Miért van az, hogy minél több a teendőm, annál inkább nem csinálok semmit?
Biztos a tavaszi vitaminhiány is közrejátszik, meg a borult idő.
De mindenképpen neki kell kezdeni a teendők elvégzésének, mert ha összegyűlik, rád borul, akkor nehéz lesz kijönni alóla...
Este nem szabad későig fennmaradni és reggel korán felkelve egy frissítő furdő után még a munkába menet előtt pár otthoni dolgot kezdj el megoldani...
Folytasd a tempós munkát a munkahelyen is, és estére kellemesen elfáradsz majd - de mostmár a munkától - és hamar lefekszel a jól végzett munka örömével.
Ne halogasd, mert minnél tovább halogatod, annál rosszabb lesz. Huszonéves koromban én is jártam ebben a cipőben, mint te. De a gyerekek mellett rájöttem, hogy még beteg sem lehetek, minden dolgot meg kell csinálnom, még ha nem vagyok a legjobban, akkor is.
Átszoktam az éjjeli bagolyról a koránkelésre...
Ismerem az érzést én is hajlamos vagyok ugyanis erre.
Annyi gond gyűlt össze, hogy feladtam és csak feküdtem az ágyamon és egyre lehangoltabb lettem. Ez így egy ördögi kör, mert egyre több minden nem sikerül és egyre jobban magad alatt leszel.
Ugyanis az önbizalmat a sikerek erősítik. Ne csak a szó szoros értelmében vett sikerre gondolj, a te esetedben ez a teendőid végére jutás.
Tanácsom: Írj egy listát minden napra, hogy mit kell elvégezned. Ha egy feladattal elkészültel, pipáld ki, hogy szemléletes legyen a haladás.
Így egy idő után megerősödsz lelkileg, hogy igen, meg tudom csinálni! És egyre kevesebb erőfeszítés kell a dolgaidhoz.
És még valami, ami szerintem sok embernek segíthetne. Keress olyan tuladonságokat (pozitívakat) amik úgy érzed benned fejlesztésre szorulnak és keress olyan híres embert, aki szerinted ezzel rendelkezik.
(Pl a semmiből lett híres énekes, író, színész)
Ballagj el a könyvtárba, vagy ha neten is megvan akkor nem kell, olvasgasd az önéletrajzi könyvét, nyilatkozatait.
Nagyon sok erőt tud adni. :)
Illetve még, ha közelebbi jobban segítene, a környezetedben keress ilyen embert és használd őt inspirációnak!
Sok sikert hozzá!
Na, ezzel én is így vagyok.
Beleestem a halogatás csapdájába. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!