Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítség, mániás depresszióm...

Segítség, mániás depresszióm lenne, vagy megbolondultam?

Figyelt kérdés
Nos hát elég érdekes helyzet állt elő. Az iskolában van egy kórus,aminek én is tagja vagyok, és részt vesz egy balatonfüredi versenyen. Nagyon sok embert beválogattak,de engem nem. És a vicc az, hogy olyanokat, akiknek nincs hangjuk,és abszolút csak azért vannak a hétfőiben( két kórus van:a hétfői a jóknak, a csütörtöki a hangtalanoknak) mert ők is lányok. Én tudom magamról, hogy én sem fogok a közeljövőben ESC-en indulni, de annyira rossz hangom nincs,mint azoknak az embereknek.Teljesen letörtem, ráadásul volt,aki úgy jutott be,hogy ,,beütötte" a lábát, és nem akart tesire menni azokkal, akiket nem válogattak be, így beült a kórust meghallgatni és bekerült,énekelhet. Nagyon komor lettem, ráadásul rosszul esik, mikor a barátnőim visongva örülnek előttem,hogy bekerültek(egyikük a beütött lábú). Nem féltékeny vagyok, csak nagyon szerettem volna én is bekerülni, és ami a legrosszabb, hogy anya tanár az iskolában, és a kórusvezetővel nagyon össze van veszve, aki rajtam vezeti ezt le nem először. Tavaly is volt egy hasonló fesztivál,de az Zalaegerszegen, amire én is mentem.Ott sajnos elkaptam valami vírust, aminek következtében egész éjjel hánytam,kiszáradtam, a vércukrom nagyon leesett, és haza kellett vinni.Majdnem a kórházban kötöttem ki,az autóban kb. 5-ször hánytam, és azt hittem ,meghalok. Mikor hazaértünk(hajnalban) átaludtam a napot,és hétfőn mikor mindenki kapott ötöst és szaktanárit, én egyiket sem kaptam, annak ellenére, hogy az első napon szerepeltem,és a tanár hibáztatott is a történtekért, a vírusért. Ezek is közrejátszottak, ez biztos. De mióta megtörtént ez a beválasztás, teljesen összezuhantam, nem eszem, alig iszom, folyton változik a hangulatom, rengeteget sírtam az első napon, de azóta élő zombivá váltam, nincsenek érzelmeim, stb... Gondoltam az öngyilkosságra is, és nagyon közel voltam már megtevéséhez, de aztán mikor tényleg megtettem volna, csörgött a telefon, el kellett mennem. Azóta azt mondom,hogy ez mentett meg a megtevésétől, most viszont nagyon közel vagyok ahhoz, hogy tényleg öngyilkos legyek. Egy kis józan eszem megmaradt még, ezért kérdezem, hogy sürgősen pszihológus, pszihiáter, gyógyszerek vagy mi legyen? Kérlek, segítsen az,aki tud! Bocsánat,hogy hosszú lett. Amúgy egyébként egy elég diplomatikus, sértésekre immunis, kiegyensúlyozott ember voltam.

2012. ápr. 30. 12:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
hát figyelj...szerintem itt az az egyetlen jó megoldás ha túllépsz a múlton.velem is előfordult már ilyen én egyedül lábaltam ki belőle de ha gondolod fordulj bátran pszichológushoz.tudom hogy könnyű mondani de új nap új élet:)felejtsd el,énekelhetsz még sokkal jobb kórusban sokkal tehetségesebb emberekkel ha tényleg jó hangod van.a jövőben minden megtörténhet csak azon áll vagy bukik a dolog mennyire akarod.a múlton kár rágódni megtörtént vége kész.de ha gondolod írhatsz privit is.
2012. ápr. 30. 13:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Milyen módszerrel szeretnéd megölni magad?

Tulajdonképpen, nekem is mindig ott van a fejmben a gondolat. Vonz ez az egész...

De kérlek szépen, hogy ne ezt az utat válaszd.

Te egy értékes vagy és azért, mert 1 segg nem értékel, még van jövőd. Ha depressziós vagy, akkor kérj segítséget valakitől, akiben megbízol vagy jobb lenne egy szakembertől.

Nekem így ismeretlen is fontos vagy.

2012. máj. 3. 00:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha gondolod küldhetsz nekem egy számot, amit énekelsz és megmondom, milyen a hangod.
2012. máj. 3. 01:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek !

Nem fogom megölni magam, másodiknak köszönöm a törődést !

Tényleg egy segg, nem értékel.

2012. máj. 3. 14:01
 5/8 anonim ***** válasza:

A depresszióval és az öngyilkossági szándékkal kapcsolatosan sok hasznos információ található az alábbi, angol nyelvű honlapokon:

[link]

[link]

Innen pedig egy keresztény pszichológus, Dr. Tapolyai Emőke közel 20 előadását lehet letölteni díjmentesen:

[link]

Nézzetek be ide is: [link]

2012. máj. 16. 23:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Kérem, akti tud segítsen, megint baj van!

Ez a dolog megint előjött, ugyanis az egyik fellépés ma van, a füredi pedig hétfőn lesz. A depresszióm előjött, és sehogy nem tudom leküzdeni. Ráadásul szemét embernek érzem magam, mert megfordult a fejemben az öngyilkosság, de tudom, hogy ezzel fájdalmat okoznék rengeteg embernek. De nem tudok másra gondolni. Segítsetek, kérlek!

2012. máj. 17. 14:34
 7/8 anonim ***** válasza:

De te miért lennél szemét?:(

Én eddig semmi utálni valót nem éreztem benned.

Szimpatikus, szeretnivaló embernek tartalak:)

Nem hiszem, hogy segíteni fog egy virtuális ölelés, de azért küldök neked egyet egy puszival:)

Ezt a hülye öngyilkosságot meg verd ki a fejedből valahogy. Hallgass zenét, olvass, tanulj vagy menj egyet csavarogni. Nem akarlak arra bíztani, hogy próbálgas az öngyilkosságot, mennyire fáj, hátha elmegy a kedved, mert balesetek történhetnek így....

De írd le mi a baj...

Miért érzed kevésnek magad??

Tényleg az lennél? Engem tuti nem fogsz tudni meggyőzni, bármennyire erölködsz...

Nekem is vannak sucid gondolataim, ettől te nem leszel rossz, szánalmas, nyomorult dög.

De vagy küzdj vagy kérj segítséget! Nekem ez a dolog a személyiségembe épült, úgy hogy immunis vagyok rá, de nem szeretném, ha veled is így lenne.

Jó idő van, sétálj egyet!

És gondolatban nyírd ki a sok hülyét, aki bántott vagy imádkozz Istenhez.

2012. máj. 17. 14:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

A próblémád lehet meg kellene beszélni azzal a barom kórusvezetővel, hogy ne rajtad vezesse le.:(

Tudom, hogy rosszul esik, hogy te nem lehetsz ott.

Ez a verseny meg csak egy jelentéktelen hülyeség. Nem attól leszel jó, hogy ott részt veszel vagy sem.

Egyáltalán mit kap az, aki nyer?

Ha benned van a tehetség, te tehetséges maradsz.

2012. máj. 17. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!