Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Generalizált szorongás: gyors...

Generalizált szorongás: gyors segítség?

Figyelt kérdés

Eleinte pánikrohamaim voltak, aztán azt hiszem ez átalakult generalizált szorongássá. Eleinte csak max 2-3 óráig tartott, de mostanában már napokig is elhúzódik. Ilyenkor állandó jelleggel, tehát szinte szünet nélkül szorongok, ver a szívem, nem tudok normálisan enni, létezni.

Tapasztalatokat, tanácsokat szeretnék kérni, hogy ki hogy viseli, akinek van ilyenje, ki hogy gyógyult ki ebből. Lehetőleg gyógyszer nélkül...

Ja és légyszi csak pozitívan! Így is eléggé el vagyok szomorodva, nem tudom, leszek-e valaha is egészséges még...

Köszi :)

2012. máj. 2. 12:24
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Ördögi kör a gyógyszerekkel...Miért kell bedőlni mindig ezeknek a gyógyszerellenes monológoknak? A MEGFELELŐ gyógyszer ki tud gyógyítani pár hónap alatt.. Meg kell próbálni.. Ha meg az nem jön be, másikat írnak fel. Ördögi kör csak akkor van, ha nem bevált gyógyszert erőltetnek évekig.. Így lesz ördögi köröd, mert ezek nem érnek semmit amiket írtál.. Jó így neked hogy pár hónapig jól vagy aztn megint rosszul és így tovább?...
2012. máj. 3. 22:53
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
A Neuroptimot csak szedd szorgalmasan. Két hónap is lehet mire használ. Relaxáció megtanulása is megoldás lehet számodra. Egy feltételes reflexet alakítana ki, aminek alkalmazásával meg tudnál nyugodni. Ha nem kérsz segítséget szakembertől, akkor nagyon lefogyhatsz és súlyosbodhat is a betegséged. Ezeket tapasztalatból írom.
2012. máj. 3. 22:57
 13/32 A kérdező kommentje:

Mert úgy gondolom, hogy a gyógyszerek csak elnyomnák a tüneteket. Ennek valami oka kell legyen, hogy előjött ez a betegség. És talán ha az okot megtalálnám, abbamaradnának a rohamok is. Nem egy embertől olvasom fórumokon, hogy nyugtatókon és antidepiken él. Nos, én ezt nem szeretném.

Az utolsó válaszolónak köszönöm a biztatást! Éppen erre a reflexre lenne szükségem, valami légzőgyakorlatra vagy bármire, ami segíthet.

2012. máj. 3. 23:12
 14/32 anonim ***** válasza:

Akkor azokat el sem olvasod, ahol azt írják, hogy a gyógyszer segítségével (valamint terápiával)gyógyultak meg?

Én régen homeopátiás szert kezdtem el szedni (ami természetes anyagokból állt), sokáig szedtem de semmi értelme nem volt. És szinte minden doki azt mondja, hogy az igazi megoldás az egy antidepresszáns + terápia (pl. kognitív viselkedésterápia, relaxáció stb..

Aki homeopátiás szerrel ki tud gyógyulni, az nem is volt annyira súlyos állapotban..

2012. máj. 4. 08:40
 15/32 anonim ***** válasza:
Valamint itt nem csak lelki hátterek állnak a háttérben, hanem az agyban alacsony a szerotonin termelődése, amitől így több stressz hormon van jelen.
2012. máj. 4. 08:45
 16/32 anonim ***** válasza:
A 22:57-es vagyok. Én eléggé gyógyszerellenes állásponton vagyok. Ennek megvan az oka. Nálam csak az első alkalommal segített. Azután rá pár évre kiújult a betegség, de akkor már nem segített, csak rontott a generalizált szorongáson. Nekem folyamatos szorongásom volt, ami között nem volt szünet mint nálad. Ennek ellenére van akinek segít a gyógyszer, ezért azt ajánlom keress fel egy pszichiátert és irass gyógyszert. Akik függővé válnak és nem tudják abbahagyni a gyógyszert azoknak valószínű tényleg hiányzik az agyából ez a szerotonin. Nem mindenkinél ez a probléma, ez egy igen bonyolult dolog.
2012. máj. 4. 09:39
 17/32 A kérdező kommentje:
Köszi! És nálad mi segített?
2012. máj. 4. 11:29
 18/32 anonim ***** válasza:
Nem mindenki lesz függő a gyógyszerek miatt, csak azok, akik túl nagy adagban szedik és nem tudják elhagyni. Elhagyni meg akkor lehet, ha tünetmentessé válik a páciens.
2012. máj. 4. 12:46
 19/32 anonim ***** válasza:
De nehezen esett le....itten most a "neuroptinos ember" hirdet. Furmányosan, és az sem zavarja, hogy betegeket riaszt el az orvostól, az ő szere ( szara) érdekében. Hát csak tessék tessék. Aki itt vesz, olyant kap, hogy megemlegeti.
2012. máj. 5. 22:15
 20/32 A kérdező kommentje:
Most rám gondolsz? Hirdetés? Ugyanmár... ha valaki, akkor én veszek be utoljára valamilyen bogyót is! Nem bizonygatok senkit és nem is akarok rábeszélni senkit a bogyóra, nekem úgy tűnik, hogy valamennyit használ, hála ég. Aki nem élte át ezt a szorongást, nem tudja, miről beszélek, amikor azt írom, rohamom van. És adja az ég, hogy soha meg ne tudja! De ebben a helyzetben mindent kipróbál az ember, én legalábbis, csak antidepi meg nyugtató ne legyen.
2012. máj. 5. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!