Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Generalizált szorongás: gyors...

Generalizált szorongás: gyors segítség?

Figyelt kérdés

Eleinte pánikrohamaim voltak, aztán azt hiszem ez átalakult generalizált szorongássá. Eleinte csak max 2-3 óráig tartott, de mostanában már napokig is elhúzódik. Ilyenkor állandó jelleggel, tehát szinte szünet nélkül szorongok, ver a szívem, nem tudok normálisan enni, létezni.

Tapasztalatokat, tanácsokat szeretnék kérni, hogy ki hogy viseli, akinek van ilyenje, ki hogy gyógyult ki ebből. Lehetőleg gyógyszer nélkül...

Ja és légyszi csak pozitívan! Így is eléggé el vagyok szomorodva, nem tudom, leszek-e valaha is egészséges még...

Köszi :)

2012. máj. 2. 12:24
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
aranyos vagy ,szeretlek ! :) FEl a fejjel !!!
2012. máj. 2. 12:55
 2/32 anonim ***** válasza:
60%
Ilyen szintű szorongás szerintem gyógyszer nélkül nem igazán szüntethető meg.. Akik gyógyszer nélkül gyógyulnak meg, azok szerintem nem annyira súlyos pánikbetegek/szorongók.. Nem értem miért kell ennyire ellenezni, ha anélkül nem megy, nem megy.. A cukorbetegek is ha nem szednének gyógyszert, súlyos következményeik lennének.. De szedik, mert anélkül nem megy.. A pánikbetegség is szervi baj (agyban nem termelődik elég szerotonin), nem lehet csak úgy megszüntetni gyógyfüvekkel.. De lehet tünetmentessé tenni, hogy rendesen élhessen az ember, mint bárki más.. Szóval ne félj ennyire a gyógyszeres kezeléstől.. Inkább szenvednél?.. Keress fel egy pszichiátert, de a terápia is fontos emellett. A kettő együtt hat igazán.
2012. máj. 2. 13:43
 3/32 anonim ***** válasza:
0%

Vidáman nevetgélve kérj beutalót a pszichiátriára.

Pánikbetegség->generalizált szorongás->~~skizofrénia?

Nem látod, mi felé haladsz? He-He.

2012. máj. 2. 20:15
 4/32 anonim ***** válasza:
Ne hallgass az előttem szólóra, ettől még nem leszel skizofrén.. De tényleg menj dokihoz, mert ez nem vezet jóra kezelés nélkül..
2012. máj. 3. 11:10
 5/32 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, kivéve az utolsó előttit...

Többiek: ennek milyen gyógymódjai vannak? Kineziológus tudna segíteni? Van ennek valami olyan módja, amit meg lehet tanulni és gyorsan le lehet állítani vele ezt a kellemetlen izgulást?

2012. máj. 3. 15:10
 6/32 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi a módja ennek, de a pszichiáter elmondja majd neked, ha elmész. De ehhez mondom, szerintem gyógyszert fogsz kapni, mert ez elég intenzív már ahhoz, hogy hipp-hopp megszüntessék. A hókuszpókusz meg gyógyfüves dolgok nem fognak kivinni ebből..
2012. máj. 3. 21:34
 7/32 anonim ***** válasza:

Menj dokihoz, amúgy nekem is ilyesmi van.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__2..

2012. máj. 3. 21:49
 8/32 A kérdező kommentje:

Elsőként kineziológust választanék, mert jókat hallottam róluk. Nem szeretnék belekezdeni egy ördögi körbe a gyógyszerekkel. Próbálom megfigyelni, mikor, milyen helyzetekben jön elő a roham, mert van, hogy 2-3 hétig, akár 2-3 hónapig is tünetmentes vagyok. De nagyon nehéz... Talán ha tudnám kontrollálni egy technikával, hogy ne alakuljon ki vagy hamar elmúljon a roham, megoldódna minden.

Most Neuroptimet szedek, talán használ valamit, kicsit kiegyensúlyozottabbnak érzem magam tőle.

2012. máj. 3. 22:01
 9/32 anonim ***** válasza:
Nekem gyakran úgy működik h ér egy rossz élmény, és ettől "átkattan" a közérzetem stresszes üzemmódba, és egész addig úgy marad amíg vmi nagy pozitív élmény nem ér. Vagy mint a példában az orvosi vizsgálat okozta fájdalom miatt termelődő endorfin visszabillentett a normális kerékvágásba.
2012. máj. 3. 22:05
 10/32 anonim ***** válasza:
Kineziológust nem ajánlok erre a betegségre. Én kipróbáltam, de rosszabb lett rőle. Nekem antidepresszáns és nyugtató segített. Meg lehet gyógyulni a generalizált szorongásból, de komolyan kell venni! Ez nem egy kis depresszió. A gyógyszereket pár hónapig kell szedni és fokozatosan kell leépíteni. Ha jön a szorongás, a megfelelő légzéssel és relaxációval le fogod tudni állítani.
2012. máj. 3. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!