Szorongók, pánikbetegek, kire milyen hatással van az időjárás-frontok? Pl hidegfront, valakinél okoz szorongóbb napokat? Olyankor mit éreztek?
Szia!
Igen, az időjárástól felerősödhetnek a pániktünetek. Én is pánikbeteg vagyok és magamon is szoktam ezt tapasztalni.. Én is a melegebb napokon jobban éreztem magam. Általában a borús napokon vagy a szeles napokon rosszabbul szoktam lenni. Próbáld elterelni a figyelmed erről, találj ki olyan dolgokat, amik örömmel töltenek el.
Szia!
Én ugyanúgy vagyok, mint az előző válaszoló és mint Te. Engem is nagyon megviselnek a frontok. A múlt hét vasárnapján lementem hévízre levezettem 160 kilométert, hogy kikapcsolódjunk. A vízparton már nem voltam jól, megmértük a vérnyomásom és a pulzusom nyugalmi állapotban 87 volt.
Este nagyon rosszul aludtam, de nem csak én hanem anyukám is és még egy rokonom is, akivel beszéltünk. Azóta beszéltem pár emberrel és azon a napon többen rosszul voltak.
Hogy mit érzek ilyenkor? Nagyon nehéz leírni, többnyire magas a pulzusom, félek, beszűkülök, nyűgös vagyok, fulladok. Olyan is volt, hogy egyik pillanatban futottam volna a másik pillanatban meg aludtam volna, ilyen kimerülésnek tűnt. Ráadásul másnap jött meg a menstruációm és ez is befolyásolt nagyon.
Olyan is van, hogy túl alacsony a vérnyomásom és ahhoz képest nagyon magas a pulzusom, vagy ingadozik az is nagyon rossz. Ilyenkor befújok a ventolin evohalerrel, mert (asthma is társul a panaszaimhoz) vagy beveszek egy fél betalocot, a betaloc (10 ml fele), nagyon szépen leviszi a pulzusom, ettől megszoktam nyugodni.
A szelet én sem bírom, fulladok, ideges vagyok, nyűgös, kitudnék szaladni a világból. Én 38 éves vagyok és körülbelül 5 éve küszködöm ezekkel a tünetekkel. Volt olyan év, hogy úgy tűnt elég jól bírom, de idén nagyon sokszor vagyok rosszul.
Én is a meleget bírom, de nem a hirtelen meleget, hanem amikor frontok nélkül van, akkor nagyon jó. Aztán ha jön egy front, vagy mint tegnapelőtt vihar készülődött, nagyon rosszul voltam kiszaladtam a világból, biciklire ültem és lekerékpároztam a 3 kilométerre lévő uszodába, de már útközben be kellett fújnom. Aztán az uszodában sem voltam jól, bevettem egy fél betalocot és meleg vízből ki a hidegbe váltogatva úsztam. Kitudtam volna szaladni a világból, körülbelül 1 óra múlva éreztem, hogy jól vagyok. Ha ilyenkor nem mozoghatnék, úgy érzem megbolondulnék. Viszont olyan is van, hogy csak feküdni tudok. Mindegyik rossz. Bocsánat, ha egy kicsit kusza vagyok, de nagyon nehéz leírnom, hogy miket érzek.
Aztán van nálam olyan is, amikor akkora a feszültség, hogy ordítozni tudnék, hogy a tüdőmből áramoljon ki a levegő, vagy nagyon erős fizikai munka kell és akkor megnyugszom. A feszültség a legrosszabb. Pedig rendszeresen úszom, tornázom, biciklizem, sétálok kilométereket.
Detto ,mint az előttem lévők.
Hidegfront esetem szapora szívverés..szoromgás,belső remegés stb.
Mikor jó idő van jó minden :)
De Frontérzékeny is vagyok, erős fejfájással.
Már előre félek mert Péntekre 28 fokot de szombatra 15-öt mondanak. ááááh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!