A barátnőm pediofóbiás (fél, retteg a játékbabáktól). Hogyan lehetne ezt kezelni, gyógyítani, segíteni rajta ha egyáltalán lehet valahogyan?
Köszi a választ! :)
Esetleg azt nem tudod hogy ezek a terápiák milyenek? (Mármint hogy csak szimplán ki kell beszélniük magukból a betegeknek a gondjaikat, vagy esetleg szembesítik őket a félelmükkel?)
Gondolom pszihologusa valogatja, de legtobb esetben szembesitik oket a felelmukkel.
Van pl aki a bohocoktol fel, es a pszihologus odatette bohocos kepeket nezegetni, egy ido utan meg bejott egy ember hulyulni bohocruhaban.
Az egyik lány barátom a sötéttől félt, meg a galamboktól, és a sötéttől való félelme eléggé megnehezítette az életét neki is, meg a párjának is. Őt úgy tudom, hogy ilyen félálomszerű állapotban kezelte a pszichológusa. Egy ilyen fiatal pszichológusok alapítványához járt, én is voltam náluk még régen. Nagyon kedvesek, meg segítőkészek, és nekem először elmondták, hogy mi fog történni, meg hogy milyen lehetőségek vannak a szorongásom kezelésére.
Nekem is nagyon sokat segítettek, meg a barátomnak is, én nagyon hálás vagyok nekik.
Meg tudod nézni őket itt [link]
Én Szokolai Árpádhoz jártam, bár őt most nem találtam meg, hiába kerestem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!