Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy minél több...

Miért van az, hogy minél több a teendőm, annál inkább nem csinálok semmit?

Figyelt kérdés
Egyszerűen úgy érzem, hogy képtelen vagyok határidőn belül mindent megcsinálni, ezért inkább semmit se csinálok, de még az itthoni teendőimet is halogatom, és rengeteget alszom, fáradt vagyok, pedig semmit se csinálok... :( Aztán meg csak szidom magam, hogy mégis miért nem csináltam meg?! Mit lehet ezzel kezdeni? Ti hogyan osztjátok be az időt?

2012. máj. 16. 11:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
mifelénk falun az ilyen embereket hívjuk naplopóknak
2012. máj. 16. 18:18
 12/21 A kérdező kommentje:
Jó nektek, hogy nincs ilyen problémátok.
2012. máj. 16. 18:50
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

az ilyen lusta naplopókból lesznek előbb utóbb a hajléktalan, depressziós és elmezavaros emberek. A nagy kényelemdben azt se tudod mit csinálj. Más meg rákos vagy parkinson kóros mégse süllyed ilyen szánalmas szintre mint te. Vedd észre magad, ez a te életed! Benned semmi motiváció és akaraterő sincs hogy kitörj ebből a szerencsétlen vesztes helyzetedből.

ui:. Gondolkozz el rajta hogy miért utasítod el az összes segíteni akaró ember észrevételét!! Olvass vissza

2012. máj. 16. 19:21
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a személyeskedést, és az őszinte jóakaróimnak azt a hatalmas teljesítményt, aminek köszönhetően megállapították, hogy lusta vagyok. Főállásban dolgozom, maximálisan ellátom a feladatomat, de beiratkoztam levelezőn egy 3 éves főiskolára, amin most végzek, és 2 hét alatt kell levizsgáznom 16 tárgyból, hogy megkapjam a végbizonyítványomat. Ezért három hetes fizetés nélküli szabadságot vettem ki. Viszont ez a tudat, hogy csak két hetem van arra, amire eddig 1,5 hónapom volt, teljesen sokkolt, csak pakolgatom a jegyzeteket egyik kupacból a másikba. Azt terveztem, hogy kitakarítom a házat a hét elején, mert rendben, tisztaságban sokkal jobban szeretek tanulni, de helyette inkább egész héten kertészkedtem, csak hogy ne is lássam azt a papírhalmazt, amit be kell vágnom. Kedden lesz az első két vizsgám, utána minden napra jut, van hogy három! Számomra ez az iskola komoly teher, másoknak meg olyan könnyen ment. Eddig küszködtem a beadandókkal, szakdolgozattal, épp kész lett időre... A beadandóim késtek, de még elfogadták a tanárok. Fogalmam sincs, hogy fogok levizsgázni. És ezen kattogok, nem tudok figyelni az anyagra. Ahelyett, hogy tanulnék, 20 féle más, kevésbé fontos dolgot tudnék csinálni, és csinálok is. Sajnos. Délután eljutottam odáig, hogy sorba raktam a jegyzeteket és a könyveket. De van, amiből akkora anyagmennyiség van, hogy elolvasni se lesz időm, nemhogy megtanulni.
2012. máj. 16. 20:40
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Miért van az, hogy minél több a teendőm, annál inkább nem csinálok semmit?"

Mert ahelyett, hogy 1 feladatra koncentrálnál és azt hajtanád végre, folyamatosan azon töprengsz, hogy hol kezdj neki a feladatoknak, vagy pedig azon meditálsz, hogy milyen sok a dolgod, amitől pánikba esel és lebénulsz.

Most rögtön ülj neki a tanulásnak vagy más teendődnek, azzal az elhatározással, hogy mondjuk negyed órán át csinálod. Mihelyt elkezdted, folytatni már könnyű, akár több órán át is. És ha elkezdtél dolgozni, azonnal jobban fogod érezni magad.

2012. máj. 16. 22:12
 16/21 anonim ***** válasza:
vegyél még most patikában koffeintablettát, és az segít koncentrálni és ad egy kis önbizalmat a tanuláshoz!! ;)
2012. máj. 17. 10:43
 17/21 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, pontosan azért, mert mindig inkább nyöszörgök azon, hogy mennyi mindent kell csinálni, meg pánikolok, ahelyett, hogy csinálnám.

Egyébként erre mondom én, hogy a határidő a legjobb múzsa. Most pl. van egy prezi, amit már két napja meg kéne írnom, ehelyett konkrétan ülök az irodában és unatkozom (gyakorikérdéseket olvasok) ahelyett, hogy megcsinálnám. Holnap majd pánikban kell összedobni, és bazi ideges leszek, de ettől még jól fog sikerülni, mert minden jól sikerül, valami szerencse fia vagyok.

Csak mindig azon gondolkodom ilyenkor, hogy ha ezzel a hozzállással ilyen sokra vittem, akkor vajon hol tartanék, ha még szorgalmam is lenne a tehetségemhez? Aztán arra jutok, hogy elpazarolom a tehetségem, és akkor elszomorodok és inkább megint nem csinálok semmit :)

2012. máj. 17. 15:33
 18/21 anonim ***** válasza:

Eléggé más a Tiedhez képest, mégis ez jutott eszembe: én is ilyesmi vagyok témazárók előtt, vagy ha egyáltalán sokat kell tanulnom valamiért MÁSNAPRA.

Olyankor juszt is nem sikerült megtanulni, sőt, szinte semmit se tanulni...

Szerintem egyszerűen így reagálunk a hirtelen sok feladatra.

(Tudom, egyáltalán nem egy szint a kettőnk feladatmennyisége; de talán az én szintemen már a hirtelen sok tanulás is SOK... tudom, lesz mégtöbb is)

2012. máj. 17. 17:35
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtatok, sokat segítettetek!

@18: a problémád nem más, sajnos középsuliban is ilyen voltam. Érettségin a legrosszabb jegyem 4-es lett, pedig szó szerint semmit se készültem rá. A mai napig sajnálom, hogy képtelen voltam rá tanulni. De most, hogy fősulira járok, főleg levelezőre nem beszélünk az anyag feléről se, így órán hiába figyelek, egy csomót kell itthon is foglalkozni vele. Mindegy, drukkoljatok, remélem, sikerül levizsgáznom. És mindig a saját problémád a legnagyobb. Emlékszem, alsóban egy fél oldalas fogalmazást kínszenvedés volt elkészíteni egy hétvége alatt - írott betűvel -, most meg 10-15 gépelt oldalas beadandókat csinálok meg 2 nap alatt...

A koffeines ötletet köszönöm, de így is magas a vérnyomásom, amire gyógyszert szedek.

2012. máj. 18. 08:45
 20/21 anonim ***** válasza:
gondoltál már arra hogy a tanulási zavaraid hátterében figyelemzavar áll? érdemes lenne flekeresned egy szakembert
2012. máj. 18. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!