Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkossági kísérlet után...

Öngyilkossági kísérlet után egyből pszichiátria?

Figyelt kérdés

Mai napon egy igen gyenge és erőtlen kísérletet tettem az öngyilkosságra. Magyarán, megkötöttem a kötelet és a nyakamban volt a hurok. Közben, ahogy ránehézkedtem volna a nyakammal a kötélre, meggondoltam magam; hogy miért az lényegtelen. Egyértelműen hirtelen felindulásból csináltam, amit csináltam.

A tettemmel nem akartam semmire felhívni senkinek a figyelmét, csupán elegem van ebből az életből. Hiszek a reinkarnációban, logikusnak tartom, ezért kicsit talán merészebben állok az öngyilkosság kérdéséhez, mint mások.

Elvileg részt veszek valamiféle orvosi kezelésben, gyógyszert szedek, havonta egyszer látogatom a pszichiátert. Holnap esedékes a következő alkalom. A kérdésem arra irányulna, hogy ha én elmesélem neki azt, ami ma történt; illetve azt, hogy én minden áldott nap felkötném magam a legszívesebben, akkor történik bármi nemű konzekvenciája az esetnek? Nem szeretnék pszichiátriára kerülni. Pszichológushoz már lassan egy éve nem járok sajnos, mert azok a piszkos anyagiak....

Előre köszönöm a válaszokat. 24/f

2012. jún. 11. 14:50
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hát igen. Meg fogom próbálni, amint alkalmam lesz rá. Köszönöm a válaszokat!
2012. jún. 11. 15:49
 12/25 homo ludensz ***** válasza:
Azt írod hogy hiszel reinkarnációban de valójában nem vagy tisztában a filozófiájával. Az életek láncolatában vannak pozitív és negatív ciklusok. Egy önkezeddel véget vetésnek a mostani inkarnációból kiszállásnak igen negatív utóhatása lesz. Leszületésünk előtt vállaltuk hogy milyen adottságokkal és milyen körülmények közepette fogunk élni.Te úgy ítéled meg hogy neked ez így nem jó tehát kilépsz. Azután majd leszületsz valami testi fogyatékossággal silányabb körülmények közé és úgy éldegélsz(vegetálsz) X évig.
2012. jún. 11. 16:14
 13/25 A kérdező kommentje:

Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a reinkarnáció. Azzal is tisztában vagyok, hogy valószínűleg, ha megtenném, újra kéne élnem ezt, mert ez a feladatom; megtapasztaljam, milyen ilyen helyzetben élni.

Ettől függetlenül, hogy ebben az életben mi történik, végig csinálom-e, avagy sem; még elképzelhető, hogy ugyanúgy végig kell élnem egy testi-lelki fogyatékos életet... Ha az a feladatom.

Így nézve, akár az is lehet a feladatom, hogy öngyilkos legyek, nem? Ráadásul rengeteg módon bele lehetne magyarázni az okát.

Másik szempont szerint ugyanakkor én döntöm el, hogy mit csinálok, nincs megadva feladat, nincs cél, én alakítom a valoságomat... Tovább lehetne ecsetelni, ez egy hosszú téma lenne. :)

2012. jún. 11. 16:43
 14/25 anonim ***** válasza:
66%

hát ez az...magyarázatokat keresel a gyávaságra (nem para, én is ezt csinálom :D)

de ha azt nézzük minden rossznak vége lesz egyszer, lehetsz még boldog...

a dokinak meg mondd el, hogy mit akartál, mert ha nem beszélsz a dolgaidról, akkor minek mész hozzá? szerintem nem utal be sehova, de ha mégis, akkor mi van? ott rosszabb lenne, mint a jelenlegi helyzetedben?

