Egy ember tényleg könnyen öngyilkos lehet?
Vajon tényleg olyan könnyű öngyilkosnak lenni, hogy egyszer csak elhatározza magát, és azt mondja megölöm magam és megteszi. Vagy vajon mekkora ok kell ahhoz, hogy alaki öngyilkos legyen?
Ez azért érdekel, mert olyan sok ilyen esetet hallani, hogy öngyilkos lett. De sose mondják milyen okból, mekkora háttér zaja van az életének.
*valaki
Bocsánat, ha rossz kategóriába tettem, nem tudom hova rakhattam volna.
nemhiszem..
szerintem aki öngyilkos lesz az csak saját magát sajnáltatja.
és senkit sem szeret a környezetében csak saját magát.
aki pedig mondogatja hogy majd az lesz az sosem fogja megtenni. csak szájhős.. az ilyen sosem meri megtenni.
:-)
Azt ne akard megtudni, hogy mekkora ok kell hozzá, mert az régen rossz, akkor arra készülnél Te is.
Igen, valahogy úgy mehet, hogy elhatározza, nemrégen a szemtanúja voltam egy öngyilkosságnak, nevezetesen csütörtök este(május 6.). A szemem láttára, kb 5 méterre tölem ugrott be egy férfi a vonat alá.
Azóta nem tudok aludni, csak 2-3 órákat éjjel kb 10 perces felosztásokban.
Az öngyilkosság nem megoldás, hanem egy önzö menekülés a problémák elöl.
21/F
Nagyon nem könnyű sok bátorság kell hozzá
és nem éri meg
Én több évvel ezelött ott voltam, hogy ha egy bizonyos esemény nem következik be, akkor öngyilkos leszek. Ez egy hosszú - több éves folyamat volt, és nem könnyü elhatározni, hogyha valaki komolyan gondolja. (Most az ijesztgetéseket meg a zsarolásokat nem emlitem, az egy más téma.)
Éveken keresztül minden félresikerült az életemben, házasságon tönkrement, a férjem megcsalt több éven keresztül, senkim sem volt, akivel meg tudtam volna bármilyen gondomat beszélni, a munkahelyem megszünt, ami kilátásban volt másik, azt is megkapta egy protekciós, több fontos ember az életemben meghalt pár hónap alatt. Egy ideig próbáltam kikeveredni ebböl, de teljesen sikertelenül. Igy odajutottam, hogy nincs más lehetösegem, mint eltünni az életböl. Már össze volt minden készitve arra, hogy öngyilkos legyek, amikor kaptam egy levelet, hogy egy régi ismerös, akiröl már 20 éve nem tudtam semmit, lehet, hogy meglátogat. Úgy éreztem, ezt meg kell még várnom, de ha nem tud eljönni, akkor nincs semmi, amire még várnom kellene.
Az ismerösöm eljött, és annyira kedves volt hozzám, hogy meg tudtunk pár dolgot beszélni - és igy adtam magamnak még egy esélyt (utólag azt mondom, hogy szerencsére)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!