, megváltozott minden.Mert átéltem, éreztem, hogy egy ember mennyire kétségbeesett lehet, és hogy egy sokkos pillanatban még a legracionálisabb, "legkeményebb" ember is mennyire könnyen el tudja veszíteni az önkontrollját... Ugyanakkor iszonyatos bátorság is kell ahhoz, hogy valaki -bármilyen módon- önmaga ellen merjen fordulni, még abban a lelkiállapotban is.
Az a baj, hogy ez kultúrafüggő is. Van, ahol az öngyilkosság erény.
Nem kell még csak Japánba sem menni érte. Itt van Dugovics Titusz története például. Vagy a spártai 300.
Aki katonaként megy a biztos halálba, azt sosem nevezik gyávának, ha kétes politikai célok miatt, akkor sem.
EGY SPANYOL FÖLDMÍVES SÍRVERSE
Franco tábornok besorolt ádáz katonának,
nem szöktem meg, mert féltem, agyonlövet úgy.
Féltem - azért harcoltam a haddal a jog s a szabadság
ellen Irun falain. S így is elért a halál.
József Attila
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!