2012. jún. 11. 20:44
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Lesz következménye hidd el! Engem 2 hónapig bent tartottak mert megkarcoltam az ereimet... és míg bent voltam rászoktam a "gyógyszereikre" (rivotril) és csak rosszabb lett.
2012. jún. 12. 03:52
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
mikor egyik kommentben leírtad, mi a gondod, kb magamra ismertem. (kivéve h bnőm sincs, de hobbim az van). Én is szenvedek az emberektől, bnőt is próbálok keresni, de mivel a kiszemelt 'áldozatok' nem úgy viszonyulnak hozzám, mint én hozzájuk, ezért persze 'elvárásaim' alatt teljesítenek (értem itt akár a beszélgetés kezdeményezésének gyakoriságát, közös program stb), és mivel minden sz.rtól kiakadok, ez padlóra vág. Szal megtudom érteni, de sztem az öngyilkosság a végső elkeseredés. Én előtte inkább eladnám mindenem, és 'gyalog' megkerülném a Földet, hátha rámtalálna a sors., a végzetem.
2012. jún. 12. 21:19
 17/25 A kérdező kommentje:

Bevallom őszintén igazad van. Végső elkeseredés, és végső megoldás... Az hogy még nem bolondultam meg teljesen annak köszönhetem talán, hogy tudom: bármikor kiléphetek ebből az életből.

Ahhoz hogy gyalogszerrel megkerüljem a földet, nincs elég bátorságom és eltökéltségem. Tudom, logikai bukfenc, hogy ahhoz meg talán lenne, hogy önnön vegyek véget az életemnek.

Egyébként anno rajtam segített egy más fajta gyógyszer, mint amit most szedek; akkor kevésbé rántottam fel magam dolgokon, sokkal vidámabb voltam, közvetlenebb, stb.

Lehet hogy érdemes lenne legalább egyszer elnézned pszichológushoz. Ő úgyis látja, hogy van-e szükség gyógyszeres kezelésre vagy sem, meg úgy egyáltalán bármi féle kezelésre. Tényleg nagyon hasznos tud lenni, már ha persze áll némi pénzmag a rendelkezésedre :)

2012. jún. 13. 21:15
 18/25 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésre nem tudok választ adni, egy-két megjegyzést azonban tennék.

Pszichológus? Pszichiáter? Gyógyszerek? Nem mondom, hogy abszolút haszontalanok, de legalább ennyire hasznos lenne néhány barát.

Reinkarnáció? Erre ne alapozd a filozófiádat. Éld le ezt az életedet természetesen, aztán majd ráérsz a végén gondolkozni. Öngyilkosság? Hülyeség. Alapjában véve jó helyzetben vagy, a hiányzó dolgokat meg bármikor megadhatja az élet.

Eleged van az életből? Találj fogást rajta, és élvezni fogod! Keresd következetesen azt, ami hiányzik, és megtalálod, legyen az akár hobbi, akár barátok, akár megbecsülés. Hobbi? Járj nyitott szemmel. Barátok? Merj nyitni mások felé! Megbecsülés? Tedd oda magad valamiben, tegyél jót az embereknek, amit szeretnének!

A világ tele van lehetőségekkel.

2012. jún. 21. 22:19
 19/25 anonim válasza:
82%

Ha az emberek nem tisztelnek téged, akkor harcold ki.

Néha a nyers primitív erőszak csodákra képes :) Nincs ember aki ne fosná össze magát ha egy izmos vadállat beszólna neki és határozottan odalép, na és már meg is van a tisztelet.

Van akinek egyébként még barátnője sincs, hobbija se, megélni se tud, barátai sincsenek, és mégsem adja fel, minek akarod felkötni magad? Hiszel a reinkarnációban? Lehet még szarabb helyre születsz, igen elhiszem magyarországon nehéz ez élet, na de emberek kint brazilliában a favellákban, ahol csoda ha egyáltalán áramot tudnak használni.

Magyarország még ebből a szempontból jó hely, vannak ezerszer szarabb helyek a mi országunknál.

De tény egy fos, ezért kell kimenni külfödre :)

Ha tényleg megakarod ölni magad, menj el katonának, és menj ki külföldre dolgozni és majd tűzharcba rájössz mennyit is ér az élet, ha meg nem akkor Rambo módjára fogod ölni őket.

Profit? Kapsz pénzt sokat, és bármikor meghalhatsz, ha annyira akarsz.

2012. jún. 22. 11:44
 20/25 anonim ***** válasza:
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." (Wass Albert)
2012. jún. 22. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!