Félek az alvástól. Na ezzel mi a francot kezdjek?
Nehezemre esik kiadni a kontrollt a tudatom kezéből. Az elalvás meg ugyebár nem más, mint hogy hagyjuk, hogy a gondolatok szabadon áramoljanak, irányítatlanul, egész addig, amíg teljesen kicsúszik a kezünkből az irányítás. Az ébredéskor pedig hirtelen ráeszmélünk, hogy kik vagyunk. Az irányítatlan gondolatok viszont zavarnak és tartok is tőlük. Csomószor van olyan félálomban, hogy teljesen értelmetlen, összefüggéstelen gondolat megy végig a fejemben és ilyenkor mindig megijedek, hogy én vajon normális vagyok-e. Igazából az zavar nagyon az elalvásban, hogy gyakorlatilag végig kell néznem azt, hogy széthullik és megsemmisül a tudatom. Csomószor van olyan, hogy elalszom egy pillanatra, majd azonnal felriadok, mert megijeszt az, hogy leállt a tudatos működésem.
Nehezemre esik elszakadni a világtól és a gondolataimtól.
Tudom, hogy nem szabadna félnem tőle, de ez van, nem tudok mit tenni ellene. Ez is egy fajta paranoia. Hiába mondom egy arachnofóbiásnak, hogy ne féljen a pókoktól, attól még félni fog, hiába tudja, hogy nem ártanak neki. Kb. így vagyok én is ezzel. Tudom, hogy nem fogok "úgy maradni", ha elalszom, de valami mégis bennem van.
Szembenézni meg minden este szembe kell néznem vele.
Idővel biztos megszokom és elmúlik, de jó lenne meggyorsítani. Aludtam párszor frontinnal, úgy szinte semmi para nem volt, de azt meg nem rendszeresíthetem be. Jó lenne már végre úgy lefeküdni, hogy örömmel teszem. Eléggé elb@ssza az egész napomat, mert tudom, hogy ez eléggé egy beteg dolog, amiben most vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!